Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η μπριζόλα του μερακλή: Τραγανή απ’ έξω, τρυφερή από μέσα - Το κόλπο με το «αντίστροφο τσουρούφλισμα»

Δώστε βάση!

24 Δεκεμβρίου 2022 12:22
Η μπριζόλα του μερακλή: Τραγανή απ’ έξω, τρυφερή από μέσα - Το κόλπο με το «αντίστροφο τσουρούφλισμα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε το μυστικό για να πάει το ψήσιμο της μπριζόλας σε άλλο επίπεδο! Υπάρχει ένα μυστικό για να φτιάξεις την τέλεια μπριζόλα μόνος σου στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να δώσεις μία περιουσία σε κάποιο ακριβό εστιατόριο, με το κατάλληλο ψήσιμο ενώ παράλληλα δοκίμασε να φτιάξεις την πιο νόστιμη συνταγή.

Το μυστικό κρύβεται στην τεχνική «reverse sear» ή αλλιώς στο «αντίστροφο τσουρούφλισμα».

Ξεκινάμε ψήνοντας την μπριζόλα κανονικά στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (100-150 βαθμούς Κελσίου)

Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Ξεκινάμε ψήνοντας την μπριζόλα κανονικά στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (100-150 βαθμούς Κελσίου). Στη συνέχεια, τη τοποθετούμε σε ένα τηγάνι για να καψαλιστεί η εξωτερική της επιφάνεια και να δημιουργηθεί μια λαχταριστή και τραγανή κρούστα. Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε στο πιάτο μας την πιο απολαυστική μπριζόλα, που λιώνει στο στόμα! Τέλειο;

Δεν είναι ανάγκη να έχετε κάποια πανάκριβη ψησταριά για να απολαύσετε μια ζουμερή μπριζόλα. Το μυστικό για μια υπέροχη μπριζόλα είναι η σωστή προετοιμασία και το σωστό μαρινάρισμα για να γίνει μαλακή και να έχει λαχταριστή γεύση.

 Η μπριζόλα του μερακλή: Τραγανή απ’ έξω, τρυφερή από μέσα - Το κόλπο με το «αντίστροφο τσουρούφλισμα»

Όλα τα κόλπα για να αποκτήσει η μπριζόλα μια απίστευτη γεύση

  • Για να ψηθεί σωστά η μπριζόλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Καρυκεύστε την μπριζόλα. Σε ένα μπολ αναμείξτε χοντρό αλάτι γιατί αναδεικνύει τη γεύση, ελαιόλαδο , φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι, χυμό ενός λεμονιού και λίγο σκόρδο ή πάπρικα ( προαιρετικά). Περάστε με το χέρι σας ή με ένα πινέλο καλά και τις δύο πλευρές της μπριζόλας ώστε τα υλικά να πάνε παντού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και ρίγανη.
  • Αν έχετε χρόνο αφήστε το μαριναρισμένο κρέας στην άκρη για μερικές ώρες. Θα μαλακώσει και θα είναι πιο νόστιμη.

Υλικά:

  • 4 μπριζόλες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • σκόρδο δύο σκελίδες ή μισό κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
  • χυμός 1 λεμονιού ( αν σας αρέσει το λεμόνι προσθέτετε κι άλλο)
  • ρίγανη ( προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στεγνώστε τις μπριζόλες με χαρτί και πασπαλίστε και τις δύο πλευρές με όλα τα υλικά. Σε ένα ταψί απλώνετε αντικολλητικό χαρτί , τοποθετείτε τις μπριζόλες , ρίχνετε λίγο νερό που έχετε ανακατέψει με την μαρινάδα που έχει περισσέψει, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά ( 170 C) για περίπου 1,5 με 2 ώρες ( ανάλογα με τον φούρνο). Μόλις είναι έτοιμες σερβίρετε τις μπριζόλες και τις απολαμβάνετε όσο είναι ζεστές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share