Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μούχλιασε η κουρτίνα του μπάνιου; Το εύκολο κόλπο για να εξαφανίσετε τις βρομιές ανέξοδα

Οι δύο ιδανικοί τρόποι

2 Δεκεμβρίου 2022 13:33
Μούχλιασε η κουρτίνα του μπάνιου; Το εύκολο κόλπο για να εξαφανίσετε τις βρομιές ανέξοδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κουρτίνα του μπάνιου όσο και να μην το πιστεύετε θέλει συχνό καθάρισμα και μάλιστα πολύ συχνό καθάρισμα. Ο λόγος είναι ότι γεμίζει μούχλα και κιτρινίλες. Παράλληλα, δείτε πως θα κάνετε πεντακάθαρα τα πλακάκια του μπάνιου με ένα πάμφθηνο υλικό

Κάποιοι από εσάς έχουν υφασμάτινες και κάποιοι πλαστικές κουρτίνες οι οποίες χρειάζονται διαφορετικού είδους καθάρισμα.

Αν έχετε υφασμάτινη κουρτίνα στο δικό σας μπάνιο τότε θα χρειαστείτε για το καθάρισμά σας:

Ξεκινήστε διαλύοντας τη σόδα μέσα στο καυτό νερό, προσθέστε το μείγμα στο πλυντήριο και πλύντε κανονικά την κουρτίνα σας σε αυτό.

Μούχλιασε η κουρτίνα του μπάνιου; Το εύκολο κόλπο για να εξαφανίσετε τις βρομιές ανέξοδα

Αν η κουρτίνα σας είναι πλαστική τότε για το καθάρισμά σας θα χρειαστείτε:

  • χυμό από 5 λεμόνια
  • και 1 λίτρο καυτό νερό.

Ανακατέψτε τα δύο υλικά σε μια λεκάνη και μουλιάστε μέσα στο μείγμα την κουρτίνα σας. Αφήστε την εκεί για 30 λεπτά. Έπειτα πλύντε την με απορρυπαντικό είτε στο πλυντήριο είτε στο χέρι.

Σταματήστε το αμέσως! Δείτε γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύετε τα φάρμακα στο ντουλάπι του μπάνιου

Μήπως διατηρείτε και εσείς, όπως και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι στον κόσμο, τα φάρμακά σας στο ντουλάπι του μπάνιου; Εάν ναι, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ποιος είναι ο «ύποπτος» που κρύβεται στο μπάνιο σου

Ο λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως η διατήρηση των φαρμάκων σε ζεστά και υγρά μέρη μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητά τους καθώς επίσης και να τα αλλοιώσει, σύμφωνα με την Βασιλική Φαρμακευτική εταιρεία της Βρετανίας.

Σύμφωνα με αυτήν, είναι προτιμότερο να αποθηκεύετε τα φάρμακά σας στο υπνοδωμάτιό σας και να αποφεύγετε τη ζέστη και την υγρασία που συνήθως υπάρχει στα μπάνια.

Μάλιστα, σε δημοσκόπηση που έγινε σε 2.200 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύφθηκε πως περίπου το 19% αποθηκεύει τα φάρμακά του στο μπάνιο, ενώ το 45% φυλάσσει τα φάρμακα στην κουζίνα.

Κι αυτό όμως δεν είναι σωστό, γιατί τα φάρμακα δεν πρέπει να αποθηκεύονται κοντά σε πηγή θερμότητας, όπως ο φούρνος ή η εστία.

Πού πρέπει να αποθηκεύετε τα φάρμακά σας

undefined

Η καθηγήτρια Παραστού Ντονιάι, επικεφαλής επιστήμονας της Βασιλικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, δήλωσε:

«Είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τα φάρμακά σας στο σωστό μέρος, καθώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας τους. Τα φάρμακα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό, ξηρό μέρος και επηρεάζονται ιδιαίτερα από τη θερμότητα και την υγρασία.

Η φύλαξή τους στον ίδιο χώρο με εκείνον όπου κάνετε μπάνιο, θα μπορούσε να τα κάνει λιγότερο αποτελεσματικά ή να τα αλλοιώσει. Γι’ αυτό, προτιμήστε να τα φυλάξετε σε άλλο δωμάτιο, όπως π.χ. στην κρεβατοκάμαρά σας. Ή, αν τα φυλάτε στην κουζίνα, βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε ντουλάπι μακριά από πηγές θερμότητας, όπως η εστία, ο φούρνος ή το περβάζι του παραθύρου».

Μια ακόμη συμβουλή την οποία δεν πρέπει να παραμελούμε όλοι μας σύμφωνα με την ίδια: «Εάν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα στο σπίτι, να βεβαιώνεστε πάντα ότι τα φάρμακά σας φυλάσσονται σε κλειδωμένο κουτί αποθήκευσης κάπου μακριά από την πρόσβαση και την όρασή τους».

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share