Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εσύ το ήξερες; Αυτό είναι το μπαχαρικό που προστατεύει τα ρούχα από τον σκόρο

Θα σου λύσει τα χέρια

20 Δεκεμβρίου 2022 17:17
Εσύ το ήξερες; Αυτό είναι το μπαχαρικό που προστατεύει τα ρούχα από τον σκόρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι σκόροι αγαπούν το σκοτάδι και κρύβονται συνήθως στις πτυχές των ρούχων. Γεννούν εκατοντάδες αυγά κατά τη διάρκεια της ζωής τους, τα οποία επειδή είναι μικρότερα από 1 χιλιοστό είναι σχεδόν αόρατα. Τα αυγά τοποθετούνται πάνω στα ρούχα και οι προνύμφες τρέφονται με το υλικό πάνω στο οποίο έχουν εναποτεθεί μέχρι να αλλάξουν στάδιο.

Με την ευκαιρία. δείτε επίσης: Σκόρος στην ντουλάπα; Με αυτό το απλό μείγμα με κανέλα και άλλα 2 υλικά θα γίνει παρελθόν

Για να εμποδίσουμε τον σκόρο να τρυπώσει μέσα στα ρούχα, τα μάλλινα χαλιά, τις κουβέρτες και τις πετσέτες μας καλό είναι να λάβουμε κάποια μέτρα για να τα προστατέψουμε.

Υπάρχει λύση για να απαλλαγείτε από αυτόν και μάλιστα κρύβεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Και δεν είναι άλλο από το γαρύφαλλο.

Εσύ το ήξερες; Αυτό είναι το μπαχαρικό που προστατεύει τα ρούχα από τον σκόρο

Το μόνο, λοιπόν, που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ανάμεσα στα ρούχα, στις τσέπες και όπου αλλού μπορείτε ολόκληρα κομμάτια από γαρύφαλλο.

Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μπαχαρικά κατά του σκόρου και σας εγγυάται ότι τα ρούχα σας θα προστατεύονται όσο καιρό είναι αποθηκευμένα.

Το "αντισκορικό" κόλπο της γιαγιάς: Έτσι έκανε τα μάλλινα στην ντουλάπα να διατηρούνται στην τρίχα

Καμία νοικοκυρά δεν αγαπάει τους σκώρους όσο φιλόζωη και αν είναι! Για να μην χρειαστεί, λοιπόν, να έρθετε αντιμέτωποι με σκόρους στη ντουλάπα σας, δείτε ποια πράγματα «μισούν» οι σκόροι και φροντίστε να τα αποκτήσετε άμεσα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να έχετε την ντουλάπα της κουζίνας πάντα μαζεμμένη.

Ο σκόρος των υφασμάτων «μισεί» τον ήλιο και το φως αλλά αγαπάει την υγρασία και τα σκοτεινά μέρη. Γι'αυτό φροντίστε να αερίζετε τακτικά τους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού σας και βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένοι από υγρασία. Μπορείτε αν θέλετε να μονώσετε τα συρτάρια και τους πάτους την ντουλάπας σας (έστω και πρόχειρα) με λίγη λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.

  • Ξύλινες και πλαστικές κρεμάστρες

Οι ξύλινες κρεμάστρες απωθούν τον σκώρο και είναι η καλύτερη επιλογή για το κρέμασμα των ρούχων αλλά και για την αποθήκευσή τους. Επειδή είναι λίγο πιο ακριβές από τις πλαστικές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μερικές πλαστικές ώστε να μην είναι όλες ξύλινες.

  • Αιθέρια έλαια

Κάποιες μυρωδιές είναι απωθητικές για τους σκώρους και σας τις αποκαλύπτουμε! Η λεβάντα, το θυμάρι και η μέντα είναι 3 μυρωδιές που οι σκώροι δεν αγαπάνε ιδιαίτερα και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε είτε σε αιθέρια έλαια ή ακόμα και σε αποξηραμένα άνθη που θα κλείσετε μέσα σε μικρά πουγγιά. Το σανταλόξυλο είναι ακόμα μια μυρωδιά που απωθεί τον σκώρο. Ρίξτε μερικές σταγόνες σε λίγο βαμβάκι και τοποθετήστε το σε διάφορα σημεία της ντουλάπας σας.

Το

  • Φλούδες κέδρου

Αυτό το αρωματικό δέντρο είναι θαυματουργό εναντίον του σκώρου. Απλά βάλτε μερικές φλούδες κέδρου σε ένα σακουλάκι και κρεμάστε το στην ντουλάπα σας. Ο σκώρος θα απομακρυνθεί εύκολα και γρήγορα!

  • Μπαχαρικά

Βάλτε λίγο γαρίφαλο μέσα σε κάθε τσέπη παντελονιού, παλτού και γενικά σε διάφορα ρούχα. Το γαρίφαλο μυρίζει όμορφα και θα δώσει ένα διακριτικό άρωμα στα ρούχα σας ενώ ταυτόχρονα θα απωθήσει τον σκώρο.

  • Θερμοκρασία

Ένας ακόμα εχθρός του σκώρου είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σκώροι γονιμοποιούνται στη ζέστη.

  • Σαπούνι

Λίγο σαπούνι μέσα σε ένα κομματάκι γάζας θα διώξει τους σκώρους μακριά και θα προστατέψει τα ρούχα σας. Επιπλέον, θα τους δώσει μια υπέροχη μυρωδιά που θα τα ανανεώσει και τους προσθέσει φρεσκάδα!

  • Καθαριότητα

Αν καθαρίζετε, αερίζετε και φροντίζετε την ντουλάπα σας τακτικά τότε ο σκώρος δεν πρόκειται να εμφανιστεί ποτέ στις ζωές σας! Επίσης, θέλει προσοχή στην αποθήκευση των ρούχων ώστε να μην μαζεύετε ρούχα που δεν έχετε προηγουμένως πλύνει και αερίσει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share