Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πουλόβερ σαν καινούργια: Τα κόλπα των ειδικών για να παραμείνουν τα πλεκτά σας ρούχα σε τέλεια κατάσταση

Σωτήρια λύση για τα πλεκτά σας!

27 Δεκεμβρίου 2022 20:05
Πουλόβερ σαν καινούργια: Τα κόλπα των ειδικών για να παραμείνουν τα πλεκτά σας ρούχα σε τέλεια κατάσταση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιτέλους, ήρθε η εποχή να φορέσουμε ξανά τα πιο ζεστά, πιο αφράτα, πιο απαλά μας ρούχα. Τα πουλόβερ! Όλοι έχουμε τουλάχιστον από ένα αγαπημένο στην ντουλάπα μας.

Είναι εκείνο που θα πιάσουμε πρώτο πρώτο, τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου, εκείνο που θα συνδυάσεις με (σχεδόν) οποιοδήποτε άλλο κομμάτι στη ντουλάπα σου κι εκείνο που θα πλύνεις πιο συχνά απ’όλα. Με την ευκαιρία, δείτε τι μπορείτε να κάνετε αν...μπει στο πλυντήριο το πουλόβερ σας.

Έχεις όμως αναρωτηθεί τι πραγματικά χρειάζονται τα ιδιαίτερα αυτά κομμάτια για να διατηρηθούν σαν καινούργια για πολύ περισσότερο; Γιατί όσο πιο συχνό το πλύσιμο, κι όσο πιο φίνο το υλικό, τόσο πιο εύκολο είναι να εμφανιστούν σημάδια φθοράς στα αγαπημένα σου πλεκτά.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο καίρια tips για να φροντίσεις με τον πλέον καλύτερο τρόπο τα πουλόβερ αλλά και όλα τα πλεκτά στη ντουλάπα σου!

1. Αφαίρεσε τους κόμπους

Το πιο συχνό και εκνευριστικό ζήτημα που παρουσιάζουν τα πουλόβερ είναι τα γνωστά “κομπάκια”. Αυτά που τραβάς με μανία όταν εκνευρίζεσαι και που κάνουν το πουλόβερ σου να μοιάζει παλιό και φθαρμένο χωρίς απαραίτητα να είναι. Δυστυχώς, ακόμα και τα πιο ακριβά πουλόβερ θα κάνουν αναπόφευκτα κομπάκια και οι λύσεις είναι δύο. Η μία είναι να αγοράσεις ένα ειδικό εργαλείο αφαίρεσης κόμπων και η άλλη, να τοποθετήσεις το ρούχο σε μία επίπεδη επιφάνεια και, προσεκτικά, να “ξύσεις” με ένα ξυράφι την επιφάνειά του.

πλεκτά ρούχα πουλόβερ

2. Επιδιόρθωσε τις κλωστές που έχουν τραβηχτεί

Για το θεό, άσε κάτω το ψαλίδι! Γιατί αν κάνεις το λάθος να κόψεις μια κλωστή που έχει τραβηχτεί, το πουλόβερ σου θα διαλυθεί κάποια στιγμή… αντιθέτως, με τη βοήθεια από ένα τσιμπιδάκι μαλλιών πέρασε την κλωστή που τραβήχτηκε από την εσωτερική πλευρά του ρούχου και “πλέξε” την ώστε να ασφαλίσεις τη θέση της, εσωτερικά. Γύρισε το ρούχο από την καλή πλευρά και, voila! Δεν φαίνεται τίποτα.

3. ΜΗΝ το πλύνεις ακόμα!

Τα περισσότερα πουλόβερ καλό είναι να πλένονται στο χέρι. Πολλά πλυντήρια ωστόσο διαθέτουν προγράμματα κατάλληλα και για μάλλινα, λύνοντάς σου τα χέρια. Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι το να μπορείς να αναγνωρίσεις πότε η σωστή λύση είναι το πλύσιμο. Διότι αν δεν υπάρχει λεκές, τα βαμβακερά και κασμιρένια πουλόβερ θέλουν πλύσιμο μια φορά κάθε 2-3 χρόνια ενώ τα μάλλινα και τα συνθετικά, κάθε 5 χρόνια! Βγάλε τα λοιπόν στο μπαλκόνι, κάτω από τον ήλιο που θα τα κάνει να μυρίζουν εκπληκτικά και θα σκοτώσει κάθε μικροοργανισμό, και κράτα το πλύσιμο για… του χρόνου. Και μην ξεχνάς, ακολούθα πάντα τις οδηγίες στο ταμπελάκι και άπλωσέ τα σε μια οριζόντια επιφάνεια για να στεγνώσουν σωστά.

στοίβα από πουλόβερ

4. Φόρεσε ένα ενδιαμέσο ρούχο

Για να μην με παρεξηγήσεις από το προηγούμενο tip, δεν λέω να κυκλοφορείς με ρούχα που (εχμ) μυρίζουν… Κι η λύση του απλώματος στον ήλιο είναι πάντα τέλεια αν μιλάμε για μία ελαφριά μυρωδιά (δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς). Προκειμένου ωστόσο να προστατέψεις καλύτερα τα πουλόβερ σου, φόρεσε εσωτερικά ένα t-shirt ή ένα ζιβάγκο, για τις πιο κρύες ημέρες, το οποίο θα απορροφήσει τυχόν ιδρώτα και πλένεται πολύ πιο εύκολα χωρίς να φθαρεί.

5. Μην κρεμάς ποτέ τα πουλόβερ σου!

Επανάλαβε το μαζί μου… “ΠΟΤΕ μην κρεμάς τα πουλόβερ σου!” Δίπλωσε τα μανίκια στην πίσω πλευρά του πουλόβερ κι έπειτα δίπλωσε το πουλόβερ στη μέση. Έτσι θα αποφύγεις τις ενοχλητικές τσαλάκες και τα τραβήγματα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share