Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Tips για νοικοκυρές: Οι 6 τρόποι για να βγαίνουν τα ρούχα από το πλυντήριο λες και σιδερώθηκαν

Tips για να σας βγάζουν από τον περιττό κόπο

15 Δεκεμβρίου 2022 13:32
Tips για νοικοκυρές: Οι 6 τρόποι για να βγαίνουν τα ρούχα από το πλυντήριο λες και σιδερώθηκαν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές κάνουμε τα πράγματα μηχανικά, χωρίς να σκεφτούμε καλύτερους τρόπους, κάτι το οποίο μπορεί να μας φάει αρκετό χρόνο χωρίς λόγο. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το ελαιόλαδο για να φύγουν πανεύκολα οι γρατζουνιές από τα δερμάτινα.

Το σιδέρωμα ρούχων είναι μια από τις πιο κουραστικές δουλειές του σπιτιού. Ειδικά άμα τα ρούχα βγήκαν από το πλυντήριο και στέγνωσαν πολύ τσαλακωμένα τότε η ζωή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη στο σίδερο.

Παρακάτω βρίσκεται μία λίστα από κόλπα, ώστε τα ρούχα σας να είναι λιγότερο τσαλακωμένα βγάζοντάς τα από το πλυντήριο.

Οι συμβουλές για να δοκιμάσετε στα ρούχα σας

Δοκιμάστε το κόλπο με το βρεγμένο ύφασμα: Αν θέλετε να «σιδερώσετε» γρήγορα ένα ρούχο, κάντε το εξής: Βάλτε το ρούχο σας στο στεγνωτήριο μαζί με ένα βρεγμένο ύφασμα. Στη συνέχεια τρέξτε το πρόγραμμα για 10-15 λεπτά. Ο ατμός του βρεγμένου ρούχου θα «απαλύνει» τις ζάρες. Επίσης, εσείς θα έχετε κερδίσει χρόνο, όσο ετοιμάζεστε για να φύγετε για το ραντεβού σας!

Τινάξτε τα ρούχα πριν τα στεγνώσετε: Είναι δελεαστικό να γεμίσετε τον κάδο του στεγνωτηρίου σας με όσες λιγότερες κινήσεις γίνεται, αλλά έχετε κατά νου πως όπως μπουν τα ρούχα έτσι ακριβώς θα βγουν. Για να βγουν λιγότερο τσαλακωμένα, «τινάξτε» κάθε ρούχο πριν το βάλετε στο στεγνωτήριο ή την απλώστρα.

Ξαναδείτε τις ρυθμίσεις του στεγνωτηρίου: Οι χαμηλότερες στροφές και η χαμηλότερη θερμοκρασία θα βγάλουν τα ρούχα σας λιγότερο τσαλακωμένα – ιδιαίτερα τα βαμβακερά.

Μην αφήνετε σε αδράνεια τα στεγνά ρούχα: Για να αποφύγετε να ξοδέψετε πολλή ώρα στην σιδερώστρα, μην παραμελείτε να τα βγάλετε από το στεγνωτήριο ή να τα μαζέψετε από την απλώστρα. Όσο περισσότερο κάθονται, τόσο περισσότερο οι ζάρες γίνονται μόνιμες. Μαζέψτε τα και διπλώστε τα.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για την καλύτερη φροντίδα των ρούχων σας

Οι 6 τρόποι για να βγαίνουν τα ρούχα από το πλυντήριο λες και σιδερώθηκαν

Φτιάξτε ένα σπρέι: Αν και υπάρχουν έτοιμα σπρέι στο εμπόριο με τα οποία μπορείτε να ψεκάσετε τα ρούχα σας για να μην είναι τσαλακωμένα.

Διπλώστε τις μπλούζες και τα t-shirts στα τρία: Αν έχετε παρατηρήσει, στα μαγαζιά με ρούχα, οι μπλούζες είναι συνήθως διπλωμένες στα τρία και όχι στη μέση. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε να δημιουργηθεί μια ζάρα στην μέση ακριβώς του ρούχου – δοκιμάστε το και στο σπίτι!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share