Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η μπριζόλα του μερακλή: Η ονειρεμένη μαρινάδα μόνο με 3 υλικά που θα απογειώσει το κρέας

Δώστε βάση!

29 Δεκεμβρίου 2022 15:19
Η μπριζόλα του μερακλή: Η ονειρεμένη μαρινάδα μόνο με 3 υλικά που θα απογειώσει το κρέας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε το μυστικό για να πάει το ψήσιμο της μπριζόλας σε άλλο επίπεδο! Και αυτό δεν είναι άλλο από τη μαρινάδα που θα τη συνοδεύσει.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Θα είναι οι πιο νόστιμες μπριζόλες που φάγατε ποτέ - Το μυστικό στη συνταγή της μαρινάδας

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για μαρινάδες και κάθε μάγειρας/μαγείρισσα έχει τη δική του. Υπάρχουν συνταγές για μαρινάδες εξαιρετικά περίπλοκες και κάποιες άλλες συνταγές εξαιρετικά απλές. Η παρακάτω συνταγή για μαρινάδα είναι εξαιρετική, τοπ, έχει μόνο τρία υλικά και μάλιστα απλά και επιτυγχάνει πάντα το στόχο που είναι να είναι το κρέας γευστικό και μαλακό, διαλέγοντας το πιο σωστό στο κρεοπωλείο.

Τα υλικά της μαρινάδας

  • 1 μέρος σάλτσα σόγιας
  • 1 μέρος ελαιόλαδο
  • 1 μέρος βαλσάμικο ξύδι

Η συνταγή θεωρείται ιδανική καθώς περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται σε μια καλή μαρινάδα όπως αλάτι, οξύ και λίπος.

Εξτρα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά όπως θυμάρι και ρίγανη, πιπέρι, ξερό κρεμμύδι ή σκόρδο.

Η μπριζόλα του μερακλή: Η ονειρεμένη μαρινάδα μόνο με 3 υλικά που θα απογειώσει το κρέας

Οδηγίες για να ετοιμάσετε τη μαρινάδα

  • Για να υπολογίσετε την ποσότητα σκεφτείτε ότι το ιδανικό είναι για μια μπριζόλα να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι.
  • Απλά χτυπήστε μαζί τα τρία υλικά. Αν θέλετε να βάλετε κάποιο έξτρα υλικό προσθέστε το σε αυτή τη φάση.
  • Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι βάλτε μέσα την μπριζόλα.
  • Μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Για μαρινάρισμα πέραν του μισάωρου βάλτε την μπριζόλα με τη μαρινάδα της στο ψυγείο.
  • Βγάλτη την μπριζόλα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη μαγειρέψετε.
  • Προθερμάνατε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ψήστε την μπριζόλα για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά για medium-rare αποτέλεσμα, 5 με 6 λεπτά για medium αποτέλεσμα και 7 με 8 λεπτά για well-done αποτέλεσμα.
  • Κατεβάστε την μπριζόλα από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 με 7 λεπτά πριν την κόψετε…
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share