Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λεκές από καφέ στο χαλί: Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να τον εξαφανίσετε στη στιγμή

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν θέλετε να τον απομακρύνετε εύκολα, πρέπει να δράσετε αμέσως

2 Δεκεμβρίου 2022 16:07
Λεκές από καφέ στο χαλί: Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να τον εξαφανίσετε στη στιγμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο προσεκτικοί κι αν είστε μια γρήγορη κίνηση είναι αρκετή για να χυθεί, έστω και κατά λάθος, ο καφές στο χαλί σας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το πανέξυπνο κόλπο για να καθαρίσεις σωστά τα χαλιά όποιο κι αν είναι το είδος τους

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν θέλετε να τον απομακρύνετε εύκολα, πρέπει να δράσετε αμέσως. Ποιος είναι, όμως, ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από καφέ από το χαλί σας;

Το θέμα με τους λεκέδες από καφέ είναι ότι μόλις τον χύσετε στο χαλί σας, πρέπει να κινηθείτε γρήγορα πριν στεγνώσει και σταθεροποιηθεί, τονίζει η JDog Carpet Cleaning & Floor Care. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα λευκό πανί για να σκουπίσετε απαλά όσο περισσότερο υγρό μπορείτε. Στη συνέχεια, ρίξτε μια μικρή ποσότητα κρύου νερού πάνω στην κηλίδα για να αραιώσετε τον καφέ και σκουπίστε ξανά. Θα συνεχίσετε να το κάνετε αυτό μέχρι το πανί να σταματήσει να απορροφά την καφέ ουσία.

Μια ακόμη πιο αποτελεσματική επιλογή είναι να δημιουργήσετε άμεσα μια σπιτική πάστα καθαρισμού. Αρχικά, πάρτε την εύχρηστη μαγειρική σόδα σας και δημιουργήστε μια πάστα αναμειγνύοντας μια αναλογία 3 προς 1 μεταξύ νερού και μαγειρικής σόδας (3 μέρη νερό και 1 μέρος μαγειρική σόδα). Μόλις δημιουργήσετε την πάστα σας, θα πρέπει στη συνέχεια να την εφαρμόσετε στο λερωμένο χαλί σας. Αφού στεγνώσει, χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε το χάλι, αλλά αν ο λεκές δεν έχει φύγει εντελώς, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Λεκές από καφέ στο χαλί: Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να τον εξαφανίσετε στη στιγμή

Αφαίρεση παλιών λεκέδων από καφέ

Αν έχουν περάσει λίγες μέρες ή εβδομάδες από τότε που ένας λεκές από καφέ «ξέμεινε» στο χαλί σας, υπάρχει ευτυχώς μια τεχνική που θα σας βοηθήσει στην αφαίρεσή του. Αντί για κρύο νερό, θα χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό για να μαλακώσετε το αποξηραμένο υγρό, εξηγεί το CountryLiving. Στη συνέχεια, πάρτε ένα λευκό πανί, ξεκινήστε να σκουπίζετε γύρω από τις άκρες του λεκέ και σιγά σιγά προχωρήστε προς το κέντρο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τη διαρροή του λεκέ στις διπλανές περιοχές. Μόλις σκουπίσετε όσο περισσότερο καφέ μπορείτε, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το καθαριστικό σας διάλυμα.

Θα χρειαστείτε 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων, 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Ανακατέψτε αυτά τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και θα έχετε ένα αποτελεσματικό μείγμα καθαρισμού. Πάρτε ένα καθαρό πανί και χρησιμοποιήστε το για να εφαρμόσετε το μείγμα σας και βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τα ίδια βήματα, δηλαδή σκουπίζετε από τις άκρες και κινείστε προς τα μέσα. Μόλις εφαρμόσετε αρκετή ποσότητα από το καθαριστικό διάλυμα, πιάστε μια άλλη στεγνή πετσέτα και αρχίστε να σκουπίζετε ξανά απαλά μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share