Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Εφιάλτης» οι τρίχες στη μπανιέρα και τον νιπτήρα - Δώστε τέλος με 2 φυσικά καθαριστικά κόλπα

Μόνο 3 υλικά

5 Δεκεμβρίου 2022 14:33
«Εφιάλτης» οι τρίχες στη μπανιέρα και τον νιπτήρα - Δώστε τέλος με 2 φυσικά καθαριστικά κόλπα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη και τη μπανιέρα από τρίχες. Μερικά έξυπνα κόλπα για να ξεβουλώσουμε τον νεροχύτη ή την μπανιέρα με συνταγές… της γιαγιάς. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα ξεβουλώσετε με μία κίνηση τη λεκάνη της τουαλέτας.

Σε πολλούς έχει τύχει να βουλώσει το σιφόνι της μπανιέρας ή του νεροχύτη. Δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούμε να βάλουμε πάντα τουμποφλό, διότι είναι πολύ ευαίσθητοι οι συγκεκριμένοι σωλήνες και μπορεί να τους καταστρέψουμε.

Ξεβουλώστε τον νεροχύτη με μαγειρική σόδα

Αν θέλετε να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας τότε μπορεί να βάλετε νερό σε μία κατσαρόλα και να αφήσετε το νερό να βράσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στο στόμιο του νεροχύτη. Έπειτα αδειάζουμε μισό ποτήρι ξύδι στον νεροχύτη.

Αμέσως μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό νερό. Αυτό το μείγμα απελευθερώνει τον νεροχύτη από λίπη, βρωμιές, υπολείμματα τροφών και άλλα.

Ξεβουλώστε την μπανιέρα με αλάτι

Σε αντίθεση με τον νεροχύτη της κουζίνας, η μπανιέρα ή η ντουζιέρα πολλές φορές βουλώνει από τρίχες και υπολείμματα σαπουνιού. Βάλτε λοιπόν 3-4 κουταλιές της σούπας αλάτι σε μία κατσαρόλα με νερό το οποίο νερό το έχετε αφήσει να βράσει προηγουμένως. Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα στην αποχέτευση.

Σιφωνι μπανιερας

Μπανιέρα σαν καθρέφτης: Το κόλπο με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για αποτέλεσμα που συναρπάζει

Η μπανιέρα χρειάζεται σχολαστικό και τακτικό καθάρισμα, διαφορετικά η υγρασία, η μούχλα και τα υπολείμματα σαπουνιού θα συσσωρεύονται στα διάφορα σημεία. Με την ευκαιρία, δείτε το σπιτικό κόλπο για σφουγγάρισμα express.

Ποιος είναι ο κατάλληλο τρόπος να καθαρίσετε την μπανιέρα σας;

Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα ειδικά καθαριστικά, λιγότερο ή περισσότερο δραστικά, με τοξικές ουσίες ή και χωρίς. Βέβαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και υλικά όπως είναι η μαγειρική σόδα, το ξύδι και η χλωρίνη που ήδη υπάρχουν σπίτι και θεωρούνται εξίσου αποτελεσματικά

Η μαγειρική σόδα θεωρείται ένα από τα πιο δραστικά και αποτελεσματικά υλικά για τον καθαρισμό της μπανιέρας, ενώ συνδυάζοντάς την με ξύδι απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα, δημιουργώντας ένα οξύ που εξαλείφει τις έντονες μυρωδιές.

Πώς θα καθαρίσετε την μπανιέρα με μαγειρική σόδα

Για να καθαρίσετε την μπανιέρα απλώς πασπαλίστε όλη την επιφάνεια της μπανιέρας με την μαγειρική σόδα και προσθέστε ζεστό νερό. Μόλις το μείγμα αρχίσει να αφρίζει περιμένετε δύο με τρία λεπτά κι έπειτα τρίψτε καλά όλα τα επίμαχα σημεία.

Εάν οι λεκέδες είναι επίμονοι, συνδυάστε την μαγειρική σόδα με ξύδι ή αμμωνία

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το καθάρισμα με μαγειρική σόδα:

H μαγειρική σόδα είναι φθηνή και μη-τοξική.

  • Είναι αποτελεσματική μόνο σε ήπια συσσώρευση βρωμιάς και μούχλας.
  • Θα λειτουργήσει μόνο σε ήπια συσσώρευση αφρού ή μούχλας, οποιαδήποτε μεγαλύτερη συσσώρευση βρωμιάς θα απαιτήσει διαφορετικό καθαριστικό.
  • Θεωρείται λειαντική ουσία συνεπώς καλό είναι να χρησιμοποιείται με ξύδι ή αμμωνία για να αποφευχθούν φορές στο υλικό της μπανιέρας.
  • Θεωρείται μια ήπια λειαντική ουσία, επομένως είναι σκόπιμο να το αναμειγνύετε είτε με ξύδι είτε με διαλύματα αμμωνίας για να μειώσετε τυχόν ζημιές στην μπανιέρα σας λόγω υπερβολικού τριψίματος.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα σε πέτρα και ξύλο.
  • Πώς θα καθαρίσετε την μπανιέρα με ξύδι
  • Το ξύδι είναι ένα ακόμα φυσικό καθαριστικό που θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό λόγω της σύστασής του.
  • Για να καθαρίσετε την μπανιέρα με ξύδι, αναμείξτε το με ζεστό νερό και τρίψτε πολύ καλά όλη την επιφάνεια. Εάν ο λεκές επιμείνει μπορείτε να κάνετε ό,τι και παραπάνω δηλαδή να αναμείξετε το ξύδι με μαγειρική σόδα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο υλικών είναι πάντα πιο δραστικός.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το καθάρισμα με το ξύδι:

  • Το ξύδι είναι μη-τοξικό και εύκολο να χρησιμοποιηθεί.
  • Θεωρείται πιο ισχυρό από ό,τι η μαγειρική σόδα, ωστόσο δεν ενδείκνυνται για τους επίμονους λεκέδες.
  • Υπάρχει περίπτωση να διαβρώσει την μπανιέρα για αυτό καλό είναι να το αραιώνετε με νερό.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share