Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέρμα στον πανικό: Έπεσε κόκκινο κρασί στο χαλί; Έτσι θα το κάνεις σαν καινούργιο!

Είναι πιο απλό απ' όσο φαντάζεσαι

3 Δεκεμβρίου 2022 18:23
Τέρμα στον πανικό: Έπεσε κόκκινο κρασί στο χαλί; Έτσι θα το κάνεις σαν καινούργιο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο χειρότερος εφιάλτης σε ένα σπίτι είναι ο λεκές στο χαλί του σαλονιού. Και τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα αν αυτός ο λεκές γίνει σε κάποια οικογενειακή συγκέντρωση και είναι από κόκκινο κρασί. Και συγνώμη θα στο κάνουμε λίγο χειρότερο ακόμη, το χαλί σου να είναι λευκό...

Προφανώς και ο πανικός είναι το μόνο συναίσθημα που νιώθεις να σε έχει κατακλύσει. Πίστεψε μας όμως, δεν χρειάζεται καθόλου, γιατί μπορείς πολύ εύκολα να τον ξεφορτωθείς και να γίνει το χαλί σου και πάλι σαν καινούργιο.

Με ένα λευκό πανί, δοκίμασε να καθαρίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο από το κόκκινο κρασί. Όσο περισσότερο μπορείς να απορροφήσεις, τόσο λιγότερο θα πρέπει να αφαιρέσεις μετά.

Αφού τελειώσεις με αυτό, ρίξε λίγο κρύο νερό κατευθείαν στο λεκέ. Κάνοντας το αυτό βοηθά στην αραίωση των υπολειμμάτων του λεκέ, κάνοντας την απορρόφηση λίγο πιο εύκολη. Συνέχισε να το κάνεις αυτό με το πανί, μέχρι να δεις πως δεν βγαίνει πια τίποτα άλλο.

Στη συνέχεια ανακάτεψε τρία μέρη νερού και ένα μέρος μαγειρικής σόδας, μέχρι να φτιάξεις ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις το ετοιμάσεις άπλωσε το σε όλη την επιφάνεια του λεκέ. Μόλις αυτό το μείγμα στεγνώσει, σκούπισε τον λεκέ και όλα θα είναι όπως πριν. Πολύ απλό δεν ήταν;

Καθαρισμα χαλιου στο σαλονι

Μία κουταλιά μαγειρικής σόδας και θα γίνει το απόλυτο "θαύμα" στα χαλιά σας

Έφτασε η εποχή που πρέπει να αποχαιρετήσεις τα χαλιά σου, και να τα κρύψεις μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Γνωρίζουμε ότι ο καθαρισμός τους είναι δύσκολος, αφού οι λεκέδες είναι επίμονοι και δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι. Τι γίνεται όμως όταν δεν θέλεις να σπαταλήσεις χρήματα στα καθαριστήρια ή σε χημικά προϊόντα του εμπορίου.

Για αυτόν το λόγο, βρήκαμε το απόλυτο tip για να τα καθαρίσεις και να τα κάνεις σαν καινούργια. Είναι πανεύκολος και θα χρειαστείς ένα υλικό, τα οποία έχεις σίγουρα στην κουζίνα. Αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα, που αποτελεί ένα υλικό θησαυρός για το νοικοκυριό μας. Δεν χρησιμοποιείτε μόνο στην μαγειρική, καθώς μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη και σε άλλους τομείς. Με την κατάλληλη χρήση μπορεί να καθαρίσει όλους τους χώρους του σπιτιού, από το μπάνιο μέχρι και τον καναπέ ή τα χαλιά σου. Με την ευκαιρία δείτε το κόλπο που θα καθαρίσει εύκολα και φυσικά τα αθλητικά σας.

Αποτελεί το νούμερο ένα φυσικό καθαριστικό, και το συνιστάμε ανεπιφύλακτα. Άπλωσε σε όλη την έκταση του χαλιού σόδα και άφησε την να δράσει για μισή ώρα. Στη συνέχεια σκούπισε κανονικά με την ηλεκτρική σκούπα. Η μαγειρική σόδα όχι μόνο απολυμαίνει σε βάθος το χάλι αλλά έχει την ιδιότητα να απορροφά πολύ επίμονες μυρωδιές. Οι φυσικοί τρόποι καθαρισμού μπορούν να προστατέψουν εκτός από τα χαλιά μας και την υγεία μας καθώς δεν μας επιβαρύνουν με χημικές ουσίες. Έτσι, δεν χρειάζεται να αγοράζεις προϊόντα του εμπορίου, για τα οποία δεν είσαι και σίγουρος για το τι μπορούν να προκαλέσουν.

Πέρνα με την ηλεκτρική σκούπα το χαλί σας για να φύγει η σκόνη. Ρίξε στο χαλί μαγειρική σόδα, άφησέ την για λίγη ώρα και μετά καθάρισέ την με την ηλεκτρική σκούπα, χρησιμοποιώντας και τα βουρτσάκια της. Με αυτόν τον τρόπο τα χαλιά σας θα είναι πιο καθαρά από ποτέ, και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για τις οσμές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share