Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Στείλτε το στον πάτο: Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα για να αφαιρέσετε το πουρί από τη λεκάνη σας

Δώστε βάση!

8 Δεκεμβρίου 2022 17:27
Στείλτε το στον πάτο: Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα για να αφαιρέσετε το πουρί από τη λεκάνη σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο απλά συστατικά που μπορούν να απομακρύνουν εύκολα το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας σας είναι η σόδα. Ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στη λεκάνη σας, κλείστε το καπάκι και αφήστε την εκεί να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Η μαγειρική σόδα περιέχει οξύ που «σπάει» το πουρί και το εξαφανίζει. Το πρωί τραβήξτε το καζανάκι και αν δεν έχει φύγει όλο το πουρί επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αυτό είναι το μυστικό των υδραυλικών: Ξεβουλώστε τη λεκάνη της τουαλέτας σε 1 λεπτό!

Σόδα: Το πάμφθηνο υλικό που κάνει «λαμπίκο» την κεραμική εστία

Στείλτε το στον πάτο: Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα για να αφαιρέσετε το πουρί από τη λεκάνη σας

Η λύση είναι μία σίγουρα την έχετε ξανακούσει αλλά έχει σημασία και ο τρόπος. Στόχος μας είναι να κάνουμε τα μάτια της κεραμικής εστίας να λάμπουν χωρίς να έχουν γρατζουνιές.

Αυτό θα το καταφέρουμε με την αγαπημένη μας μαγειρική σόδα και δύο πανάκια, ένα στεγνό και ένα βρεγμένο. Παράλληλα, δείτε εδώ πώς η μαγειρική σόδα μπορεί να καταστρέψει το δέρμα σας.

Ρίχνουμε πάνω στα μάτια την μαγειρική σόδα έτσι ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος τους και με το στεγνό πανάκι τρίβουμε (όχι με πολύ δύναμη) όλες τις επιφάνειες. Έπειτα, κάνουμε την ίδια διαδικασία με το βρεγμένο πανάκι, ενώ φροντίζουμε η σόδα να πάει παντού. Τέλος, ξεπλένουμε καλά τα πανάκι και καθαρίζουμε τις επιφάνειες από τα υπολείμματα σόδας. Έτοιμη!

Ανακαλύψαμε ακόμη μια χρηστική ιδιότητα της μαγειρικής σόδας που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε και μείναμε πραγματικά άφωνοι. Τι συμβαίνει όταν πιάσει φωτιά το τηγάνι μας;

Δεν είναι λίγες οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας που κανείς δεν γνώριζε μα τελικά αποδείχθηκαν σωτήριες λύσεις. Είναι ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο και να μας χαρίσει μικρά θαύματα τόσο σε θέματα καθαριότητας, όσο και σε θέματα ομορφιάς.

Έχει συμβεί πολλές φορές να ξεχάσουμε το μάτι της κουζίνας ανοιχτό και κατά συνέπεια να δημιουργηθεί μια μικρή εστία φωτιάς στο τηγάνι μας. Πριν βιαστείτε να ρίξετε νερό ή να σκεπάσετε με μια πετσέτα, η πιο εύκολη λύση είναι να ρίξετε μαγειρική σόδα. Κατά αυτόν τον τρόπο καταφέρνετε να σβήσετε τη φωτιά και ταυτόχρονα να απομακρύνεται τον καπνό που έχει καταπνίξει το χώρο σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share