Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πείτε αντίο στα ρούχα που μυρίζουν άσχημα: Πώς να απαλλαγείτε από κάθε μυρωδιά

Δώστε βάση!

19 Δεκεμβρίου 2022 17:47
Πείτε αντίο στα ρούχα που μυρίζουν άσχημα: Πώς να απαλλαγείτε από κάθε μυρωδιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από πεντακάθαρα και μοσχομυρισμένα ρούχα. Μπορεί όμως να υπάρξουν και αυτές οι φορές που τα ρούχα σας, μπορεί να έχουν συγκρατήσει κάποιες ανεπιθύμητες μυρωδιές. Τι κάνετε σε αυτήν την περίπτωση;

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ποτέ ξανά ρούχα στο καλοριφέρ: Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που δεν πρέπει να το επιχειρείτε

Η λύση, σίγουρα, δεν μπορεί παρά να βρίσκεται μέσα στο σπίτι σας. Το μαλλακτικό, πολλές φορές μπορεί να μην είναι αρκετό για να εξαλείψει μυρωδιές από ιδρώτα, φαγητά ή τη συνήθη "μούχλα" που μπορεί να μυρίζουν τα ρούχα από την πολύωρη παραμονή στο πλυντήριο.

Περισσότερες συμβουλές για το σωστό πλύσιμο ρούχων

Επίσης, αν κρεμάτε ρούχα έξω για να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια μιας υγρής ημέρας ή αν βάζετε ρούχα στην ντουλάπα σας όταν είναι ακόμα ελαφρώς υγρά είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί μούχλα. Ο κακός εξαερισμός στην ντουλάπα σας, ένα ακάθαρτο πλυντήριο ρούχων ή ένα πολύ υγρό εσωτερικό περιβάλλον μπορεί επίσης να ευθύνονται για την απωθητική μυρωδιά των ρούχων. Τα συνθετικά υφάσματα έχουν επίσης την τάση να συγκρατούν τις οσμές με την πάροδο του χρόνου, ενώ οι πετσέτες έχουν μόνιμη μυρωδιά μούχλας εάν τις χρησιμοποιείτε πάρα πολλές φορές χωρίς πλύσιμο.

Φυσικά δεν χρειάζεται να αλλάξετε ολόκληρο τον τρόπο ζωής σας ή να σταματήσετε να φοράτε συνθετικά υφάσματα. Απλά προσδιορίστε την αιτία της οσμής και στη συνέχεια ενεργήστε σωστά για να την ξεφορτωθείτε.

Όταν πρόκειται για το πλυντήριο ρούχων, στην επόμενη πλύση προσθέστε λευκό ξίδι αντί για μαλακτικό υφασμάτων κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος. Απλώς προσθέστε ένα φλιτζάνι τσαγιού σε κάθε μπουγάδα. Εάν η μυρωδιά δεν θα εξαφανιστεί, δοκιμάστε να πλύνετε μουχλιασμένα υφάσματα σε ζεστό νερό με ένα πλήρες φλιτζάνι λευκό ξύδι χωρίς την προσθήκη απορρυπαντικού.

Μπορείτε επίσης να ρίξετε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο πλυντήριό σας πριν πλύνετε και να προσθέσετε ξύδι κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος.

Πείτε αντίο στα ρούχα που μυρίζουν άσχημα: Πώς να απαλλαγείτε από κάθε μυρωδιά

Πώς να πλύνετε και να καθαρίσετε σωστά τα ρούχα σας

Η επεξεργασία των ρούχων σας με ένα προϊόν όπως ο βόρακας πριν από το πλύσιμο είναι επίσης μια λύση. Ρίξτε βόρακα στα ρούχα βυθίζοντάς τα σε ένα λουτρό ζεστού νερού και μισό φλιτζάνι βόρακα για μια ώρα πριν προετοιμάσετε το ρούχο για πλύσιμο στο πλυντήριο.

Προτιμήστε να μην αφήνετε τα ρούχα να στεγνώνουν στο στεγνωτήριο αλλά στον ήλιο και στον φυσικό αέρα. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου έχουν αντισηπτικές ιδιότητες που μπορούν να εξαλείψουν τις μυρωδιές και τα μικρόβια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share