Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Λύνει τα χέρια» στο λεπτό: Νιπτήρας και μπανιέρα σαν καινούργια με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό

Ξεβούλωμα express!

9 Δεκεμβρίου 2022 17:53
«Λύνει τα χέρια» στο λεπτό: Νιπτήρας και μπανιέρα σαν καινούργια με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια βουλωμένη μπανιέρα είναι ένα πρόβλημα που γενικά μας ταλαιπωρεί ανά χρονικά διαστήματα. Όλοι γνωρίζουμε την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο είδους πρόβλημα. Ωστόσο, πολλοί δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία μέχρι που η αποχέτευση βουλώνει εντελώς. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να βγει η μούχλα από κάθε δύσκολο σημείο

Εάν λοιπόν βούλωσε η μπανιέρα σας το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά. Αν αφήσετε κι άλλο το πρόβλημα αυτό χωρίς να δώσετε ιδιαίτερη σημασία η ομαλή ροή των υδάτων αρχίζει να επιβραδύνει.

Αυτό έχει και ως αποτέλεσμα το νερό μέσα στη μπανιέρα να ανεβαίνει την ώρα που κάνετε μπάνιο. Σίγουρα αυτό δεν σας βοηθάει καθόλου καθώς είναι επιβλαβής για την υγεία σας. Το ξεβούλωμα μπανιέρας σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο για εσάς αλλά υπάρχουν φυσικοί τρόποι έτσι ώστε να βγείτε εύκολα από την δύσκολη περίπτωση.

Εάν λοιπόν προλάβετε στην αρχή, η αποχέτευση μπορεί να ξεβουλώσει με μια απλή σπιτική συνταγή. Μην αγνοήσετε λοιπόν τα προειδοποιητικά σημάδια, όπως φράξιμο και δυσάρεστη οσμή, αλλά αναλάβετε δράση με τρεις φυσικούς τρόπους.

Απόφραξη νεροχύτη με μαγειρική σόδα

Ξεβουλώστε τη μπανιέρα σας με μαγειρική σόδα και ξύδι

Ξεκινήστε τη διαδικασία βάζοντας στην τρύπα της αποχέτευσης, είτε στο νεροχύτη είτε στη μπανιέρα, μισή κούπα μαγειρική σόδα. Μετέπειτα ζεσταίνετε μια κούπα περίπου ξύδι. Ρίχνετε σταδιακά το ζεστό ξύδι πάνω στη σόδα με αρκετή προσοχή καθώς η μίξη θα προκαλέσει αναθυμιάσεις και αφρό.

Αφήνετε μισή ώρα και αμέσως μετά ανοίγετε τη βρύση να τρέξει άφθονο νερό. Ειδικά για την μπανιέρα καλύτερα θα είναι αφού βάλετε το ξύδι να κλείσετε με την τάπα την έξοδο και μετά το μισάωρο να γεμίσετε την μπανιέρα νερό. Τραβάτε κατόπιν την τάπα και όλη η πίεση του νερού θα λειτουργήσει αποφρα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share