Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Tips για νοικοκυρές: Τι άλλο μπορούμε να πλύνουμε στο πλυντήριο ρούχων;

Εκτός βέβαια από ρούχα

5 Δεκεμβρίου 2022 09:07
Tips για νοικοκυρές: Τι άλλο μπορούμε να πλύνουμε στο πλυντήριο ρούχων;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πλυντήριο εκτός από ρούχα, πλένουμε ενίοτε και τα αθλητικά παπούτσια. Υπάρχουν βέβαια και άλλα πράγματα που μπορούμε να βάλουμε στο πλυντήριο και να μοιάζουν σαν καινούργια.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Λερωμένα παπούτσια: Βάλτε στην άκρη το πλυντήριο και δείτε πως γίνονται πεντακάθαρα με ένα λεμόνι!

Όπως τα τέσσερα παρακάτω:

Tips για νοικοκυρές: Τι άλλο μπορούμε να πλύνουμε στο πλυντήριο ρούχων;

Σφουγγαρίστρα

Αφαιρέστε το κάτω μέρος της σφουγγαρίστρας, κάντε του πρώτα ένα πλύσιμο στο χέρι και βάλτε το μέσα στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία. Αλλά να προσέξετε πρώτα αν στην συσκευασία της γράφει ότι επιτρέπεται να μπαίνει στο πλυντήριο, αφού δεν είναι όλα τα υλικά κατασκευής κατάλληλα για πλύσιμο με αυτόν τον τρόπο.

Κρεβατάκι κατοικίδιου

Αν έχετε κρεβατάκι αφρού για το κατοικίδιο σας, τότε μπορεί να μπει στο πλυντήριο. Βγάλτε το εξωτερικό του κάλυμμα και βάλτε το στο πλυντήριο με κρύο νερό και τη συνηθισμένη ποσότητα απορρυπαντικού.

Λούτρινες κούκλες

Βάλτε τις λούτρινες κούκλες είτε σε μια μαξιλαροθήκη, είτε σε μια σακούλα πλυντηρίου. Βάλτε το ελαφρύ πρόγραμμα του πλυντηρίου στις χαμηλές στροφές, με το νερό να πρέπει να είναι κρύο. Αν έχουν οποιαδήποτε εξαρτήματα πάνω τους, αφαιρέστε τα προηγουμένως.

Κουρτίνα μπάνιου

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, το ίδιο συμβαίνει και με τις κουρτίνες μπάνιου, οι οποίες μπορούν να μπουν στο πλυντήριο. Βάλτε κανονική ποσότητα απορρυπαντικού, ενώ αν θέλετε ιδανικά αποτελέσματα, βάλτε μαζί μερικές πετσέτες μπάνιου.

Μούχλα στο λάστιχο πλυντηρίου: Καθαρίστε έξυπνα και οικονομικά με το κουζινικό υλικό που θα σας λύσει τα χέρια

Η οικιακή συσκευή που χρησιμοποιούμε όλες πάρα πολύ δεν είναι άλλη από το πλυντήριο ρούχων. Η συχνή χρήση του, λοιπόν, αλλά και η κακή του μεταχείριση οδηγούν σε ένα και μόνο αποτέλεσμα: να συγκεντρώνονται σε αυτό άλατα, να δημιουργείται μούχλα και φυσικά... δυσοσμία. Με την ευκαιρία, δείτε τι θα συμβεί, αν βάλετε ένα μωρομάντηλο μέσα στο πλυντήριο ρούχων.

Αν μυρίζει άσχημα το πλυντήριό σου ή πολύ απλά θέλεις (επιτέλους) να το καθαρίσεις, τότε ακολούθησε τις συμβουλές μας:

  • Κάδος πλυντηρίου

- Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείς να επιλέξεις ένα πρόγραμμα σε υψηλή θερμοκρασία και να ρίξεις στην ειδική θήκη απορρυπαντικό. Θέσε σε λειτουργία το πλυντήριό σου (χωρίς φυσικά να βάλεις μέσα ρούχα) και... καθάρισες. Τόσο απλά και εύκολα, θα εξολοθρεύσεις τα μικρόβια.

Μούχλα στο λάστιχο πλυντηρίου: Καθαρίστε έξυπνα και οικονομικά με το κουζινικό υλικό που θα σας λύσει τα χέρια
- Ανά περίπου 2-3 μήνες μπορείς να ακολουθήσεις και πάλι την ίδια διαδικασία, απλώς αντί για απορρυπαντικό πρόσθεσε στην ειδική θήκη δύο φλιτζάνια λευκό ξίδι.
- Τέλος, αν θέλεις να απαλλαγείς από τα άλατα του πλυντηρίου ακολούθησε και πάλι την ίδια διαδικασία (δηλαδή επιλογή προγράμματος σε υψηλή θερμοκρασία με άδειο πλυντήριο) και αντί για απορρυπαντικό ή ξίδι πρόσθεσε μαγειρική σόδα.

  • Λάστιχα πλυντηρίου:

Ρίξε σε μια λεκάνη 4 κούπες ζεστό νερό και πρόσθεσε ακόμη μία κούπα υγρό λευκαντικό με βάση τη χλωρίνη. Ανακάτεψε καλά το μείγμα και μούσκεψε μέσα σε αυτό ένα καθαρό πανάκι. Πέρνα με αυτό όλη την επιφάνεια του λάστιχου, επιμένοντας κυρίως στη μέσα μεριά του. Επανάλαβε μέχρι να εξαφανιστεί τελείως η μούχλα ή τυχόν άλλες βρωμιές και στο τέλος σκούπισε με μια στεγνή πετσέτα!

"Κολπατζού" η γιαγιά: Το μυστικό με την μαγειρική σόδα στο πλυντήριο για ρούχα πεντακάθαρα στη στιγμή

Οι γιαγιάδες μας δεν είχαν την άνεση των απορρυπαντικών. Γι’ αυτό έχουν κάποια πολύ καλά κόλπα που εφαρμόζουν με φυσικά υλικά.

Ένα πανέξυπνο κόλπο που εφάρμοζαν οι γιαγιάδες μας για τα ρούχα, ήταν η χρήση μαγειρικής σόδας σε αυτά, έτσι ώστε να μυρίζουν υπέροχα. Η σόδα βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH στο νερό του πλυντηρίου.

Οδηγίες για το πλύσιμο

Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια. Αν το ρούχο σας μυρίζει πολύ (έχει πχ έντονη μυρωδιά καπνού) μουλιάστε το σε ζεστό νερό με 1-2 φλιτζάνια μαγειρικής σόδας και αφήστε το τη νύχτα. Έπειτα βάλτε το στο πλυντήριο όπως θα κάνατε κανονικά.

Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share