Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζεις τυρί στα μακαρόνια σου; Κόψε αμέσως αυτή τη συνήθεια

Δες γιατί πρέπει να το… ξανασκεφτείς!

20 Δεκεμβρίου 2022 17:02
Βάζεις τυρί στα μακαρόνια σου; Κόψε αμέσως αυτή τη συνήθεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιαμφισβήτητα τα μακαρόνια αποτελούν ένα από τα πλέον αγαπημένα φαγητά, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τρομερό κολπάκι για το «σούρωμα» των μακαρονιών που έχει γίνει viral (Video)

Το πιο κλασικό και αγαπημένο είναι τα μακαρόνια με κιμά αλλά και τα μακαρόνια με σκέτο τυρί!

Γνωρίζεις όμως τα πάντα γι’ αυτό τον συνδυασμό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός δεν μοιάζει να είναι ένας καλός συνδυασμός.

Πιο συγκεκριμένα η εξήγηση βασίζεται καθαρά στα συστατικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα και τα μακαρόνια και το τυρί.

Τα μακαρόνια, λοιπόν, περιέχουν άμυλο, που έχει διαφορετικό χρόνο πέψης από την πρωτεΐνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η πέψη και να οδηγεί σε ζύμωση κι άλλα πεπτικά προβλήματα.

Γι’ αυτό και μπορεί να αισθένεστε πιο φουσκωμένοι όταν τρώτε μακαρόνια και να μην φταίει η ποσότητα που καταναλώσατε.

Βάζεις τυρί στα μακαρόνια σου; Κόψε αμέσως αυτή τη συνήθεια

Από εδώ και πέρα θα ξέρετε και αν νιώθετε έτσι μετά από κάθε γεύμα ίσως πρέπει να βάζετε λιγότερη ποσότητα τυριού.

Οι μεγαλύτεροι σεφ προειδοποιούν: Μην παραγγέλνετε μακαρόνια σε αυτά τα εστιατόρια

Μια νέα αποκάλυψη έκαναν γνωστοί σεφ της Νέας Υόρκης, και έχει να κάνει με τα φαγητά που δεν πρέπει να παραγγέλνουμε από ταβέρνες και εστιατόρια. Ένα από αυτά είναι τα μακαρόνια...

Ο σεφ Μίχαελ Άρμστρονγκ της Νέας Υόρκης, συμβουλεύει να παραγγέλνετε πιάτα που είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Μην περιμένετε τίποτα καλό όταν παραγγέλνετε ζυμαρικά σε μια πιτσαρία ή ψάρι σε ένα ψητοπωλείο».

Οι μεγαλύτεροι σεφ προειδοποιούν: Μην παραγγέλνετε μακαρόνια σε αυτά τα εστιατόρια

Τα υλικά για τα πιάτα που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, καταλήγουν να μένουν στα ψυγεία για μεγάλο διάστημα. Έτσι, αυξάνεται ο κίνδυνος να μην είναι καλά, και επίσης εδώ θα δείτε το τυρί που δεν πρέπει να παραγγέλνετε στις ταβέρνες.

Προσοχή: Μην βάλετε ποτέ ξανά βούτυρο στα μακαρόνια σας

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει σχεδόν μηχανικά πλέον μετά το σούρωμα των μακαρονιών να "καίμε" στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο και εκεί να ρίχνουμε τα μακαρόνια. Λάθος! Γιατί όμως μπορεί να αποτελεί λάθος μια τόσο απλή πράξη; Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που μπορούμε να κάνουμε μαγειρεύοντας μακαρόνια, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να στραγγίζετε τα μακαρόνια στο νεροχύτη.

Οι μεγαλύτεροι σεφ προειδοποιούν: Μην παραγγέλνετε μακαρόνια σε αυτά τα εστιατόρια

Τσιγαρίζοντας λοιπόν τα μακαρόνια σας σε καμένο βούτυρο το μόνο που θα καταφέρετε είναι τα μακαρόνια σας να "λασπώσουν" και όλα τα λιπαρά να πάνε κατευθείαν στο στομάχι σας.

Είναι προτιμότερο λοιπόν αντί για καμμένα βούτυρο να ρίξετε λίγο ωμό λάδι από πάνω του οποίου τα οφέλη είναι ευεργετικά και παράλληλα τα λιπαρά του ελάχιστα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share