Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στάζει μια-δυο σταγόνες ξύδι στα χέρια και κάνει σε κάθε μία μπριζόλα ξεχωριστά ένα ελαφρύ μασαζάκι - Το «μυστικό» για ζουμερές μπριζόλες

Δώστε βάση!

23 Δεκεμβρίου 2022 11:51
Στάζει μια-δυο σταγόνες ξύδι στα χέρια και κάνει σε κάθε μία μπριζόλα ξεχωριστά ένα ελαφρύ μασαζάκι -  Το «μυστικό» για ζουμερές μπριζόλες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η επιλογή του σωστού κρεοπωλείου το οποίο εμπιστεύεστε είναι για να σας βοηθήσει στην επιλογή του σωστού κομματιού μπριζόλας ποιο θα είναι για εσάς το ιδανικότερο. Με την ευκαιρία, σας έχουμε 2 μυστικά για τέλεια μαρινάδα κρέατος που θα απογειώσουν τη νοστιμιά της μπριζόλας.

Για την τέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα είναι το καλά σιτεμένο κρέας. Αν για τα περισσότερα προϊόντα η έννοια “φρέσκο” στη μαγειρική είναι καλή, δεν ισχύει το ίδιο για το μοσχαρίσιο κρέας. Όσο περισσότερο σιτεμένο είναι τόσο καλύτερο γίνεται. Το σίτεμα είναι μια καθαρά φυσική διαδικασία η οποία εντείνει τη γεύση του κρέατος και το κάνει πιο μαλακό.

10 μυστικά για την πιο ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα!

Το «μυστικό» για ζουμερές μπριζόλες

Το 1 πρώτο βασικό μυστικό είναι η επιλογή του κρέατος είναι από κομμάτια κρέατος, τα οποία δεν περιέχουν κολλαγόνο και σκληρούς ιστούς. Δηλαδή είναι από μυς του ζώου, οι οποίοι δεν δουλεύονται ιδιαίτερα. Ενδεικτικά κάποια τέτοια κομμάτια είναι η σπαλομπριζόλα, το Ribeye και το T-Bone.

Το 2 μυστικό είναι η θερμοκρασία του κρέατος, πριν ψήσουμε την μπριζόλα την βγάζουμε έξω από το ψυγείο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το γεγονός ότι το κρέας έρχεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μας βοηθάει, ώστε να μειωθεί κατά το ήμισυ ο χρόνος ψησίματος σε αντίθεση με το χρόνο που θα χρειαζόταν το κρέας εάν είχε βγει μόλις από το ψυγείο.

Το 3 μυστικό είναι ότι σκουπίζουμε την μπριζόλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας πολύ καλά για να μην υπάρχει υγρασία καθόλου την οποία δεν θέλουμε κατά το ψήσιμο.

Το 4 μυστικό κάντε ένα ελαφρό μασάζ στην μπριζόλα με επικάλυψη από φρέσκο ελαιόλαδο και από τις δυο μεριές της μπριζόλας αυτό θα βοηθήσει αρκετά στο Ψήσιμο.

Το 5 μυστικό είναι ότι ποτέ δεν αλατίζουμε το κρέας πριν το ψήσουμε το αλάτι το αφήνουμε για το τέλος, νέες μελέτες έχουν δήξει πλέον επιστημονικώς αποδεδειγμένο, ότι το αλάτι λόγω της ώσμωσης που δημιουργείτε υπό την επήρεια υψηλής θερμοκρασίας, αφυγραίνει το κρέας και δεν μας βοηθάει να παραμείνει η μπριζόλα μας ζουμερή.

Το 6 μυστικό ποτέ δεν γυρίζουμε την μπριζόλα με πιρούνι διότι το πιρούνι τρυπά την μπριζόλα και έτσι χάνει τους χυμούς της, την μπριζόλα την γυρίζουμε με μια τσιμπίδα η λαβίδα προσεκτικά.

Το 7 μυστικό η επιλογή πολύ καλού σκεύους ένα παράδειγμα είναι το τηγάνι από μαντέμι. Εάν είσαι παθιασμένος με τη μαγειρική ή έστω φανατικός κρεατοφάγος, τότε σίγουρα θα έχεις στην κατοχή σου ένα μαντεμένιο τηγάνι. Όσο εύκολο και γρήγορο είναι όμως να ψήσεις σε αυτό ένα αβγό, μια ζουμερή μπριζόλα ή ένα μπιφτέκι πολύ γρήγορα απλά και υγιεινά.

Το 8 μυστικό είναι η δυνατή φωτιά στην αρχή και η προετοιμασία να ζεσταθεί καλά το σκεύος για να θωρακιστεί καλά το κρέας στην αρχή.

Το 9 μυστικό είναι η ξεκούραση της μπριζόλας πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια και το τύλιγμα με αλουμινόχαρτο για περίπου 10 λεπτά αυτό θα βοηθήσει πολύ το κρέας στο να κρατήσει τους χυμούς του και να παραμείνει μαλακό.

Το 10 μυστικό είναι στο τέλος ακριβώς τα αλάτισμα και το πιπέρι που βάζουμε και όχι στην αρχή.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share