Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Φρεσκάρισμα στο ψυγείο: Το σπιτικό κόλπο με το λεμόνι που θα δώσει αέρα ανανέωσης

Θα το λατρέψετε!

2 Δεκεμβρίου 2022 10:17
Φρεσκάρισμα στο ψυγείο: Το σπιτικό κόλπο με το λεμόνι που θα δώσει αέρα ανανέωσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί τι μπορείτε να κάνετε με τη φλούδα από ένα λεμόνι; Εμείς σας έχουμε 5 ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πράγματα που θα βάλουν τη ζωή σας σε τάξη. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα πετύχετε το απόλυτο αντιμικροβιακό καθάρισμα στο πλυντήριο πιάτων.

Το αγαπημένο μας λεμόνι που είναι και μυρωδάτο αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος σύμμαχο στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας.

  • Καθαριστική δύναμη

Οι φλούδες από τα διάφορα εσπεριδοειδή και κυρίως από το λεμόνι έχουν ισχυρή καθαριστική δύναμη. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα μοναδικό καθαριστικό που να έχει ως βάση τις φλούδες του λεμονιού δεν έχετε παρά να εμποτίσετε μερικές φλούδες με λευκό ξίδι για 1 εβδομάδα. Στη συνέχεια και αφού οι φλούδες είναι εμποτισμένες με το ξίδι προσθέστε ίση ποσότητα νερού και έχετε ένα δραστικότατο καθαριστικό για το πάτωμα και όλες τις επιφάνειες.

  • Αρωματικό χώρου

Τοποθετείστε τις φλούδες του λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήστε τις να σιγοβράσουν. Τα φυσικά έλαια που εκκρίνονται από το φλοιό του λεμονιού θα ανακατευτούν με το νερό και μέσω των υδρατμών θα πάνε στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας ένα φυσικό αποσμητικό χώρου. Αν θέλετε να εμπλουτίσετε το άρωμα του λεμονιού σας συμβουλεύουμε να τοποθετήσετε ακόμα ξύλα κανέλας ή γαρύφαλλο φτιάχνοντας έτσι ένα μοναδικό φθινοπωρινό αρωματικό για τον χώρο σας.

Φρεσκάρισμα στο ψυγείο: Το σπιτικό κόλπο με το λεμόνι που θα δώσει αέρα ανανέωσης

  • Φρεσκάρετε το ψυγείο σας

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ με φλούδες λεμονιού στο εσωτερικό του ψυγείο σας. Οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν και το ψυγείο σας θα μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα.

  • Καθαρίστε ξύλινες επιφάνειες κοπής

Καθαρίστε ένα λεμόνι και μαζέψτε τις φλούδες του. Στη συνέχεια πάρτε τις φλούδες και τρίψτε τις στην ξύλινη επιφάνεια από την εξωτερική κίτρινη πλευρά. Για καλύτερη απολύμανση δεν έχετε παρά να αφήσετε το ξύλο κοπής να στεγνώσει στον ήλιο.

  • Φτιάξτε σκόνη από τη φλούδα

Αν σας αρέσει η γεύση του λεμονιού δεν έχετε παρά να κάνετε τη φλούδα του σκόνη! Ναι, πολύ σωστά διαβάζετε, υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Ξεφλουδίζοντας μια συγκεκριμένη ποσότητα από λεμόνια μπορείτε να αποξηράνετε τις φλούδες και στη συνέχεια να τις βάλατε στο μπλέντερ! Μετά από ένα καλό ανακάτεμα θα έχετε ως αποτέλεσμα σκόνη από τη φλούδα του λεμονιού. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει με το φλοιό του πορτοκαλιού και πολλών άλλων εσπεριδοειδών καθώς συμβάλουν στη υγεία μας με τις αντικαρκινικές ιδιότητες που έχουν. Τη σκόνη αυτή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ποικιλοτρόπως. Ανακατέψτε την σ’ ένα σοκολατένιο ρόφημα, βάλτε την σε ζύμη μπισκότων, σε κέικ, σε σάλτσες για σαλάτα και σε πολλές άλλες συνταγές.

Σκουριά στα πλακάκια: Τα 2 υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και την εξαφανίζουν!

Τα πλακάκια είναι ένα σημείο του σπιτιού με μεγάλες ανάγκες για καθαρισμό. Αν το καλοσκεφτείς, η καταπόνηση που δέχονται τα δάπεδα είναι καθημερινή. Πάμε τώρα στο κρίσιμο ερώτημα: “ πώς να καθαρίσω τα πλακάκια χωρίς να τα φθείρω παραπάνω, αλλά με τη σιγουριά ότι θα λάμψουν; Με την ευκαιρία, δείτε πως θα καθαρίσετε μέσα σε 5' το βουλωμένο σιφόνι μπανιέρας.

Υπάρχουν εύκολες συνταγές για τον καθαρισμό πλακιδίων, αλλά συχνά απαιτούνται επαναλήψεις και αρκετή υπομονή για να έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα. Όσο πιο δύσκολοι είναι οι λεκέδες στα πλακάκια, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να καθαριστούν εντελώς.

Καθαρισμός ενάντια στη σκουριά με σόδα

πλακάκια καθάρισμα

Η μαγειρική σόδα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος απέναντι σε δύσκολους λεκέδες. Είναι φιλική απέναντι στις περισσότερες επιφάνειες, ακόμα και στις μαρμάρινες. Αν αντιμετωπίζεις λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια του μπαλκονιού σου, η σόδα είναι κατάλληλη επιλογή. Ιδιαίτερα αν τη συνδυάσεις με λευκό ξύδι, η δράση της θα είναι ακόμα πιο σίγουρη. Άλλο ένα πλεονέκτημα του καθαρισμού με σόδα, είναι πως δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να δράσει.

Άπλωσε μια στρώση μαγειρικής σόδας πάνω στα πλακάκια και άφησε τη να δράσει για μερικά λεπτά. Έπειτα, φτιάξε ένα μείγμα από χλιαρό νερό και λευκό ξύδι, βρέξε με αυτό ένα λεπτό σύρμα, ή μια βούρτσα και τρίψε τα πλακάκια. Τέλος, ξέβγαλε με καθαρό νερό. Αν η διαδικασία δεν πετύχει με την πρώτη προσπάθεια, μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις, ή να δοκιμάσεις τον τοπικό καθαρισμό με λεμόνι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share