Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νηστίσιμες κρέπες: Φτιάχνονται χωρίς αυγά και γάλα - Ιδανικό για τη λιγούρα

Θα γλείφετε τα δαχτυλά σας!

16 Δεκεμβρίου 2022 13:51
Νηστίσιμες κρέπες: Φτιάχνονται χωρίς αυγά και γάλα - Ιδανικό για τη λιγούρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η λύση στη λιγούρα! Στο παρακάτω άρθρο σας έχουμε την ωραιότερη συνταγή για κρέπες. Για όλους εσάς που θέλετε να αποφύγετε το γάλα και τα αυγά αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια. Με την ευκαιρία, δείτε το κολασμένο μπισκοτογλυκό με κακάο, σαντιγύ και άλλα 3 υλικά.

Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Νηστίσιμες κρέπες

– 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. – 2 με 2 1/2 φλιτζάνια νερό. – 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. – 3/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι. – 5 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ. – 1 βανίλια. – 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο (σ.σ. για το τηγάνισμα).

– Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια. – Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός. – Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει. – Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη. Αυτό, το κάνουμε, με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας. – Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι. – Συνεχίζουμε, με τον ίδιο τρόπο, έως ότου να τελειώσει ο χυλός.

– Μπορείτε να τις γεμίσετε, με τη μαρμελάδα μπανάνα, η οποία έχει κάνει θραύση. Εναλλακτικά, μπορείτε να τη γεμίσετε, με τη νηστίσιμη μερέντα. – Σε περίπτωση που τις θέλετε αλμύρες, γεμίστε, τις κρέπες, με νηστίσιμη μπεσαμέλ, νηστίσιμο τυρί και λαχανικά.

Θα γλείφετε και τα δάχτυλα σας: Έτσι θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κρέπες στο σπίτι

Σε ποιον δεν αρέσουν οι κρέπες... αυτό το υπέροχο ζυμαράκι που μπορείς να το γεμίσεις με τα αγαπημένα σου υλικά είτε γλυκά είτε αλμυρά; Οι κρέπες είναι ιδανικές για πρωινό ή για κέρασμα στο σπίτι. Πώς θα φτιάξετε όμως τις καλύτερες κρέπες, αυτές που θα λατρέψουν όλοι; Ακολουθήστε τα βήματα της παρακάτω συνταγής.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε πως θα φτιάξετε vegan mac ‘n’ cheese με σκόρδο, μπρόκολο και μουστάρδα.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνι

Θα γλείφετε και τα δάχτυλα σας: Έτσι θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κρέπες στο σπίτι

Εκτέλεση

  • Μέσα σε λεκανίτσα χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
  • Περνάτε το μίγμα από λεπτό σουρωτήρι έτσι ώστε, αν υπάρχουν μέσα σβολάκια, να διαλυθούν καθώς θα το βοηθάτε με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού να περάσει από το σουρωτήρι. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
  • Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου 20εκ.) και το αλείφετε με μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνετε λίγο από το μίγμα της κρέπας και, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, το αναγκάζετε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του σε μια λεπτή στρώση. Όταν ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά και ροδίσει ελαφρά, τη γυρίζετε με πλαστική σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την αδειάζετε σε ένα πιάτο.
  • Συνεχίζετε τη διαδικασία, αραδιάζοντας τις κρέπες που ψήνετε τη μία πάνω στην άλλη, βουτυρώνοντας κάθε φορά ελαφρά το τηγάνι σας και μέχρι να τελειώσει το μίγμα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share