Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Αφορά 1 στους 3 Έλληνες: Έτσι θα καθαρίσετε αποτελεσματικά τις ακαθαρσίες του σκύλου από το χαλί

Αν έχετε και εσείς κατοικίδιο σας αφορά

6 Δεκεμβρίου 2022 15:21
Αφορά 1 στους 3 Έλληνες: Έτσι θα καθαρίσετε αποτελεσματικά τις ακαθαρσίες του σκύλου από το χαλί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συνύπαρξη των σκυλιών μας με τα χαλιά μας είναι μία πονεμένη ιστορία, καθώς οι τετράποδοι φίλοι μας, ειδικά όταν είναι ακόμα σε μικρή ηλικία, μπορεί να μην έχουν μάθει ακόμα το σωστό μέρος για να κάνουν την ανάγκη τους.

Αν ο αγαπημένος μας τετράποδος φίλος κάνει την ανάγκη του στα πλακάκια το καθάρισμά είναι εύκολη υπόθεση. Τι γίνεται όμως, αν κάνει την ανάγκη του στο χαλί; Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Ωστόσο, υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος να το καθαρίσετε. Με την ευκαιρία ανακαλύψτε 6+1 έξυπνες λύσεις για να καθαρίσετε τα χαλιά από λεκέδες με φυσικό τρόπο.

Πως θα καθαρίσετε το χαλί

Θα χρειαστείτε ένα μαχαίρι, λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα, μια πετσέτα και δύο καθαρά πανάκια. Ξεκινήστε αφαιρώντας από το σημείο την ακαθαρσία με ένα πλαστικό μαχαίρι που θα πετάξετε αμέσως μετά. Απλώστε την πετσέτα πάνω στον λεκέ για να απορροφήσει τα υγρά. Αυτό κάντε το πριν προλάβει να στεγνώσει ο λεκές.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ 1/4 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων με 1 φλ. νερό. Χρησιμοποιήστε το ένα πανί για να τρίψετε ελαφρώς το σημείο (προσοχή μην κάνετε ζημιά στις ίνες του χαλιού). Μόλις απλώσετε το μείγμα με το απορρυπαντικό πάρτε το δεύτερο πανί, βουτήξτε το σε καθαρό νερό και καθαρίστε το σημείο από τις σαπουνάδες.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να φύγει τελείως ο λεκές. Απλώστε από πάνω λίγη μαγειρική σόδα και αφήστε την εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ. Το επόμενο πρωί σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα και είστε έτοιμοι.

Καθαρισμός χαλιών από λεκέδες

Γέμισαν λεκέδες τα χαλιά; Με ξύδι και άλλο 1 πάμφθηνο υλικό θα γίνουν ξανά πεντακάθαρα!

Το φθινόπωρο μπορεί θεωρητικά να πέρασε, ωστόσο τα χαλιά έχουν ακόμα θέση μέσα στο σπίτι. Πολλές φορές μάλιστα οι περισσότεροι από εμάς παιδευόμαστε αρκετά για να αφαιρέσουμε τους λεκέδες από φαγητά, σάλτσες κλπ.

Χάρη στις απορροφητικές και λευκαντικές της ιδιότητες, όμως, η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα χρήσιμο συστατικό για την αφαίρεση λεκέδων από τα χαλιά. Οι χημικές ουσίες της μαγειρικής σόδας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού, σε συνδυασμό με το λευκό ξύδι, εισχωρούν εύκολα στις ίνες του χαλιού απομακρύνοντας τα κατάλοιπα που προκαλούν την εμφάνιση λεκέδων.

Η... συνταγή για τα χαλιά

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (20 γραμμάρια)
  • μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι (125 ml)

Οδηγίες

  • Μόλις προσέξετε έναν λεκέ στο χαλί σας, πασπαλίστε τον με μαγειρική σόδα και τρίψτε τον με μια βούρτσα.
  • Στη συνέχεια ρίξτε επάνω του λίγο λευκό ξύδι και αφήστε το να δράσει για πέντε λεπτά.
  • Απομακρύνετε τα κατάλοιπα με μια ηλεκτρική σκούπα και αφήστε το χαλί να στεγνώσει.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share