Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς να μακρύνω τις βλεφαρίδες: Άσε το ψαλιδάκι και πιάσε τη βαζελίνη - Κάν' το φυσικά!

Τι πρέπει να κάνετε

14 Δεκεμβρίου 2022 22:57
Πώς να μακρύνω τις βλεφαρίδες: Άσε το ψαλιδάκι και πιάσε τη βαζελίνη - Κάν' το φυσικά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι μακριές βλεφαρίδες αναδεικνύουν το βλέμμα μιας γυναίκας και το κάνουν πιο εκφραστικό. Σίγουρα η χρήση της μάσκαρας βοηθάει να αποκτήσεις εντυπωσιακές βλεφαρίδες, όμως τα περισσότερα προϊόντα περιέχουν parabens και αργίλιο που μπορούν να καταστρέψουν τα ματόκλαδα σου. Για να αποφύγεις μια τέτοια περίπτωση, δες 9 φυσικές μεθόδους για να βελτιώσεις την όψη τους και παράλληλα το βλέμμα σου.

1. Απέφυγε τις ψεύτικες βλεφαρίδες

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορεί όντως να βοηθάνε στο να αποκτήσεις ένα εντυπωσιακό βλέμμα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι έχουν αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία τους. Η παρουσία τους αποτρέπει την ανάπτυξη των ματόκλαδων σου, ενώ αν δεν προσέξεις μπορεί να βγάλεις και τις δικές σου βλεφαρίδες κατά την αφαίρεση τους.

2. Χρησιμοποίησε βαζελίνη

Η βαζελίνη είναι ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι για να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την εμφάνιση των βλεφαρίδων σου. Βάζε λίγη βαζελίνη στα ματόκλαδα σου και σιγά-σιγά οι ενυδατικές ιδιότητες της βαζελίνης θα βοηθήσουν την ανάπτυξη των βλεφαρίδων και θα βελτιώσουν την υγεία τους.

3. Χτένιζε τις βλεφαρίδες σου

Το πρόσωπο μας είναι εκτεθειμένο κάθε μέρα στους ρύπους της πόλης. Όπως φροντίζεις το πρόσωπο σου να παραμένει υγιές και καθαρό κάθε μέρα, το ίδιο πρέπει να κάνεις και με τις βλεφαρίδες σου. Χτένιζε τες για να αφαιρούνται τυχόν υπολείμματα αλλά και για να τις ξεχωρίζεις καθώς αυτό θα τις κάνει να φαίνονται πιο πυκνές.

4. Να τρως υγιεινά

Τα φαγητά που τρως επηρεάζουν την υγεία σου. Εντάξει, αυτό το γνωρίζεις. Ξέρεις, όμως, ότι επηρεάζονται και οι βλεφαρίδες σου; Αν θέλεις να αποκτήσεις μακριές βλεφαρίδες, τότε προτίμησε να τρως φαγητά που περιέχουν σίδηρο, αλλά και φαγητά πλούσια σε φολικό οξύ (γάλα, ολικής άλεσης προϊόντα, όσπρια). Επίσης, οι τροφές που περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα βοηθάνε στην υγιή τους εμφάνιση.

Μακριές βλεφαρίδες με βαζελίνη

5. Κάνε μασάζ στα βλέφαρα σου

Το μασάζ στα βλέφαρα βελτιώνει τη ροή του αίματος και ενεργοποιεί τους θύλακες της τρίχας βοηθώντας στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων σου. Απλά πρόσεξε να μη βάλεις πολύ δύναμη γιατί μπορεί να καταστρέψεις τα μάτια σου και να αυξήσεις τις ρυτίδες σου.

6. Χρησιμοποίησε λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι ένας ωραίος τρόπος να βοηθήσεις στην ανάπτυξη των ματόκλαδων σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το χρησιμοποιήσεις. Ο πιο απλός είναι να βάλεις το λάδι στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει λίγο (όχι να καεί) και μετά με μια καθαρή μάσκαρα να το εφαρμόσεις στις βλεφαρίδες σου. Μπορείς, επίσης, να αναμίξεις το λάδι με αβοκάντο και καστορέλαιο για να φτιάξεις ένα είδος μάσκας, το οποίο θα αφήσεις επάνω στις βλεφαρίδες σου κατά τη διάρκεια του ύπνου.

7. Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο

Και το ελαιόλαδο έχει πολλές χρήσεις και μπορεί να σε βγάλει από πολλές δύσκολες περιπτώσεις. Το ελαιόλαδο έχει ενυδατικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθάνε τις βλεφαρίδες σου να μεγαλώσουν γρήγορα και να γίνουν πιο πυκνές. Μπορείς, επίσης, να το χρησιμοποιήσεις για να αφαιρέσεις τη μάσκαρα στο τέλος της ημέρας σου.

8. Πάρε συμπλήρωμα βιοτίνης

Η βιοτίνη είναι μια βιταμίνη που βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Εκτός, όμως, από τα μαλλιά, βοηθάει και στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων σου.

9. Μη χρησιμοποιείς ψαλίδι για βλεφαρίδες

Οι βλεφαρίδες σου είναι αρκετά εύθραυστες και χρησιμοποιώντας προϊόντα, όπως το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες, για μεγάλο διάστημα μπορεί μόνο να τις βλάψει. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποφύγεις να το χρησιμοποιείς συνέχεια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share