Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τέρμα το σκληρό κρέας: Το μυστικό με το σκόρδο που θα το κάνει σαν λουκούμι

Δώστε βάση!

9 Δεκεμβρίου 2022 15:38
Τέρμα το σκληρό κρέας: Το μυστικό με το σκόρδο που θα το κάνει σαν λουκούμι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι έχουμε βρεθεί στην θέση που μαγειρέψαμε λάθος το κρέας και βγήκε σκληρό σαν λάστιχο. Για αυτό υπάρχουν τα μαγειρικά κόλπα για να βγαίνει πάντα το κρέας μαλακό σαν λουκούμι. Με την ευκαιρία, δείτε τι μπορεί να γίνει στο σώμα σας άμα τρώτε ένα σκόρδο την ημέρα!

Φυσικά, υπάρχουν κομμάτια κρέατος που από την φύση τους είναι πιο σκληρά και άλλα, συνήθως αυτά που έχουν περισσότερο λίπος, τα οποία μαλακώνουν πιο εύκολα με το μαγείρεμα.

Υπάρχουν, όμως, μυστικά για να μαλακώνει κάθε φορά το μοσχαράκι ή το χοιρινό σας και να σας ικανοποιεί τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.

Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, πριν, κατά την διάρκεια και μετά το μαγείρεμα, για να γίνει μαλακό το κρέας, ανάλογα με τον χρόνο σας και τον τρόπο που σκοπεύετε να το μαγειρέψετε:

Κρέας: Τα 6 μυστικά που θα το κάνουν σαν λουκούμι

Τέρμα το σκληρό κρέας: Το μυστικό με το σκόρδο που θα το κάνει σαν λουκούμι

  • Πριν το μαγειρέψετε βάλτε το για 2 ώρες στο ψυγείο, σε λεκάνη με γάλα ή με κρασί, και φτιάξτε μαρινάτα ως εξής: 1 μέρος λάδι, 1/ 4 ξύδι, 1/ 4 κρασί, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο τριμμένο και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
  • Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για τα παραπάνω, μπορείτε να το αλείψετε με ακτινίδιο και να το αφήσετε να απορροφήσει τα υγρά του φρούτου για 20 λεπτά.
  • Αν πρόκειται να τσιγαρίσετε το κρέας, πριν το μαγείρεμα σε κατσαρόλα, αφήστε το πρώτα 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και, αφού το πλύνετε, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε το με λίγο αλεύρι.
  • Το κρέας μπορεί να μαλακώσει αν, ενώ βράζει, προσθέσετε λίγο ξύδι (μια κουταλιά του γλυκού ή της σούπας, ανάλογα με την ποσότητα που μαγειρεύετε). Αν, πάλι, το ψήνετε ή το τηγανίζετε, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές ροδέλες μήλων.
  • Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, όταν γυρνάτε το κρέας πλευρά, μην το τρυπάτε με το πιρούνι, γιατί έτσι χάνει τους χυμούς του. Προτιμάτε να το γυρνάτε με λαβίδα.
  • Αν ψήνετε κρέας στον φούρνο, για να μην στεγνώσει, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο, στο οποίο θα έχετε πρώτα ανοίξει τρύπες. Μπορείτε ακόμα να βάλετε και ένα πυρέξ με νερό στον φούρνο, για να υπάρχει υγρασία ενώ ψήνεται το κρέας.

Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να καλλιεργείτε σκόρδο στο μπαλκόνι σας

Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα τόσο για την διατροφική του αξία και τα οφέλη του στην υγεία όσο και για την νοστιμιά που προσδίδει στα φαγητά παντός είδους. Είναι ένα προϊόν που αξίζει να έχουμε φροντίσει να καλλιεργήσει στο μπαλκόνι μας και να το προμηθευόμαστε ανά πάσα στιγμή.

Μάθετε επίσης ποια τα οφέλη στον καλλωπισμό έχει το σκόρδο

Σαλοπέτα, γάντια, τσουγκράνα ή σκαλιστήρι και είστε έτοιμες για κηπουρική. Η συγκεκριμένη ασχολία χρόνια αποτελεί μία από τα πλέον διάσημα hobby και οι γυναίκες επιδίδονται σε αυτή σε πολλές χώρες ακόμα για να χαλαρώνουν από την ένταση της ζωής.

Στην απορία για το τι πρέπει να καλλιεργήσετε είτε έχετε κήπο, είτε απλά παρτέρι στην βεράντα, το κρεμμύδι φαντάζει μία από τις ιδανικές επιλογές. Ο λόγος προφανής. Είναι χρηστικό για την κουζίνα σας και τις συνταγές και πολύ απλό να φυτευτεί και να αναπτυχθεί.

Σκόρδο σημασία - καλλιέργεια

Γενικές γεωπονικές γνώσεις για το σκόρδο πριν το φυτέψετε

Πολυετές, ποώδες, ιθαγενές φυτό το σκόρδο ανήκει στο γένος Άλλιο και η καταγωγή του είναι από την Ασία.
Γνωστό από την αρχαιότητα αφού το χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Έχει βολβώδες στέλεχος και τα φύλλα μέχρι τη μέση περίπου είναι επίπεδα και λεία. Ο βολβός του σκόρδου ή κεφάλι αποτελείται από πολλά μικρά βολβοειδή μέρη που λέγονται σκελίδες και έχουν κοινή βάση καλύπτονται δε όλα μαζί από 3-5 μεμβράνες που έχουν μορφή σωληνοειδούς θήκης. Κάθε θήκη σχίζεται σε μία μορφή φύλλου σχήματος λόγχης που είναι λίγο μικρότερο από αυτό του κρεμμυδιού.

Το σκόρδο πολλαπλασιάζεται με τους βολβούς του. Οι ανθοφόροι άξονες δεν έχουν σπόρια αλλά μερικές φορές φέρουν μικρούς βολβούς που επίσης χρησιμοποιούνται στον πολλαπλασιασμό του.
Καλλιτεχνική φωτογραφία σκόρδων

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φυτέψετε μία σκελίδα σκόρδου σε σχετικά ξηρό χώμα σε βάθος 2,5 εκατοστών.

  • Σκεπάστε με χώμα
  • αφήστε τέσσερα εκατοστά απόσταση από την επόμενη σκελίδα που έχετε βάλει στο χώμα.
  • Ο χρόνος που πρέπει να τοποθετηθούν τα κρεμμύδια στο έδαφος είναι περίπου στα μέσα Νοεμβρίου.
  • Χρειάζονται περίπου έξι μήνες μέχρι να μεγαλώσουν και να μπορέσετε να τα ξεριζώσετε για να φυτέψετε καινούρια
  • πρέπει να ποτίζετε με λίγο νερό ανά εβδομάδα απλά για είναι υγρό το χώμα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share