Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024

Αναπάντεχο «θαύμα» της γιαγιάς στα φυτά - Το απίστευτο κόλπο με το βρασμένο νερό από τα αυγά

Δεν είχαμε ιδέα!

9 Δεκεμβρίου 2022 18:45
Αναπάντεχο «θαύμα» της γιαγιάς στα φυτά - Το απίστευτο κόλπο με το βρασμένο νερό από τα αυγά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν πετάτε το νερό από τα αυγά που βράσατε τότε σας συμβουλεύουμε να σταματήσετε να το πετάτε. Το νερό αυτό μπορεί να κάνει πολύ ευτυχισμένα τα φυτά σας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να ρίξετε καφέ στα φυτά σας - Δεν σας πάει το μυαλό

Αυτό γίνεται γιατί όταν βράζετε αυγά το νερό εμπλουτίζεται με ένα συγκεκριμένο συστατικό το οποίο αποδεικνύεται πολύ ωφέλιμο για τους πράσινους φίλους μας.

Το ασβέστιο στο βρασμένο νερό από τα αυγά έχει μια θετική επίδραση στα φυτά σας

Φυτά στο σπίτι

Ασβέστιο

Τα τσόφλια περιέχουν ασβέστιο. Κατά την διάρκεια του βρασμού το ασβέστιο καταλήγει στο νερό και οι πράσινοι φίλοι μας λατρεύουν το ασβέστιο! Τα μέταλλα διατηρούν την τιμή του pH στο έδαφος. Όταν η γη έχει καλή ισορροπία σε pH, το φυτό θα είναι σε θέση να απορροφήσει πολλά θρεπτικά συστατικά και αυτό σημαίνει ότι θα μεγαλώσει πιο γρήγορα και καλύτερα.

Παράσιτα

Πριν μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες αυτού του χρήσιμου κόλπου, γνωρίζατε ότι τα τσόφλια είναι εξίσου πολύ χρήσιμα; Αν θέλετε να απομακρύνετε σαλιγκάρια, γυμνοσάλιαγκες και σκουλήκια επειδή τρώνε τα φυτά και τα λουλούδια στον κήπο σας, αυτό το κόλπο ίσως σας βοηθήσει. Θρυμματίστε μερικά τσόφλια και ρίξτε τα γύρω από τα φυτά σας. Στα παράσιτα δεν αρέσουν τα τσόφλια επομένως θα μείνουν μακριά από τα φυτά σας από εδώ και πέρα.

Πώς να το κάνεις

Βράστε τα αυγά σας όπως συνήθως. Όταν τελειώσετε, βγάλτε προσεκτικά τα αυγά και αφήστε το νερό να παγώσει. Στην συνέχεια, όταν το νερό βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, μπορείτε να ρίξετε λίγο από αυτό στο χώμα των φυτών σας. Μην αλλάξετε την ποσότητα του νερού που τους ρίχνετε συνήθως.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share