Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αλάτισμα κρέατος: Πόσες ώρες πριν ή μετά το ψήσιμο πρέπει να γίνει και γιατί

Τέλος τα ψέμματα

16 Δεκεμβρίου 2022 08:42
Αλάτισμα κρέατος: Πόσες ώρες πριν ή μετά το ψήσιμο πρέπει να γίνει και γιατί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η επίδραση του αλατιού στο κρέας είναι το αποτέλεσμα μιας φυσικής διαδικασίας η οποία σε απλές γραμμές λειτουργεί ως εξής: όταν αλατίζουμε το κρέας το αλάτι τραβά την υγρασία από το εσωτερικό, μια διαδικασία που διαρκεί σχεδόν 30 λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε το αλάνθαστο κόλπο για να μην στεγνώνει το κρέας κατα το ψήσιμο.

Στη συνέχεια οι ίνες του κρέατος χαλαρώνουν και απορροφούν ξανά τους αλμυρούς χυμούς. Έτσι, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος το κρέας είναι τρυφερό, ζουμερό και εύγεστο.

Όταν αλατίζουμε δηλαδή το κρέας θα πρέπει να το αφήσουμε έως και 4 ώρες με το αλάτι του για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και σίγουρα όχι λιγότερο από μισή ώρα.

Αλάτισμα κρέατος: Πόσες ώρες πριν ή μετά το ψήσιμο πρέπει να γίνει και γιατί

Καραμελομένες μπριζόλες: Η ιδανική μαρινάδα με ελαιόλαδο, ξύδι και 1 ακόμα υλικό που θα απογειώσει το κρέας στο ψήσιμο

Ένα από τα πιο αγαπημένα κρέατα είναι η μπριζόλα. Αγαπάμε να τη τρώμε σε κάθε περίσταση ειδικά άμα έχει ψηθεί όπως πρέπει και είναι μαριναρισμένη καλά.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το μυστικό συστατικό για μια τέλεια μαρινάδα - Το κόλπο για να είναι πάντα το κρέας σαν...λουκούμι

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για μαρινάδες και κάθε μάγειρας/μαγείρισσα έχει τη δική του. Υπάρχουν συνταγές για μαρινάδες εξαιρετικά περίπλοκες και κάποιες άλλες συνταγές εξαιρετικά απλές. Η παρακάτω συνταγή για μαρινάδα είναι εξαιρετική, τοπ, έχει μόνο τρία υλικά και μάλιστα απλά και επιτυγχάνει πάντα το στόχο που είναι να είναι το κρέας γευστικό και μαλακό, διαλέγοντας το πιο σωστό στο κρεοπωλείο.

  • 1 μέρος σάλτσα σόγιας
  • 1 μέρος ελαιόλαδο
  • 1 μέρος βαλσάμικο ξύδι

Η συνταγή θεωρείται ιδανική καθώς περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται σε μια καλή μαρινάδα όπως αλάτι, οξύ και λίπος.

Εξτρα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά όπως θυμάρι και ρίγανη, πιπέρι, ξερό κρεμμύδι ή σκόρδο.

Η εκτέλεση της μαρινάδας με το ελαιόλαδο, το ξύδι και τη σόγια για μια τέλεια μπριζόλα

Καραμελομένες μπριζόλες: Η ιδανική μαρινάδα με ελαιόλαδο, ξύδι και 1 ακόμα υλικό

  • Για να υπολογίσετε την ποσότητα σκεφτείτε ότι το ιδανικό είναι για μια μπριζόλα να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι.
  • Απλά χτυπήστε μαζί τα τρία υλικά. Αν θέλετε να βάλετε κάποιο έξτρα υλικό προσθέστε το σε αυτή τη φάση.
  • Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι βάλτε μέσα την μπριζόλα.
  • Μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Για μαρινάρισμα πέραν του μισάωρου βάλτε την μπριζόλα με τη μαρινάδα της στο ψυγείο.
  • Βγάλτη την μπριζόλα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη μαγειρέψετε.
  • Προθερμάνατε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ψήστε την μπριζόλα για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά για medium-rare αποτέλεσμα, 5 με 6 λεπτά για medium αποτέλεσμα και 7 με 8 λεπτά για well-done αποτέλεσμα.
  • Κατεβάστε την μπριζόλα από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 με 7 λεπτά πριν την κόψετε…
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share