Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μέγας σωτήρας στην κουζίνα: Η θαυματουργή κίνηση με το αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος του φούρνου

Δοκιμάστε το!

6 Δεκεμβρίου 2022 16:24
Μέγας σωτήρας στην κουζίνα: Η θαυματουργή κίνηση με το αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος του φούρνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καθάρισμα του φούρνου είναι μια επίπονη, πολύωρη και βασανιστική δουλειά για όλες τις νοικοκυρές. Κι όμως, εμείς σας βρήκαμε τη λύση για να την κάνετε... παιχνιδάκι! Πώς; Μόνο με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που για ακόμη μια φορά θα σας λύσει το πρόβλημα σας!

Αν σας αρέσει να ψήνετε πίτσα στη σχάρα του φούρνου, τότε θα γνωρίζετε πόσο μπελάς γίνεται το καθάρισμα το φούρνου. Με μαγειρική σόδα επίσης το καθάρισμα του γίνεται ευκολότερο, και θα δείτε εδώ πώς μπορείτε να το κάνετε. Μπορείτε όμως να το γλιτώσετε, αν στρώσετε στη σχάρα αλουμινόχαρτο, πάνω στο οποίο θα ψήσετε τη πίτσα. Μετά το ψήσιμο, απλά πετάξτε το και αντικαταστήστε το.

Ρίχνει μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο σοκολάτα - Το αποτέλεσμα; Δεν πάει το μυαλό σας

Μια εύκολη και πρωτότυπη συνταγή για γλυκό, μιας και τώρα που θα είστε στο σπίτι πειραματίζεστε και βγάζετε το ταλέντο σας στην μαγειρική. Μπορείτε να κάνετε μαγικά πράγματα με ένα αλουμινόχαρτο!

Τις γιορτινές μέρες, εκτός από τα παραδοσιακά γλυκά, ψήνουν μπισκότα, χρησιμοποιώντας χαριτωμένους κόφτες μπισκότων για να φτιάξουν διάφορα σχήματα που μας θυμίζουν τα αγαπημένα μας γιορτινά πράγματα.

Υπάρχει και άλλος τρόπος να χρησιμοποιήσετε τους κόφτες μπισκότων όμως, και είναι ιδανικά για ένα μοναδικό και γευστικό δώρο: fudge! Το παρακάτω βίντεο μας δείχνει τον τρόπο που φτιάχνεται! Απολαύστε το!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο ακόμα και στο τηγάνι και να κάνετε ένα αλμυρό πιάτο, με τον τρόπο που θα δείτε εδώ.

Κάντε τη σχάρα του φούρνου σας να γυαλίζει από καθαριότητα με 1 υλικό σε χρόνο ντε τε

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τη σχάρα του φούρνου σας. Σήμερα, όμως, θα σας δείξουμε πώς να το πετύχετε χωρίς να χρειαστεί να κουραστείτε καθόλου αλλά και χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε απορρυπαντικά και ειδικά χημικά προϊόντα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να μην διαλύονται τα μπιφτέκια σας.

Τοποθετήστε στην μπανιέρα του μπάνιου σας 4 αρωματικά μαντηλάκια στεγνωτηρίου (ειδικά μαντηλάκια που μπαίνουν στο στεγνωτήριο για να δίνουν άρωμα στα ρούχα). Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καπάκι μαλακτικό ρούχων. Στη συνέχεια βάλτε πάνω στα μαντηλάκια ή στο μαλακτικό ρούχων τη σχάρα του φούρνου σας και ρίξτε ζεστό νερό μέχρι να καλυφτεί.

Το μαλακτικό θα μαλακώσει τα λίπη και τα τρόφιμα με αποτέλεσμα αυτά να απομακρυνθούν πιο εύκολα από τις σχάρες.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα ρίξτε μέσα στη μπανιέρα 1/2 φλ. απορρυπαντικού πιάτων.

Αφήστε τη σχάρα στην μπανιέρα για 12-18 ώρες (φροντίστε να έχετε κάνει μπάνιο πριν ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία) και στη συνέχεια τρίψτε ελαφρά τις σχάρες με τα μαντηλάκια που ήδη έχετε τοποθετήσει μέσα στην μπανιέρα ή με ένα απλό βαμβακερό πανί. Όλη η βρωμιά από τα ξεραμένα τρόφιμα και λίπη θα εξαφανιστεί πανεύκολα.

Αν δείτε πως κάποια τρόφιμα δεν ξεκολλάνε εύκολα (πράγμα δύσκολο), χρησιμοποιήστε ένα συρματάκι για τα πιάτα και αμέσως όλα τα λίπη θα απομακρυνθούν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share