Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βάζετε ψωμί στον κιμά για τα μπιφτέκια; Δεν φαντάζεστε τι κακό προκαλεί!

Πρέπει να σταματήσετε αμέσως!

19 Δεκεμβρίου 2022 18:23
Βάζετε ψωμί στον κιμά για τα μπιφτέκια; Δεν φαντάζεστε τι κακό προκαλεί!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι το φαγητό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Ο λόγος για τα μπιφτέκια, τα οποία αποτελούν ένα εύκολο και σχετικά γρήγορο φαγητό, το οποίο αν επιλέξουμε τον σωστό κιμά μας χαρίζει μία… σειρά από γεύσεις. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να μη στεγνώνουν τα μπιφτέκια στο ψήσιμο.

Μπορεί κάποιος να θέλει πιο ελαφρύ κρέας, οπότε μπορεί να επιλέξει κιμά από κοτόπουλο ή κάποιος άλλος να μείνει στην κλασική συνταγή και να εμπιστευτεί τον μοσχαρίσιο κιμά. Το δεύτερο πιο βασικό υλικό για τα μπιφτέκια είναι το ψωμί. Έτσι μπορούμε να έχουμε ένα ακόμα πιο ζουμερό και αφράτο μπιφτέκι.

Μήπως χρησιμοποιείτε λευκό ψωμί;

Βάζετε ψωμί στον κιμά για τα μπιφτέκια;

Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουμε το ψωμί που θα επιλέξουμε. Αν για παράδειγμα ζυμώνετε τον κιμά με λευκό ψωμί, καλύτερα να το σταματήσετε… αμέσως. Αν χρησιμοποιείτε λευκό ψωμί, τότε θα χάσετε την υγρασία που θα θέλατε να έχουν τα μπιφτέκια, ενώ δεν αποκλείεται να μην είναι όσο αφράτο προτιμάτε.

Η καλύτερη λύση είναι το μαύρο ψωμί, είτε ολικής άλεσης, είτε πολύσπορο που θα βοηθήσει να ετοιμάσετε αφράτα μπιφτέκια, ενώ παράλληλα θα έχουν και λιγότερες θερμίδες, καθώς δεν θα απορροφηθούν τόσο τα λιπαρά στοιχεία, όσο στην περίπτωση του λευκού ψωμιού.

Σούπερ κόλπο στην κουζίνα: Με αυτό το πανέξυπνο tip δε θα σας διαλυθούν τα μπιφτέκια ποτέ ξανά!

Έχετε πρόβλημα με τα μπιφτέκια στο ψήσιμο και σας διαλύονται, μην αποδίδοντας το αποτέλεσμα που θέλετε; Υπάρχει ένα μοναδικό κόλπο, που αν εφαρμόσετε, δε θα ξαναγίνει ποτέ αυτό το σφάλμα. Το φαγητό αυτό, άλλωστε, είναι συχνό στη διατροφή μας, καθώς πολλοί τα λατρεύουν. Τι καλύτερο, άλλωστε, από ένα ζουμερό, καλοψημένο και αφράτο μπιφτέκι, που μπορούν να γίνουν και χωρίς ψωμί ή βρώμη;

Για να πετύχετε, όμως, το ψήσιμο και να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζυμώσετε τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι. Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάτε με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν.

Ξεχάστε όσα σας έχουν πει: Σε αυτό το σκεύος γίνονται πιο νόστιμα τα μπιφτέκια

Πολλοί από εμάς θα θέλαμε, σίγουρα, να απολαύσουμε ένα ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι, αλλά το ζήτημα είναι το πώς αυτά θα ψηθούν σωστά, ώστε να ικανοποιήσουν τη γεύση μας. Πώς ψήνουμε, λοιπόν, σωστά τα μπιφτέκια; Στον φούρνο, στα κάρβουνα ή στο τηγάνι; Σύμφωνα με το «Γαστρονόμο» της «Καθημερινής», κάθε λύση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share