Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η γιαγιά ήξερε τι έκανε: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να προστατεύει τα ντουλάπια της κουζίνας

Αλάνθαστη συμβουλή

2 Δεκεμβρίου 2022 11:19
Η γιαγιά ήξερε τι έκανε: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να προστατεύει τα ντουλάπια της κουζίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί η χρήση του να σας φαίνεται αρκετά περιορισμένη, αλλά σας έχουμε νέα: το αλουμινόχαρτο σας λύνει τα χέρια και πέρα από το τύλιγμα του φαγητού! Με την ευκαιρία, δείτε πως θα απομακρύνετε την σκουριά και θα γυαλίσετε τα ασημικά.

Πιθανόν να συνηθίζετε να το χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο για να τυλίξετε το φαγητό σας. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να βγάλετε αυτό το φαινομενικά μονόπλευρο υλικό από την αχρηστία του. Δείτε που θα σας χρησιμεύσει και εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητές του.

Η γιαγιά που γνώριζε από τα σπιτικά κόλπα και είχε το νοικοκυριό της στην εντέλεια ήξερε 6 μοναδικές χρήσεις του αλουμινόχαρτου εκτός φαγητού που θα σας λύσει τα χέρια.

  • Καλύψτε με αλουμινόχαρτο τα ντουλάπια της κουζίνας και τα συρτάρια σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα φωτίσετε ακόμη και τις πλέον σκοτεινές γωνιές τους και θα προφυλάξετε το υλικό των ντουλαπιών από πιθανές φθορές.
  • Φτιάξτε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο και χρησιμοποιήσετε αυτό το αυτοσχέδιο «σφουγγάρι» για να καθαρίσετε τα λίπη από το τηγάνι σας, τη σχάρα του φούρνου ή την ψησταριά σας.
  • Προστατέψτε τη βεράντα ή τον κήπο σας από τα ανεπιθύμητα σημάδια που αφήνουν πίσω τους τα πουλιά κρεμώντας λωρίδες από αλουμινόχαρτο από τα δέντρα και τα φυτά σας.

Η γιαγιά ήξερε τι έκανε: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να προστατεύει τα ντουλάπια της κουζίνας

  • Κάντε το σιδέρωμα των ρούχων σας πιο εύκολη υπόθεση τοποθετώντας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από το σιδερόπανό σας. Με αυτόν τον τρόπο, οι ζάρες από τα ρούχα σας θα εξαφανιστούν άμεσα και αποτελεσματικά.
  • Φτιάξτε ένα χωνί από αλουμινόχαρτο για να μεταφέρετε εύκολα διάφορα υγρά (π.χ. νερό, ξίδι ή λάδι) σε άλλα δοχεία. Επειδή το υλικό είναι εξαιρετικά εύπλαστο μπορείτε να του δώσετε οποιοδήποτε μέγεθος θέλετε και να το εφαρμόσετε ακόμα και σε πολύ στενά στόμια.
  • Χρησιμοποιήστε το για να μεταφέρετε ή να αλλάξετε θέση στα πιο βαριά έπιπλά σας. Τυλίξτε τα πόδια τους με αλουμινόχαρτο και σύρετέ στη νέα τους θέση χωρίς φόβο ότι θα γδάρετε ή θα καταστρέψετε το πάτωμά σας.

Άλειψε το κρέας με μουστάρδα και μαγιονέζα και το έβαλε πάνω σε αλουμινόχαρτο - Μόλις ψήθηκε, δεν πίστευε στα μάτια του

Το χοιρινό κρέας ψημένο στο φούρνο σε ένα ολόκληρο κομμάτι είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο και ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τις λιχουδιές του κρέατος. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο σίδερο.

Υλικά

  • Χοιρινό (σπάτουλα) – 1300 g
  • Μαγιονέζα – 2 κουταλιές της σούπας.
  • Μουστάρδα – 1 κουταλιά της σούπας.
  • Αρωματικό χοιρινό

Άλειψε το κρέας με μουστάρδα και μαγιονέζα και το έβαλε πάνω σε αλουμινόχαρτο - Μόλις ψήθηκε, δεν πίστευε στα μάτια του

Διαδικασία

  • Το χοιρινό ψημένο στο φούρνο σε ένα ολόκληρο κομμάτι είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο και ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τις λιχουδιές του κρέατος.
  • Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές και μέθοδοι προετοιμασίας, καθένα από αυτά δίνει στο κρέας διάφορες αποχρώσεις γεύσης και αρώματος. Χοιρινό ψημένο σε φύλλα είναι καλό όχι μόνο ως ένα κρύο σνακ, αλλά και ως συστατικό για σάντουιτς και σαλάτες.
  • Προετοιμάστε τα απαραίτητα προϊόντα. Για το ψήσιμο στο φούρνο, ένα λαιμό, ένα ζαμπόν και μια ωμοπλάτη θα χωρέσει, πήρα ένα χοιρινό ώμο χωρίς κόκαλο.
  • Χοιρινό (κατά προτίμηση με ένα μικρό στρώμα λίπους) πλένονται καλά και στεγνώνουν χαρτοπετσέτα. Ας συνδυάσουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα.
  • Βάζουμε το φύλλο σε δύο στρώματα και βάζουμε το κρέας πάνω του. Βεβαιωθείτε ότι το φύλλο είναι επαρκές με ένα απόθεμα, το κρέας πρέπει να συσκευάζεται απολύτως ερμητικά. Θα αποτρίψουμε ένα κομμάτι κρέατος με το μείγμα που λαμβάνεται από όλες τις πλευρές.
  • Τώρα ομοιόμορφα θα καλύψουμε το καρύκευμα του κρέατος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως και εγώ, καρύκευμα για το χοιρινό, αλλά μπορείτε να πάρετε τα μπαχαρικά και τα μπαχαρικά που προτιμάτε.
  • Συμπληρώστε το κρέας και βγάλτε το για να μαρινάρετε στο ψυγείο για τη νύχτα. Την επόμενη μέρα για 1 ώρα πριν από το μαγείρεμα παίρνουμε το μαγειρεμένο κρέας. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα φύλλο ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του ψημένου κρέατος.
  • Πιστεύεται ότι το ψήσιμο 1 κιλό χοιρινό κρέας είναι απαραίτητο για 1 ώρα σε θερμοκρασία 180 μοίρες. Ψήσαμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Εάν έχετε αμφιβολίες για την ετοιμότητα του κρέατος, αμέσως μετά το ψήσιμο, τρυπήστε το με ένα μαχαίρι. Από το έτοιμο κρέας, ρέει διαφανής χυμός.
  • Σβήνουμε το φούρνο, αφήνουμε το κρέας στο φούρνο μέχρι να κρυώσει. Από το χυμό που απελευθερώνεται κατά το ψήσιμο, μπορείτε να προετοιμάσετε τη σάλτσα και να την σερβίρετε στο κρέας. Χοιρινό ψημένο σε αλουμινόχαρτο ολόκληρο κομμάτι, έτοιμο.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share