Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Παίρνει το αλουμινόχαρτο και το κόβει σε μικρές λωρίδες - Το αποτελεσματικό κόλπο για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας

Δώστε βάση!

5 Δεκεμβρίου 2022 11:43
Παίρνει το αλουμινόχαρτο και το κόβει σε μικρές λωρίδες - Το αποτελεσματικό κόλπο για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα περιστέρια είναι συγκάτοικοί μας στις πόλεις. Όμως για να κυκλοφορήσουν, απαιτούν… διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης και έναν χώρο να… σταθούν για να ξαποστάσουν ή να κουρνιάσουν για ύπνο. Όπως είναι φυσικό, αυτό έχει ως δυσάρεστο επακόλουθο τις κουτσουλιές σε μπαλκόνια και βεράντες.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κουτσουλιές περιστεριών στο παμπρίζ: Εξαφανίστε τις εύκολα και δραστικά με 6 θαυματουργά κόλπα

1. Δημιούργησε ένα αφιλόξενο περιβάλλον ντύνοντας τους συνήθεις χώρους… προσγείωσης των πουλιών με πλαστικό πλέγμα (πωλείται στα χρωματοπωλεία με το μέτρο σε λευκό ή πράσινο χρώμα), ώστε να μην αφήσεις ελεύθερη πρόσβαση στα επίμαχα σημεία (φωτιστικά μπαλκονιών, εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών κλπ.). Στερέωσέ το στον τοίχο με 2 απλά καρφιά με μεγάλη κεφαλή, που θα τα περάσεις μέσα από τις τρύπες του πλέγματος.

2. Δέσε στα κάγκελα του μπαλκονιού χρωματιστά μπαλόνια (κατά προτίμηση κίτρινα). Αυτό θα αποτρέψει τα περιστέρια από το να κάνουν μια σύντομη στάση για… κουβεντούλα επάνω στα κάγκελα. Τα περιστέρια έχουν εξαιρετική όραση (ίσως την καλύτερη από κάθε άλλο ζώο στον πλανήτη) και μπορούν να δουν εκατομμύρια διαφορετικές αποχρώσεις καλύπτοντας ακόμα και το υπεριώδες φάσμα. Μία ποικιλία (παλλόμενων από τον αέρα) χρωμάτων στο περιβάλλον τα ταράζει. Αν μάλιστα τα χρώματα αλλάζουν συχνά, τόσο το καλύτερο.

3. Κόψε μικρές λωρίδες αλουμινόχαρτου και στερέωσέ τες γύρω από μια χοντρή πετονιά. Στόλισε με αυτές τις πρωτότυπες γιρλάντες το φύλλωμα από τις γλάστρες ή δέσε τες στα κάγκελα του μπαλκονιού. Το θρόισμα της γιρλάντας και η λάμψη του αλουμινόχαρτου θα κρατήσουν μακριά τα πουλιά. Παρεμπιπτόντως, τα περιστέρια έχουν επίσης πολύ οξυμμένη ακοή, πολύ περισσότερο από την ανθρώπινη στις χαμηλές συχνότητες (λέγεται ότι μπορούν να ακούσουν τον άνεμο που φυσά ανάμεσα σε κτίρια και βουνά, τις μακρινές καταιγίδες, ακόμα και τα πολύ μακρινά ηφαίστεια).

Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας

* Εκτός από αλουμινόχαρτο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και παλιά cd, τα οποία θα περάσεις σε ένα σχοινί ή πετονιά. Καθώς θα κινούνται από τον αέρα θα αντανακλούν το φως δημιουργώντας λάμψεις και αποτρέποντας έτσι τις ανεπιθύμητες φτερωτές επισκέψεις.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share