Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το πανέξυπνο κόλπο για να μην μουχλιάσει το τυρί φέτα σας - Αρκεί λίγο από 1 κουζινικό υλικό

Θα σας λύσει τα χέρια!

16 Δεκεμβρίου 2022 15:10
Το πανέξυπνο κόλπο για να μην μουχλιάσει το τυρί φέτα σας - Αρκεί λίγο από 1 κουζινικό υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μυστικά για φέτα: H φέτα είναι το αγαπημένο τυρί των Ελλήνων, ωστόσο συχνά μας ξινίζει ή μας χαλάει στο ψυγείο. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να διατηρήσετε ακόμη και για μήνες φρέσκια την φέτα

Το ιδανικό όταν αγοράζεις φέτα, είναι να παίρνεις μικρή ποσότητα, που καταναλώνεται σε 2-3 μέρες, όπως συμβουλεύει και ο έμπειρος μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης. Ωστόσο, αυτοί που την αγαπούν πολύ, αγοράζουν μεγάλες ποσότητες για να μην λείπει από το ψυγείο τους. Πώς συντηρείται όμως;

Το μυστικό για να συντηρήσεις τη φέτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο καλυμμένη με ελαιόλαδο! Και μην νομίζεις ότι πρόκειται για καμία σύγχρονη ανακάλυψη, μιας και στην αρχαιότητα το λάδι χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση τροφίμων.

Το συγκεκριμένο tip προτείνεται ιδανικά για σκληρή φέτα, την οποία όμως πρέπει να σουρώσεις καλά για να μην έχει υγρά. Επίσης, αν θέλεις να δώσεις ξεχωριστή γεύση στη φέτα σου, μπορείς μέσα στο βάζο με το ελαιόλαδο που θα την βάλεις, να προσθέσεις και μπαχαρικά ή μυρωδικά της επιλογής σου.

Το πανέξυπνο κόλπο για να μην μουχλιάσει το τυρί φέτα σας - Αρκεί λίγο από 1 κουζινικό υλικό

Όπως την έκανε η γιαγιά μας: Γευστική κολοκυθόπιτα με φέτα και γιαούρτι - Η πίτα που αγαπάμε να τρώμε τον χειμώνα

Ο καιρός που έρχεται είναι ιδανικός για… κλείσιμο στο σπίτι, χουχούλιασμα και μαγείρεμα.

Πέρα λοιπόν από τις κλασικές συνταγές για σούπες που προτείνουν οι περισσότεροι, εμείς σας δίνουμε την ευκαιρία να φτιάξετε την πιο εύκολη, γρήγορη αλλά και σούπερ γευστική κολοκυθόπιτα, όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μας. Με την ευκαιρία, δείτε την υπερτροφή του χειμώνα με φέτα.

Τα υλικά λίγα, τα βήματα ελάχιστα!

Υλικά

  • 500γρ τριμμένα (χωρίς υγρά) Κολοκύθια
  • 100γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300γρ Τυρί φέτα
  • 100γρ Γιαούρτι
  • 2 Αυγά
  • 2 κομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι Άνηθο
  • 1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 Ξύσμα Λεμόνι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
  • Τρίβουμε τα κολοκυθιά και τα ζουλάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια , τα αυγά, το γιαούρτι,το τυρί, τα κρεμμυδάκια , το ελαιόλαδο ,το ξύσμα λεμονιού, αλάτι , πιπέρι.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
  • Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι 26 εκ (θέλουμε να είναι λεπτή στρώσει για να ψηθεί καλά) και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
  • Ρίχνουμε από πάνω επιπλέον τυράκι και πασπαλίζουμε με πινέλο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 55 λεπτά και στα μισά του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Όπως την έκανε η γιαγιά μας: Γευστική κολοκυθόπιτα με φέτα και γιαούρτι - Η πίτα που αγαπάμε να τρώμε τον χειμώνα

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share