Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Tips για νοικοκυρές: 6 μυστικά για να διατηρείς καθαρό το μπαλκόνι σου

Δώστε βάση!

25 Δεκεμβρίου 2022 21:56
Tips για νοικοκυρές: 6 μυστικά για να διατηρείς καθαρό το μπαλκόνι σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπαλκόνι είναι αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι κάθε σπιτιού και όπως ισχύει για όλους τους χώρους έτσι και εκεί θέλουμε να το διατηρούμε στην εντέλεια. Θα σας δείξουμε πως να έχετε καθαρό το μπαλκόνι σας εύκολα, με έξι απλές συμβουλές. Με την ευκαιρία, τρομερό κολπάκι της γιαγιάς με μαγειρική σόδα για να αστράφτει το μπαλκόνι σας από καθαριότητα.

Τα φυτά που θα επιλέξεις για το μπαλκόνι σου παίζουν μεγάλο ρόλο στο κομμάτι της διακόσμησης αλλά και την καθαριότητας του χώρου. Ακόμα θα δεις πως μερικά tips μπορούν να κάνουν το καθάρισμα παιχνιδάκι.

Πως θα διατηρείς καθαρό το μπαλκόνι σου!

Βάλε χαλάκι στο μπαλκόνι

Το χαλί στο μπαλκόνι είναι ιδανικό για να έχεις τον εξωτερικό σου χώρο πιο όμορφο και παράλληλα να πατάς στα καθαρά, όταν βγαίνεις έξω. Ακόμα, σκουπίζεις τα πόδια σου πριν μπεις στο σπίτι, κάτι που το καθιστά απαραίτητο και χρήσιμο.

Μην το παραγεμίζεις με έπιπλα και διακοσμητικά

Δεν χρειάζεται να παραγεμίζεις το μπαλκόνι σου με σκαμπό, τραπεζάκια, διακοσμητικά είδη και να έχεις έτσι έναν μπουκωμένο χώρο που δεν προσφέρει τίποτα. Καλύτερα να έχεις έναν χώρο όπου θα κινείσαι με άνεση και θα μπορείς εύκολα με τρεχούμενο νερό από το λάστιχο, να καθαρίσεις.

Λίγα φυτά για ομορφιά

Τα φυτά εκτός από ομορφιά και χρώμα, ρίχνουν και τα φύλλα τους με αποτέλεσμα το μπαλκόνι να δείχνει βρώμικο. Προτίμησε φυτά που δεν χαλάνε εύκολα και μην παραγεμίζεις τον εξωτερικό σου χώρο με πολλά από αυτά.

Tips για νοικοκυρές: 6 μυστικά για να διατηρείς καθαρό το μπαλκόνι σου

Κρεμασμένες γλάστρες στον τοίχο

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις όσον αφορά τις γλάστρες είναι να μην τις έχεις στο πάτωμα του μπαλκονιού σου, καθώς έτσι κατά πάσα πιθανότητα θα χαλάσεις το δάπεδο με το στάσιμο νερό από αυτές. Ιδανικά κρέμασε τες με μια εύκολη κατασκευή με κορδόνι, ή προτίμησε την πέργκολα για τον τοίχο για να τις τοποθετήσεις εκεί. Έτσι το μπαλκόνι σου θα έχει πολύ χώρο για να καθαρίζεται εύκολα και γρήγορα.

Βότσαλα στις γωνίες του μπαλκονιού

Για να έχεις τις γωνίες του μπαλκονιού σου πάντα καθαρές, δεν έχεις παρά να τοποθετήσεις μερικά βότσαλα, αφού τα έχεις πλύνει καλά και έπειτα να βάλεις κάποιο διακοσμητικό για ομορφιά. Το αποτέλεσμα θα είναι μοντέρνο και εντυπωσιακό.

Θήκες για γλάστρες

Οι θήκες για γλάστρες που τις βάζουμε στα κάγκελα αποτελούν μια εξίσου χρήσιμη και όμορφη επιλογή για να μην τις έχουμε κάτω και μας χαλάνε το δάπεδο. Μπορείς να βρεις διάφορα σχήματα και μεγέθη για να επιλέξεις την ιδανική για εσένα.

Αυτές οι απλές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να κρατάς καθαρό το μπαλκόνι σου πάντα χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις πολύ χρόνο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share