Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

4+1 απλά κόλπα για να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες σε ελάχιστο χρόνο!

Απίθανα τρικ!

6 Δεκεμβρίου 2022 22:20
4+1 απλά κόλπα για να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες σε ελάχιστο χρόνο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κατσαρίδες είναι αηδιαστικές και σε κανέναν δεν αρέσει να βρίσκει ένα από αυτά τα σιχαμερά έντομα στο σπίτι του. Παράλληλα, διαβάστε εδώ για το Νο1 κόλπο ώστε να απαλλαγείτε οριστικά.

Αλλά εκτός από το να σου προκαλούν αηδία, κάνουν πολλά περισσότερα. Οι κατσαρίδες μεταφέρουν επικίνδυνα βακτήρια και μπορούν να μολύνουν το φαγητό σου αν έρθουν σε επαφή μαζί του. Επιπλέον, φαίνεται ότι είναι απίστευτα δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτές. Ωστόσο, είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να λύσεις τα προβλήματα με τις κατσαρίδες!

Πολλοί άνθρωποι παλεύουν με την εμφάνιση των κατσαρίδων στα σπίτια τους. Οι κατσαρίδες αγαπούν τα ζεστά, υγρά μέρη όπου μπορούν να βρουν πολλή τροφή. Γι’ αυτό είναι πιθανό να τις βρεις πιο συχνά στην κουζίνα, αν και αγαπούν και άλλα μέρη όπως τα ντουλάπια και τις αποχετεύσεις. Εάν έχουν εισβάλει στο σπίτι σου κατσαρίδες, δεν πρέπει να το πάρεις ελαφρά.

Οι κατσαρίδες μπορούν να μεταδώσουν βακτήρια E.coli και να προκαλέσουν σαλμονέλα, επομένως δεν τις θέλεις στον χώρο σου. Αν αισθάνεσαι ότι είναι μία δουλειά παραπάνω από τις δυνάμεις σου, είναι καλύτερο να επικοινωνήσεις με έναν επαγγελματία, αλλά εδώ σου έχω μερικές συμβουλές σε περίπτωση που θέλεις πρώτα να αναλάβεις μόνη σου την κατάσταση.

4+1 απλά κόλπα για να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες σε ελάχιστο χρόνο!

Διατήρησε το σπίτι σου καθαρό: Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι σημαντικό να διατηρείς ένα καθαρό σπίτι εάν θέλεις να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες ή να αποφύγεις εντελώς. Αγαπούν το φαγητό και τη βρωμιά, γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζεις τα ψίχουλα και τα υπολείμματα αμέσως μετά τα γεύματα και να βγάζεις τα σκουπίδια έξω τακτικά.

Χρησιμοποίησε λακ: Ένα μπουκάλι λακ μπορεί να σε βοηθήσει πολύ. Εάν ψεκάσεις τις κατσαρίδες με τη λακ, δεν θα μπορούν πλέον να κουνήσουν τα πόδια και τα φτερά τους, αφού θα κολλήσουν μεταξύ τους. Σιγά σιγά θα πνιγούν και θα πεθάνουν. Εάν το βρίσκεις πολύ σκληρό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λακ και στη συνέχεια να στριμώξεις την κατσαρίδα μόλις είναι ακίνητη και με ένα χαρτόνι να την πετάξεις έξω, αν δε θες να την σκοτώσεις.

Σκόρπισε φύλλα δάφνης: Οι κατσαρίδες απεχθάνονται τη μυρωδιά των φύλλων δάφνης. Θρυμμάτισε μερικά φύλλα δάφνης και μετά σκόρπισέ τα γύρω από το σπίτι σου. Αν γνωρίζεις που έχουν τη φωλιά τους οι κατσαρίδες, πασπάλισε εκεί τριγύρω με φύλλα δάφνης. Πιθανότατα θα σηκωθούν και θα φύγουν για να βρουν ένα νέο σπίτι χωρίς αυτή τη μυρωδιά.

Kόλπα για να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες

Καθάρισε με αμμωνία: Αυτή η μυρωδιά είναι, θα έλεγα, δυσάρεστη και για σένα, οπότε ίσως, θα ήθελες να δοκιμάσεις πρώτα τα άλλα κόλπα. Ωστόσο, αν δεν σε πειράζει η οσμή, μπορείς να δοκιμάσεις να καθαρίσεις τους πάγκους σου με αμμωνία. Ανάμειξε δύο φλιτζάνια αμμωνίας με έναν κουβά νερό και χρησιμοποίησε το ως διάλυμα καθαρισμού. Οι κατσαρίδες θα το μισήσουν.

Φτιάξε παγίδες με κολλητική ταινία: Είναι πολύ απλό, αλλά και πολύ αποτελεσματικό. Αγόρασε λίγη κολλητική ταινία καλής ποιότητας, όπως κολλητική ταινία συσκευασίας. Τοποθέτησε κομμάτια της ταινίας γύρω από το σπίτι με την κολλώδη πλευρά προς τα πάνω. Βάλε τα κομμάτια κοντά σε ανοίγματα που χρησιμοποιούν οι κατσαρίδες για να μπουν στο σπίτι (ρωγμές, σανίδες δαπέδου). Δεδομένου ότι οι κατσαρίδες βγαίνουν τη νύχτα, είναι καλύτερο να το κάνεις αυτό πριν πας για ύπνο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share