Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το μυστικό των υδραυλικών: Ξεβουλώστε τη λεκάνη της τουαλέτας σε 1 λεπτό!

Δώστε βάση!

7 Δεκεμβρίου 2022 22:58
Αυτό είναι το μυστικό των υδραυλικών: Ξεβουλώστε τη λεκάνη της τουαλέτας σε 1 λεπτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν χρειάζεται να το παραδεχτείτε αλλά σίγουρα σας έχει συμβεί έστω και μια φορά στη ζωή σας. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βουλώσει η τουαλέτα σας εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τη λύση των ειδικών. Άλλωστε δεν υπάρχει πιο ειδικός να σας πει πώς να ξεβουλώσετε την λεκάνη της τουαλέτας σας από έναν υδραυλικό.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ενοχλητικό πουρί στην λεκάνη; Το λεμόνι θα σας δώσει το μυστικό για να απαλλαγείτε μαζί με 2 ακόμα υλικά

Πρώτο Βήμα

Αν η τουαλέτα σας δεν έχει βουλώσει μόνο και έχει αρχίσει να αυξάνεται και η στάθμη του νερού τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε την παροχή του νερού έτσι ώστε να σταματήσει πριν φτάσει στο σημείο να ξεχειλίσει.

Με λίγο καυτό νερό η τουαλέτα σας θα ξεβουλώσει στο λεπτό!

Δεύτερο Βήμα

Αφού σιγουρευτήκατε πώς δεν θα ξεχειλίσει η τουαλέτα σας, προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Ζεστάνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό και αφού ζεσταθεί καλά, ρίξτε το μέσα στην τουαλέτα. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό των υδραυλικών. Κάνοντάς το αυτό μπορεί να μην χρειαστεί καν να χρησιμοποιήσετε τουμποφλό. Αφήστε το ζεστό νερό να κάνει τη δουλειά του για μερικά λεπτά και η τουαλέτα σας θα είναι έτοιμη για χρήση και πάλι.

Αυτό είναι το μυστικό των υδραυλικών: Ξεβουλώστε τη λεκάνη της τουαλέτας σε 1 λεπτό!

Τρίτο Βήμα

Αν το δεύτερο βήμα δεν έχει αποτέλεσμα και δεν λύσει το πρόβλημά σας, τότε η επόμενη επιλογή σας είναι να ρίξετε μέσα στη λεκάνη υγρό απορρυπαντικό πιάτων ή υγρό σαπούνι για τα χέρια, όπως αναφέρει το strange. Αφού ρίξετε λίγο από αυτό περιμένετε για μερικά λεπτά και έπειτα τραβήξτε το καζανάκι (αφού ανοίξετε την παροχή του νερού). Το σαπούνι θα βοηθήσει επίσης να ξεβουλώσει η λεκάνη.

Δραστική λύση: Το απλό κόλπο με 2 υλικά που «εξαφανίζει» το πουρί από τη λεκάνη

Όσο φανατικοί με την καθαριότητα κι αν είστε δεν μπορείτε να ξεφύγετε με τίποτα από το ενοχλητικό πουρί που πάει και κάθεται στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Δείτε πώς με δύο απλά υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας, θα το εξαφανίσετε σε μια νύχτα! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να κάνετε το νεροχύτη να λάμπει.

  • Μαγειρική σόδα

Ένα από τα πιο απλά συστατικά που μπορούν να απομακρύνουν εύκολα το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας σας είναι η σόδα. Ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στη λεκάνη σας, κλείστε το καπάκι και αφήστε την εκεί να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Η μαγειρική σόδα περιέχει οξύ που «σπάει» το πουρί και το εξαφανίζει. Το πρωί τραβήξτε το καζανάκι και αν δεν έχει φύγει όλο το πουρί επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.

Δραστική λύση: Το απλό κόλπο με 2 υλικά που «εξαφανίζει» το πουρί από τη λεκάνη

  • Ξίδι

Το «θαυματουργό» ξίδι ξαναχτυπά… αυτή τη φορά για να καθαρίσει τη λεκάνη της τουαλέτας σας από το πουρί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε αρκετό ξίδι στη λεκάνη και να το αφήσετε να δράσει μια ολόκληρη νύχτα. Το επόμενο πρωί ξεπλύνετε καλά και σκουπίστε με τη βούρτσα που έχετε για να καθαρίζετε τη λεκάνη της τουαλέτας.

Αν δεν έχετε ούτε ξίδι ούτε μαγειρική σόδα στο σπίτι σας (ναι, μπορεί να συμβεί και αυτό) μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας με ένα κουτάκι αναψυκτικού τύπου cola. Ρίξτε το στη λεκάνη, κλείστε το καπάκι και αφήστε το να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Το πρωί πάρτε ένα βουρτσάκι που θα έχετε για να καθαρίζετε μόνο την τουαλέτα και βορτσίστε το σημείο που υπήρχε πουρί. Θα το δείτε αμέσως να εξαφανίζεται και την τουαλέτα σας να λάμπει.

