Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ξεσκονήστε το σπίτι στο άψε σβήσε με ελαιόλαδο και 2 ακόμα υλικά - Το απόλυτο σπιτικό σπρέι που θα σας σώσει

Μια δοκιμή θα σας πείσει

13 Δεκεμβρίου 2022 14:42
Ξεσκονήστε το σπίτι στο άψε σβήσε με ελαιόλαδο και 2 ακόμα υλικά - Το απόλυτο σπιτικό σπρέι που θα σας σώσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και κάνει και δουλειά. Δείτε πώς να φτιάξετε το πιο εύκολο, σπιτικό σπρέι για το ξεσκόνισμα μέσα σε λίγα λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε τι θα συμβεί αν ρίξετε ελαιόλαδο στην χαρτοπετσέτα σας και τρίψετε τα χέρια σας.

Θα χρειαστείτε:

Ξεκινήστε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το νερό με το σαπούνι και το ξίδι. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το λεμόνι και ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι για σπρέι. Ανακινείστε καλά το μπουκάλι. Ψεκάστε την επιφάνεια που θέλετε κι έπειτα περάστε την με ένα καθαρό βαμβακερό πανάκι. Η σκόνη θα εξαφανιστεί αμέσως. Το ελαιόλαδο θα βοηθήσει να μην σκονιστούν πάλι γρήγορα οι ξύλινες επιφάνειες.

Σπρέι ξεσκονίσματος για το σπίτι με ελαιόλαδο, λεμόνι και άλλα 2 υλικά

Παρακαταθήκη από την γιαγιά: Το αμύθητο μυστικό της για το ελαιόλαδο στην μαγειρική που χρειάζονται όλοι

Όπως οι περισσότερες Ιταλίδες έτσι και η Laura Vitale έμαθε πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της. Η Laura μεγάλωσε περνώντας αρκετό χρόνο στην κουζίνα της μέχρι που απέκτησε το δικό της κανάλι στο youtube «Laura in the Kitchen» όπου έχει πάνω από 2 εκατομμύρια subsrcibers. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο της γιαγιάς για γρήγορο ξεπάγωμα του κιμά.

Τα μαγειρικά μυστικά που της έμαθε η γιαγιά της, λοιπόν, είναι τα εξής:

  • Αγοράστε ένα φτηνό και ένα ακριβό ελαιόλαδο Αν χρησιμοποιείτε πολύ το ελαιόλαδο στη μαγειρική σας τότε δεν έχετε παρά να αγοράζετε ένα φτηνό και ένα ακριβό μπουκάλι. “Αυτό είναι κάτι που έκανα σε ολόκληρη τη ζωή μου γιατί το έκανε η μαμά και η γιαγιά μου. Όταν έχεις δύο διαφορετικής ποιότητας ελαιόλαδα μπορείς να χρησιμοποιείς το πιο ακριβό σε συνταγές που δεν θέλουν μαγείρεμα και θέλεις να νιώθεις τη φρέσκια γεύση του ελαιόλαδου”, λέει η ίδια. Φυλάτε το πιο οικονομικό ελαιόλαδο για μαγειρευτά φαγητά όπου έτσι κι αλλιώς η γεύση του ελαιόλαδου δεν φαίνεται.
  • Φυλάτε στην κατάψυξη τριμμένη παρμεζάνα Ξέρετε πώς κάνουν οι Ιταλοί για την παρμεζάνα. Τη λατρεύουν και την βάζουν σε πολλές από τις συνταγές τους. Έτσι μας προτείνουν να μην ξεμένουμε ποτέ από αυτήν και να την φυλάμε στην κατάψυξη για παν ενδεχόμενο. Η Ιταλίδα γιαγιά της Laura προτείνει να την βάζετε ακόμα και στις σούπες σας την ώρα που τις μαγειρεύετε καθώς αυτή είναι που θα κάνει τις σούπες σας να μοσχοβολάνε.
  • Φερθείτε στον χρόνο σαν να είναι συστατικό Το καλύτερο μαγειρικό tip της Laura που της έμαθε η γιαγιά της είναι να καταλαβαίνει πως ο χρόνος είναι εξίσου σημαντικός με οποιοδήποτε άλλο υλικό. «Μην βιάζεστε να μαγειρεύετε κάτι. Δώστε του τον χρόνο που χρειάζεται. Όταν μαγειρεύετε για κάποιον κάντε το με την καρδιά σας. Η γιαγιά μου λέει πως τις μισές φορές που μαγειρεύει δεν θέλει καν να φάει η ίδια. Το κάνει για τους ανθρώπους που αγαπάει γιατί την κάνει να αισθάνεται καλά».

Παρακαταθήκη από την γιαγιά: Το αμύθητο μυστικό της για το ελαιόλαδο στην μαγειρική που χρειάζονται όλοι

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share