Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καθαρισμός σπιτιού μετά τα Χριστούγεννα: Φτιάξτε μόνοι σας το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό με μαγειρική σόδα και άλλα 3 υλικά

Δώστε βάση!

26 Δεκεμβρίου 2022 17:04
Καθαρισμός σπιτιού μετά τα Χριστούγεννα: Φτιάξτε μόνοι σας το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό με μαγειρική σόδα και άλλα 3 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, οι καλεσμένοι γέμισαν τα σπίτια και αναμένεται να έρθουν ξανά για να γιορτάσουν μαζί σας τον ερχομό του νέου έτους! Το πάτωμα σίγουρα δεν έμεινε καθαρό και αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να το καθαρίσετε προκειμένου να λάμπει για την επόμενη επίσκεψη. Ένα καθαριστικό εύκολο και απλό είναι αυτό με μαγειρική σόδα.

Με την ευκαιρία, δείτε πώς να σώσετε τα ρούχα σας με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας λεμόνι και άλλο 1 υλικό

Μας αρέσει να ανοίγουμε το σπίτι μας και να υποδεχόμαστε τους δικούς μας ανθρώπους και ενδιαφέροντες καλεσμένους. Παρόλα αυτά, μπορεί να περνάμε καλά εκείνη την στιγμή, όμως όταν φύγουν και διαπιστώσουμε το χάος που έχουν αφήσει πίσω τους, είναι πολύ αργά.

Έτσι σήμερα θα σας δείξουμε ένα οικονομικό, σπιτικό καθαριστικό με μαγειρική σόδα που θα κάνει το πάτωμά σας να λάμψει. Ιδανικό για μετά το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και γενικά για κάθε φορά που πολύς κόσμος ήρθε στο σπίτι σας. Διαβάστε παρακάτω:

Καθαρισμός σπιτιού μετά τα Χριστούγεννα: Φτιάξτε μόνοι σας το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό με μαγειρική σόδα και άλλα 3 υλικά

Θα χρειαστούμε

  1. 1 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  2. 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  3. 1/4 φλιτζάνι ξύδι
  4. Μπουκάλι σπρέι
  5. Πανί από μικροΐνες
  6. Αιθέρια έλαια μέντας και λεμονιού (προαιρετικά)

Διαδικασία

Αρχικά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά 1/4 φλιτζάνι ξύδι στο μείγμα με την μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τις φυσαλίδες να “σβήσουν” και στην συνέχεια αν θέλουμε βάζουμε και τα αγαπημένα μας αιθέρια έλαια.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπουκάλι ψεκασμού και ανακινούμε καλά το μπουκάλι πριν από κάθε χρήση. Παίρνουμε μία σκούπα τύπου σουίφερ και εφαρμόζουμε το κατάλληλο πανί καθαρισμού. Ψεκάζουμε το πανί με το μείγμα και σφουγγαρίζουμε με αυτήν την σκούπα τα δάπεδα.

Η σκούπα τύπου σουίφερ μαγνητίζει τρίχες και σκόνη έτσι και αλλιώς. Σε συνδυασμό με αυτό το αποτελεσματικό καθαριστικό τα πατώματά σας όχι απλώς θα λάμψουν αλλά θα απολυμανθούν πλήρως. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αιθέρια έλαια δεν βοηθούν στο να καθαρίζει περισσότερο το προϊόν, απλά δίνει μία ευχάριστη μυρωδιά στον χώρο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share