Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ξεθωριασμένα μαύρα ρούχα: Αυτοί είναι οι 2 σπιτικοί τρόποι για να παραμείνουν σαν καινούρια

Υπάρχει λύση!

20 Δεκεμβρίου 2022 20:00
Ξεθωριασμένα μαύρα ρούχα: Αυτοί είναι οι 2 σπιτικοί τρόποι για να παραμείνουν σαν καινούρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αλήθεια είναι πως τα μαύρα ρούχα έχουν την τάση να χάνουν την λάμψη τους πολύ γρήγορα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα χρώματα. Λύσεις, όμως, υπάρχουν και βρίσκονται στην κουζίνα σας.

Με την ευκαιρία, ποιος είναι ο λόγος που δεν πρέπει να στεγνώνετε τα ρούχα σας στο καλοριφέρ.

Δείτε ποιες είναι οι σπιτικές λύσεις για μαύρα ρούχα σαν καινούρια

Σπανάκι: Για να επαναφέρετε τη λάμψη στα μαύρα ρούχα σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βράσετε σπανάκι. Αφού το στραγγίσετε ρίξτε τα μαύρα σας ρούχα μέσα στο νερό που είναι ακόμα ζεστό. Αφήστε τα εκεί να μουλιάσουν και μόλις τα βγάλετε θα έχουν αποκτήσει την χαμένη τους λάμψη, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

μαύρο ρούχο

Μαύρος καφές ή τσάι: Ένας άλλος τρόπος να δώσετε λάμψη στα μαύρα ρούχα σας είναι να τα βάλετε κανονικά στο πλυντήριο και να προσθέσετε την ώρα που τα ξεβγάζετε 1 φλ. καφέ ή τσάι. Αυτό θα τα ανανεώσει και πάλι.

Από τη στιγμή που θα τα φέρετε και πάλι στην αρχική τους κατάσταση για να τα διατηρήσετε μαύρα καλό είναι να τα πλένετε με κρύο νερό και μάλιστα γυρισμένα ανάποδα. Επίσης, μην τα απλώνετε ποτέ στον ήλιο. Προτιμήστε να τα αφήσετε να στεγνώσουν στη σκιά.

Φθαρμένο δέρμα: Το κόλπο με το ελαιόλαδο για να φύγουν πανεύκολα οι γρατζουνιές από τα δερμάτινα χωρίς κόλπο

Και ποιος δεν μισεί τις γρατζουνιές σε δερμάτινους καναπέδες, παλτό, τζάκετ και ταπετσαρίες; Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να τις ξεφορτωθούμε. Και η αλήθεια είναι πως υπάρχει λύση και βρίσκεται στην κουζίνα μας! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αμύγδαλα.

Είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί μια γρατζουνιά-ή και περισσότερες-σε ένα δερμάτινο τζάκετ, μια δερμάτινη τσάντα ή έναν καναπέ. Το θετικό είναι πως η λύση είναι πολύ απλή και οικονομική και ακούει στο όνομα… ελαιόλαδο.

Πάρτε ένα μαλακό βαμβακερό πανί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό, καθαρό, βαμβακερό t-shirt), ρίξτε πάνω του λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε με αυτό τις γρατζουνιές κυκλικά. Επιμείνετε για αρκετή ώρα.

Έπειτα, με μια χαρτοπετσέτα ή λίγο χαρτί κουζίνας σκουπίστε την επιφάνεια μέχρι να φύγει εντελώς το λάδι.

Σίγουρα τα επιφανειακά σημάδια θα εξαφανιστούν. Τα πιο βαθιά από αυτά μπορεί να μην φύγουν τελείως αλλά η όψη τους θα είναι πολύ καλύτερη και θα φαίνονται ελάχιστα. Αξίζει, λοιπόν, να το δοκιμάσετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share