Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μαεστρία στα μπιφτέκια: Αυτό το υλικό στον κιμά κάνει την διαφορά και δίνει νοστιμιά στο αποτέλεσμα

Ούτε αυγό, ούτε ψωμί

21 Δεκεμβρίου 2022 23:09
Μαεστρία στα μπιφτέκια: Αυτό το υλικό στον κιμά κάνει την διαφορά και δίνει νοστιμιά στο αποτέλεσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν το κρέας που θα γίνει κιμάς είναι «μάπα» τότε και τα μπιφτέκια που θα φάμε θα είναι «μάπα».

Δεν υπάρχει μόνο ένα συγκεκριμένο κομμάτι από το μοσχάρι που είναι κατάλληλο για μπιφτέκια. Στη Γαλλία προτιμούν κομμάτια που έχουν λίγο λιπάκι ώστε ο κιμάς να είναι νόστιμος. Τέτοια κομμάτια είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα και το στήθος.

Οι Γάλλοι συνηθίζουν να προσθέτουν στον κιμά λίγο ξύδι και αυτό γιατί το ξύδι έχει την ιδιότητα να σπάει τις ίνες του κρέατος και να κάνει πιο αφράτο το μείγμα του σε συνδυασμό με το ζύμωμα. Με την ευκαιρία, δείτε τα είδη κιμά που είναι κατάλληλα για μαγείρεμα στην κατσαρόλα.

Μαεστρία στα μπιφτέκια: Αυτό το υλικό στον κιμά κάνει την διαφορά και δίνει νοστιμιά στο αποτέλεσμα

Στη συνέχεια μέσα σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με τα χέρια τον κιμά, ένα σοταρισμένο κρεμμύδι, δύο αυγά, τις τριμμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.

Προσοχή: Το σοταρισμένο κρεμμύδι και η ντομάτα πρέπει να μπουν με τα υγρά τους.

Σημαντικό: Πρέπει να επιμείνουμε στο ζύμωμα για να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά και τα κομματάκια του λίπους να «λιώσουν» και να απλωθούν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα.

Μετά το ζύμωμα, τοποθετούμε τον κιμά, σκεπασμένο, για 45 λεπτά στο ψυγείο.

Όσο το μείγμα του κιμά θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κιμά, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια μας όταν βγουν από το φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.

Στη συνέχεια αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.

«Μύρισε» απόλαυση: Ζουμερά μπιφτέκια με γέμιση από κρητική ξινομυζήθρα

Ποιος δεν αγαπά τα μπιφτέκια, ιδίως όταν είναι ζουμερά και αφράτα; Αυτή τη φορά, το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μία διαφορετική συνταγή για μπιφτέκια με άρωμα Κρήτης. Μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου και γέμιση από κρητική ξινομυζήθρα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια "γκρατινέ" με λιωμένα τυριά και πατάτες.

Η κρητική ξινομυζήθρα δίνει άλλο άρωμα και γεύση σε αυτά τα σπιτικά μπιφτέκια. Καθημερινό φαγητό για όλη την οικογένεια που φτιάχνεται στο πι και φι και το λατρεύουν τα παιδιά.

Υλικά

  • 500γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου
  • 100γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κάρι
  • ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουτ. γλυκού φύλλα μαντζουράνα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την ξινομυζήθρα

  • 200γρ. ξινομυζήθρα
  • λίγο γάλα

Μπιφτέκια με κρητική μυζήθρα

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share