Επτά έξυπνοι τρόποι για να ξεβουλώσεις τη λεκάνη της τουαλέτας

Η βουλωμένη λεκάνη αποτελεί ένα από τα χειρότερα προβλήματα σ’ ένα σπίτι για μία νοικοκυρά.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σωτήρια λύση: Το απλό κόλπο με 2 υλικά που «εξαφανίζει» το πουρί από τη λεκάνη

Όταν έχεις βεντούζα και έναν άντρα να κάνει τη δύσκολη δουλειά, το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο; Όταν όμως είσαι μόνη και δεν ξέρεις τι να κάνεις, υπάρχουν έξυπνες λύσεις που μπορείς ν’ ακολουθήσεις, χωρίς χημικά, χωρίς βεντούζες, με πράγματα που έχουμε όλοι σπίτι, εύκολα και πολύ αποτελεσματικά!

Μην παιδεύεσαι άδικα και μην ρίχνεις ότι χημικό βρεις μπροστά σου με την ελπίδα να δουλέψει. Μπορεί να κάνεις τα πράγματα ακόμη χειρότερα και να καταστρέψεις και τη λεκάνη.

7 Tips για να ξεβουλώσεις τη λεκάνη της τουαλέτας σε χρόνο dt:

1. Ρίξε απορρυπαντικό πιάτων

Ρίξε μισή κούπα απορρυπαντικό πιάτων στην λεκάνη. Η παχύρρευστη και γλοιώδης σύστασή του θα βοηθήσει ο,τι μπλοκάρει το σωλήνα να γλιστρήσει πιο εύκολα και να ανοίξει η δίοδος. Αν δεν έχεις απορρυπαντικό πιάτων, μπορείς να κόψεις μικρά κομμάτια από σαπούνι και να τα ρίξεις στη λεκάνη.

2. Ρίξε ζεστό νερό

Αν το απορρυπαντικό πιάτων δεν λειτούργησε, δοκίμασε να ζεστάνεις νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όταν αρχίζει να βράζει, πήγαινε ρίξε το στη λεκάνη όλο μαζί με τη μία. Τόσο η θερμότητα, όσο και η δύναμη που θα πέσει το νερό, θα βοηθήσουν πολύ.

3. Φτιάξε γάντζο από συρμάτινη κρεμάστρα

Πάρε μια κρεμάστρα συρμάτινη, χάλασέ την και φτιάξε ένα μακρύ μπαστούνι. Έναν γάντζο, στην ουσία, που θα σε βοηθήσει να ταράξεις τα νερά εκεί μέσα και να κουνήσεις ή να τραβήξεις το εμπόδιο. Δεν είναι καθόλου απίθανο να έπεσε κάτι μέσα στη λεκάνη και να εμποδίζει τη ροή.

4. Φτιάξε σπιτικό αποφρακτικό

Επτά έξυπνοι τρόποι για να ξεβουλώσεις τη λεκάνη της τουαλέτας

Μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το μείγμα, που λειτουργεί σαν αποφρακτικό. Αφού αφαιρέσεις όσο περισσότερο νερό μπορείς, ρίξε στη λεκάνη μια κούπα σόδα φαγητού και δύο κούπες ξύδι. Η χημική αντίδραση που κάνουν αυτά τα δύο συστατικά θα βοηθήσει στην απόφραξη του σωλήνα. Άλλωστε η σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στο σπίτι.

5. Χρησιμοποίησε πλαστικό μπουκάλι

Αφού δεν έχεις βεντούζα, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να κάνεις τη δουλειά της. Φόρεσε γάντια, πάρε ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι και γέμισέ το νερό. Αναποδογύρισέ το κλείνοντας με το χέρι σου το στόμιο για να μην πέσει το νερό. Βάλτο στην τουαλέτα με το στόμιο μέσα και βγάλε το χέρι σου. Πίεσε με δύναμη το μπουκάλι ώστε το νερό να βγει με πίεση.

6. Πάρε το λάστιχο ποτίσματος

Πάρε το λάστιχο ποτίσματος και βάλτο μέσα στη λεκάνη όσο μπορείς, μέχρι να φτάσει στο σημείο της φραγής. Εδώ θα χρειαστείς ένα ακόμη άτομο που θα ανοίξει τέρμα την βρύση. Διάλεξε μια βρύση με μεγάλη πίεση γιατί αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά. Λογικά θα δουλέψει και η δύναμη του νερού θα παρασύρει τα πάντα. Μετά κόψε το κομμάτι λάστιχου που μπήκε μέσα και πέτα το στα σκουπίδια.

7. Μεμβράνη τροφίμων

Ένας πολύ εύκολος τρόπος να ξεβουλώσεις την τουαλέτα σου είναι να την καλύψεις από πάνω με μεμβράνη έτσι ώστε να μην περνάει ο αέρας και να πατήσεις το καζανάκι. Αν έχεις καλύψει σωστά τη λεκάνη, ασφαλίζοντας την μεμβράνη με χαρτοταινία, τότε η μεμβράνη θα πρέπει να διογκωθεί. Έτσι, μπορείς να την πιέσεις και να ξεβουλώσεις την τουαλέτα σου. Μπορείς να το κάνεις 2-4 φορές για να είσαι σίγουρος ότι δε θα χρειαστεί να ξανακάνεις την διαδικασία επειδή δεν έχει γίνει σωστά με την πρώτη.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share