Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξεχάστε το τηγάνισμα: Το μυστικό με το ελαιόλαδο για τραγανές και πεντανόστιμες πατάτες τηγανητές χωρίς τηγάνι

Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει

5 Δεκεμβρίου 2022 19:07
Ξεχάστε το τηγάνισμα: Το μυστικό με το ελαιόλαδο για τραγανές και πεντανόστιμες πατάτες τηγανητές χωρίς τηγάνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πιο απλή συνταγή για τραγανές πατάτες χωρίς τηγάνισμα - Χρειάζεται μερικές πατάτες, πάπρικα, κύμινο, δύο σκελίδες σκόρδου, τσίλι και αλάτι, ωστόσο υπάρχει και ένα ακόμη μυστικό. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λεμονάτη τηγανιά χοιρινό με μουστάρδα.

«Αν αγαπάς τις πατάτες όσο κι εγώ, πρέπει να δοκιμάσεις τις τραγανές πατάτες μου» γράφει σε ανάρτησή της γνωστή σταρ του TikTok και δίνει την... απόλυτη συνταγή για τραγανές πατάτες. Η συνταγή χρειάζεται μερικές πατάτες, πάπρικα, κύμινο, δύο σκελίδες σκόρδου, τσίλι και αλάτι.

Η χρήστης Aayeh αναφέρει ότι αρχικά βράζει τις πατάτες και τις βυθίζει στη μαρινάδα της. Ωστόσο, υπάρχει και ένα ακόμη μυστικό. Πατάει με τον πάτο ενός ποτηριού τις πατάτες και τις βάζει στο φούρνο.

Υλικά

  • 1,5 κιλό πατάτες καλά πλυμένες ολόκληρες με τη φλούδα
  • 2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Τσίλι σε σκόνη
  • Eξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμες. Παράλληλα, ενώ οι πατάτες βράζουν, φτιάχνουμε τη μαρινάδα μας, βάζοντας πάπρικα, λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κύμινο, σκόρδο, τσίλι και αλάτι. Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα μας.
  • Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες στο μπολ με τη μαρινάδα μας και έπειτα τις τοποθετούμε σε ρηχό ταψάκι. Πατάμε τις πατάτες με τον πάτο ενός ποτηριού και τις αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220º C για περίπου 45-60 λεπτά έως ότου χρυσαφίσουν. Απολαμβάνουμε!

Ξεχάστε το τηγάνισμα: Το μυστικό με το ελαιόλαδο για τραγανές και πεντανόστιμες πατάτες τηγανητές χωρίς τηγάνι

Έτσι θα ξεφλουδίσετε τις βρασμένες πατάτες σε δευτερόλεπτα (Video)

Το τέλειο κόλπο για να μην χάνετε άσκοπα χρόνο ξεφλουδίζοντας τις βραστές πατάτες αποκάλυψε μια γκουρού της μαγειρικής.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το ζήσαμε και αυτό: «Εκτός μενού» πατάτες τηγανητές και πατατάκια

Υπάρχουν άνθρωποι που καθαρίζουν τις πατάτες πριν τις βράσουν. Κι άλλοι που τις ξεφλουδίζουν αφού τις βράσουν. Αν όμως έχετε δοκιμάσει το δεύτερο, πιθανότατα θα σιχτιρίζετε που πρέπει να τις πιάσετε έτσι καυτές για να τις καθαρίσετε από τη φλούδα και εντέλει αναρωτιέστε γιατί τελικά να μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε πουρέ και να περνάτε όλη αυτή την ταλαιπωρία.

Κι όμως, η Λόρα ΜακΛόφλιν Πίτερσον από τις ΗΠΑ, μοιράστηκε ένα κόλπο που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τον πουρέ σας εύκολα και γρήγορα – χωρίς να κάψετε τα χέρια σας.

Έτσι θα ξεφλουδίσετε τις βρασμένες πατάτες σε δευτερόλεπτα (Video)

Το κόλπο για να ξεφλουδίσετε σε δευτερόλεπτα τις πατάτες

Η ειδικός στη μαγειρική μοιράζεται συχνά έξυπνα κόλπα για την κουζίνα στο κανάλι της στο TikTok – το οποίο και έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια likes. Με λεζάντα λοιπόν στο βίντεο: «Πουρές πατάτας χωρίς ίχνος φλούδας – το κόλπο», η Λόρα έδειξε στους χρήστες πώς να φτιάχνουν έναν νόστιμο πουρέ χωρίς καν να ξεφλουδίσει τις πατάτες.

Δείτε το βίντεο:

@lorafied

🥔 MASHED POTATO HACK! 🥔 NO Peeling! NO Cutting! 🤯 This one landed me in @newsweek magazine when my @tiktok video went viral 🤗 💗 FOLLOW ME on Instagram @lorafied 💗 FOLLOW ME on TikTok @lorafied 💗 CHECKOUT my website: LORAfied.com #mashedpotato #kitchenhacksthatwork #potatohack #homemaker #lorafied #thanksgivinghack #holidayfoodideas #viralhack #viralhacks #tiktokfoodhack

♬ Made You Look - Meghan Trainor

Το βίντεο ξεκινά βράζοντας τις πατάτες με τη φλούδα. Αφού ετοιμαστούν, η γκουρού της μαγειρικής συμβουλεύει τους θεατές να πάρουν ένα μπολ και να βάλουν επάνω μια σχάρα. Στην συνέχεια, κόβει τις πατάτες στη μέση, τοποθετεί το κάθε μισό με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω πάνω στη σχάρα ψησίματος και αρχίζει να τις πατά. Παραδόξως, οι φλούδες παραμένουν επάνω στη σχάρα και δεν πέφτουν μέσα στο μπολ.

Φυσικά, πολλοί από τους χρήστες που είδαν ήδη το βίντεο ενθουσιάστηκαν. «Πανέξυπνη ιδέα και πάνω στην ώρα» έγραψε κάποιος αναφερόμενος στην Ημέρα των Ευχαριστιών όπου ο πουρές πατάτας θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα συνοδευτικά της γαλοπούλας. Ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε: «Αυτό είναι έξυπνο.. κάνει το ξεφλούδισμα τόσο εύκολο.. ειδικά όταν κάνετε μεγάλες ποσότητες. Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εξαιρετική σου ιδέα. » με έναν τρίτο να αναφέρει: «Μόλις μου έσωσες τη ζωή. Θα παραγγείλω αμέσως μια σχάρα».

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share