Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μήπως τόσο καιρό βάζεις λάθος το χυμό & το γάλα στο ποτήρι; (φωτο)

Δες ποιος είναι ο σωστός τρόπος

7 Δεκεμβρίου 2022 16:14
Μήπως τόσο καιρό βάζεις λάθος το χυμό & το γάλα στο ποτήρι; (φωτο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σίγουρα στη ζωή σου έχεις γεμίσει αμέτρητα ποτήρια με γάλα ή χυμό. Ωστόσο, μήπως δεν το έκανες πάντα σωστά;

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ελάχιστοι γνωρίζουν: Κι όμως το γάλα είναι το ιδανικό ρόφημα αποκατάστασης μετά την άσκηση

Τι εννοούμε; Σίγουρα όταν αδειάζεις από το χάρτινο κουτί, το ένστικτό σου λέει να κρατήσεις την πλευρά του στόμιου προς το ποτήρι και κοντά σε αυτό.

Στην πραγματικότητα, όμως, με αυτό τον τρόπο το μόνο που καταφέρνεις να κάνεις είναι να πιτσιλάς το ποτήρι και ό, τι υπάρχει γύρω από αυτό.

Και θα σκεφτείς ποιος είναι ο σωστός τρόπος. Δες την παρακάτω φωτογραφία και θα καταλάβεις…

Μήπως τόσο καιρό βάζεις λάθος το χυμό & το γάλα στο ποτήρι;

Βράζει το πρόβειο γάλα στην κατσαρόλα και πετάει μέσα τη φέτα - Τρομερό κολπάκι για ξαλμύρισμα

Σε περίπτωση που η φέτα που αγοράσατε είναι πολύ αλμυρή, υπάρχει ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ξαλμυρίσετε την φέτα. Με την ευκαιρία, δείτε πως μπορείτε να διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Τα υλικά και η διαδικασία που θα χρειασθεί να ακολουθήσετε είναι αναλυτικά παρακάτω

Συμβουλές και tips - Ξαλμύρισμα φέτας

Υλικά

γάλα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε καλά το πρόβειο γάλα και στην συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα δοχείο και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσει τελείως. Στην συνέχεια βάζουμε μέσα στο δοχείο την αλμυρή φέτα. Η φέτα θα πρέπει να είναι καλυμμένη ολόκληρη από το γάλα. Το αφήνετε για ένα βράδυ μέσα στο ψυγείο. Δοκιμάστε την φέτα την επόμενη μέρα θα δείτε ότι θα έχει ξαλμυρίσει. Σε περίπτωση που ακόμα είναι αλμυρή το αφήνετε για μισή μέρα ακόμα.

Όπως την έκανε η γιαγιά μας: Γευστική κολοκυθόπιτα με φέτα και γιαούρτι - Η πίτα που αγαπάμε να τρώμε τον χειμώνα

Ο καιρός που έρχεται είναι ιδανικός για… κλείσιμο στο σπίτι, χουχούλιασμα και μαγείρεμα.

Πέρα λοιπόν από τις κλασικές συνταγές για σούπες που προτείνουν οι περισσότεροι, εμείς σας δίνουμε την ευκαιρία να φτιάξετε την πιο εύκολη, γρήγορη αλλά και σούπερ γευστική κολοκυθόπιτα, όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μας. Με την ευκαιρία, δείτε την υπερτροφή του χειμώνα με φέτα.

Τα υλικά λίγα, τα βήματα ελάχιστα!

Υλικά

  • 500γρ τριμμένα (χωρίς υγρά) Κολοκύθια
  • 100γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300γρ Τυρί φέτα
  • 100γρ Γιαούρτι
  • 2 Αυγά
  • 2 κομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι Άνηθο
  • 1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 Ξύσμα Λεμόνι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
  • Τρίβουμε τα κολοκυθιά και τα ζουλάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια , τα αυγά, το γιαούρτι,το τυρί, τα κρεμμυδάκια , το ελαιόλαδο ,το ξύσμα λεμονιού, αλάτι , πιπέρι.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
  • Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι 26 εκ (θέλουμε να είναι λεπτή στρώσει για να ψηθεί καλά) και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
  • Ρίχνουμε από πάνω επιπλέον τυράκι και πασπαλίζουμε με πινέλο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 55 λεπτά και στα μισά του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Όπως την έκανε η γιαγιά μας: Γευστική κολοκυθόπιτα με φέτα και γιαούρτι - Η πίτα που αγαπάμε να τρώμε τον χειμώνα

Η απόλυτη συνταγή για αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας με το συστατικό "κλειδί" που θα το απογειώσει

Η πληοψηφία των ανθρώπων δηλώνουν λάτρεις του μοσχαρίσιου κρέατος. Παρ' όλα αυτά είναι επίσης γνωστό πωςτο μοσχαρίσιο κρέας σε μεγάλη ποσότητα δεν κάνει καλό στον οργανισμό μας.

Μάθετε επίσης πιο είναι το αλάνθαστο κόλπο για τα μπιφτέκια

Πλέον, το καλό είναι ότι μπορούμε εύκολα να αντικαταστήσουμε το συγκεκριμένο κρέας με άλλα υλικά και να έχουμε ένα γευστικό αποτέλεσμα στο πιάτο μας, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα.

Αν αγαπάς τα λαχταριστά και αφράτα μπιφτέκια αλλά θέλεις να προσέχεις και να περιορίσεις τις θερμίδες, σου έχουμε την τέλεια εναλλακτική.Τα μπιφτέκια γαλοπούλας ανεβαίνουν πολύ σε δημοφιλία ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο. Είναι πεντανόστιμα, αφράτα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πρωτότυπα «αδελφάκια» τους.

Η συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου για μπιφτέκια γαλοπούλας με γιαούρτι είναι πολύ εύκολη με απλά υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου.

Λαχταριστά μπιφτέκια γαλοπούλας

Υλικα που θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 1 κολοκυθάκι, τριμμένο και στυμμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 3 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Βάζουμε το ψωμί σε νερό για 5 λεπτά και στύβουμε καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά για 2 λεπτά.
  3. Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200C.
  5. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια με τα χέρια μας για να μην κολλήσει το μείγμα.
  6. Τα βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.

ΠΗΓΗ: dimitrisskarmoutsos.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share