Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μαρινάρει τις μπριζόλες με ουίσκι - Το κόλπο για να "βγάλουν" τα αρώματά τους στο ψήσιμο

Δώστε βάση!

20 Δεκεμβρίου 2022 13:14
 Μαρινάρει τις μπριζόλες με ουίσκι - Το κόλπο για να
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια μαρινάδα μπριζόλας βασίζεται συνήθως στη ζάχαρη, κάποιο οξύ όπως το ξύδι και διάφορα μυρωδικά που θα μαλακώσουν το κρέας, προσφέροντας παράλληλα αρώματα και γεύση στο ψήσιμο. Μια από τις πιο διάσημες συνταγές για μοσχαρίσιο κρέας (και όχι μόνο!) είναι να μαρινάρει κανείς τις μπριζόλες του σε ουίσκι.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Γευστικό θαύμα: Μπριζόλες πανέ στο τηγάνι αρωματισμένες με θυμάρι

Το μυστικό της μαρινάδας με ουίσκι κρύβεται στην επιλογή ποιοτικών υλικών, αλλά και στην υπομονή. Αν έχετε τον χρόνο να ετοιμάσετε τις μπριζόλες από το προηγούμενο βράδυ, τότε αυτές θα είναι πεντανόστιμες την επομένη το μεσημέρι στο τραπέζι σας.

Υλικά

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες / Ιδανικά κόντρα φιέτο

Για την μαρινάδα: 2 σκελίδες σκόρδο

  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 90ml ουίσκι ή μπέρμπον
  • 90ml σος σόγιας
  • 90ml μαύρη ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι

Μαρινάρει τις μπριζόλες με ουίσκι - Το κόλπο για να 'βγάλουν' τα αρώματά τους στο ψήσιμο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα με βάση το ουίσκι, σε μια σακούλα τροφίμων με ζιπ που κλείνει.

Βάζουμε τις μπριζόλες στην σακούλα, κλείνουμε το ζιπ και ανακινούμε να καλυφθεί το κρέας.

Βάζουμε σε ρηχή πιατέλα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. *Ιδανικά, μπορείτε να βάλετε τις μπριζόλες στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ

Αφαιρούμε τις μπριζόλες από τη σακούλα και τινάζουμε να φύγει η παραπάνω μαρινάδα

Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά, ανάλογα με την προτίμησή μας

Αφήνουμε τις μπριζόλες σε ζεστό πιάτο να ξεκουραστούν 10’ λεπτά πριν τις σερβίρουμε

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share