Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μπριζόλες για μερακλήδες: Το μυστικό για να γίνουν μαλακές κρύβεται σε 1 υλικό της κουζίνας σας - Δείτε πώς να το πετύχετε

Δώστε βάση!

16 Δεκεμβρίου 2022 11:23
Μπριζόλες για μερακλήδες: Το μυστικό για να γίνουν μαλακές κρύβεται σε 1 υλικό της κουζίνας σας -  Δείτε πώς να το πετύχετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι μπριζόλες στα κάρβουνα είναι το κάτι άλλο, όμως δεν γίνεται να κάνουμε μπάρμπεκιου κάθε φορά, ούτε διαθέτουμε όλοι τα σχετικά εργαλεία. Βρήκαμε, όμως, το μυστικό για να απολαύσουμε τις μπριζόλες του φούρνου σαν να τις ψήσαμε στα κάρβουνα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κρέας από... άλλο πλανήτη: Η μαρινάδα με ξύδι και ελαιόλαδο που απογειώνει τη γεύση στη σχάρα!

Αν οι μπριζόλες ψηθούν πολύ θα στεγνώσουν, ενώ όσο ακουμπούν πάνω στις πατάτες και το λάδι αποκτούν μια δυσάρεστη υφή. Τέσσερα υλικά και δυο-τρία μαγειρικά τρικ και θα αποφύγετε κάθε «κακοτοπιά» γι’ αυτή τη συνταγή.

Έτσι οι μπριζόλες στον φούρνο θα γίνουν σαν να βγήκαν από το μπάρμπεκιου

Αντίθετα με τη συνήθη πρακτική στην Ελλάδα, οι χοιρινές μπριζόλες δεν χρειάζονται ψήσιμο με τις ώρες. Αρκούν 25 λεπτά περίπου για να ψηθούν τόσο όσο και να παραμείνουν ζουμερές και νόστιμες.

Επιλέξτε σπαλομπριζόλα και ζητήστε από τον χασάπη να έχει πάχος το πολύ 3 εκατοστών, για να ψηθεί σωστά. Ενα ακόμη μυστικό είναι να προθερμάνετε τον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, στους 160 βαθμούς. Μην ανησυχείτε για το χρώμα, θα βάλετε τις μπριζόλες στο γκριλ 5 λεπτά πριν τις βγάλετε από τον φούρνο και θα γίνουν πεντανόστιμες.

Η ζάχαρη στα μπαχαρικά θα βοηθήσει να καραμελώσει η μπριζόλα στο γκριλ. Μην τη φοβηθείτε, το αποτέλεσμα της συνταγής θα σας ανταμείψει. Πριν πασπαλίσετε την μπριζόλα, ταμπονάρετε το κρέας με λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει υγρασία, προκειμένου να αποδώσει καλύτερα το μείγμα μπαχαρικών.

Μπριζόλες για μερακλήδες: Το μυστικό για να γίνουν μαλακές

Υλικά

  • 2 σπαλομπριζόλες χοιρινές
  • 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 6-7 μέτριες πατάτες

Εκτέλεση

  • Αν οι μπριζόλες είναι κατεψυγμένες, αποψύξτε από το βράδυ στη συντήρηση. Ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας.
  • Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 25 λεπτά πριν προσθέσουμε τις μπριζόλες. Στερεώνουμε μια σχάρα στο ταψί.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά και τρίβουμε με το μείγμα το κρέας και από τις δύο πλευρές.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και τοποθετούμε τις μπριζόλες. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Ανεβάζουμε στην πάνω θέση του φούρνου και γυρίζουμε στο γκριλ, ώστε να καραμελώσει η μπριζόλα, για 5 λεπτά.
  • Τέλος, αφήνουμε τις μπριζόλες 5 λεπτά να ξεκουραστούν πριν τις σερβίρουμε.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share