Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ιδανικά για αυτή την εποχή: Πέντε χριστουγεννιάτικα φυτά ιδανικά για διακόσμηση τις γιορτές

Φέρνουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα

1 Δεκεμβρίου 2022 19:27
Ιδανικά για αυτή την εποχή: Πέντε χριστουγεννιάτικα φυτά ιδανικά για διακόσμηση τις γιορτές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαφορετική αλλά εξίσου γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι υπόσχονται να χαρίσουν τα παρακάτω φυτά, που είναι ιδανικά για στόλισμα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αυτά είναι τα 7 ιδανικά φυτά για τις σκιερές γωνίες του μπαλκονιου

Τα Χριστούγεννα θέλουμε το σπίτι μας να είναι περιποιημένο και στολισμένο στην εντέλεια. Τα φυτά αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της διακόσμησης που δίνουν χρώμα και ζωή στο χώρο ακόμα και τις γιορτές. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιλέξεις τα κατάλληλα χριστουγεννιάτικα φυτά για ένα εντυπωσιακό γιορτινό στολισμό.

Πράγματι, από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου δεν πρέπει να απουσιάζουν τα φυτά και τα λουλούδια. Εξάλλου, αποτελούν τέλεια ιδέα για να διακοσμήσουν το τραπέζι, τον πάγκο, το παράθυρο ή ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς!

5 χριστουγεννιάτικα φυτά ιδανικά για διακόσμηση τις γιορτές

5 χριστουγεννιάτικα φυτά ιδανικά για διακόσμηση τις γιορτές

1. Αλεξανδρινό

Το αλεξανδρινό αποτελεί το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο φυτό που οι περισσότερες από εμάς έχουμε στο σπίτι μας τις γιορτές. Αυτό που το κάνει τόσο γιορτινό και εντυπωσιακό είναι τα κόκκινα πλατιά άνθη του!

Για να το διατηρήσεις πρέπει να το τοποθετήσεις ένα φωτεινό σημείο στο σπίτι, χωρίς όμως να έρχεται σε απευθείας επαφή με τις ακτίνες του ήλιου. Ακόμα, φρόντισε ώστε να μην είναι κοντά στα καλοριφέρ.

Το ότι το αλεξανδρινό είναι χριστουγεννιάτικο φυτό δε σημαίνει ότι μετά τα Χριστούγεννα δεν έχει θέση στο σπίτι σου. Όταν ο καιρός μαλακώσει μπορείς να το βγάλεις στο μπαλκόνι σου και να το μεταφυτεύσεις σε μεγαλύτερη γλάστρα.

2. Γκι (Ιξός) και Ου (Ίληξ)

Το γκι θεωρείται χριστουγεννιάτικο φυτό λόγω του εθίμου που υπάρχει. Σύμφωνα με αυτό, αν βρεθείς κάτω από γκι πρέπει να φιληθείς με τον αγαπημένο σου. Για το λόγο αυτό, ένα τέλειο σημείο να τοποθετήσεις ένα μπουκετάκι με γκι είναι πάνω από την πόρτα.

Το Ου μοιάζει πολύ με το γκι αλλά έχει κόκκινα άνθη αντί για διάφανα. Ταιριάζει τέλεια σε ένα βάζο στο κέντρο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού αφού τα μυτερά του φύλλα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά!

3. Έλατο

Όταν μιλάμε για χριστουγεννιάτικα φυτά δεν υπάρχει περίπτωση να λείπει από αυτή τη λίστα το υπέροχο έλατο. Το έλατο είναι επιβλητικό και έχει υπέροχη μυρωδιά την οποία έχουμε συνδέσει με τις γιορτές.

Αν έχεις επιλέξει ένα ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο για το σπίτι σου δε σημαίνει ότι δε μπορείς να δώσεις άλλες πινελιές με έλατο. Μπορείς να διακοσμήσεις ένα μίνι έλατο ή να βάλεις μερικά κλαδάκια σε ένα όμορφο βάζο.

4. Κυκλάμινο

Το κυκλάμινο είναι ένα χειμωνιάτικο φυτό που αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτός είναι και ο λόγος που ταιριάζει τέλεια στο σπίτι σου τα Χριστούγεννα. Θα βρεις κυκλάμινα σε διάφορα χρώματα αλλά τώρα τις γιορτές προτίμησε τα κόκκινα που θα δένουν τέλεια με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού.

Τοποθέτησε το κυκλάμινο σε ένα όμορφο γλαστράκι και τόσο απλά θα έχεις ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο centerpiece για το τραπέζι σου.

5. Ορχιδέα Φαλαίνοψις

Η ορχιδέα είναι ένα κομψό λουλούδι που μπορεί να αναβαθμίσει κάθε χώρο. Για τα Χριστούγεννα προτίμησε μια ορχιδέα φαλαίνοψις που ανθίζει το χειμώνα, επομένως τις ημέρες των γιορτών θα είναι στα καλύτερά της!

Προσθέτοντας ένα τέτοιο λουλούδι στο τραπέζι ή τον μπουφέ σου απευθείας θα τον κάνει να δείχνει πιο κομψός και πολυτελής.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share