Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023

Παίρνει ένα καπάκι για τηγάνι και καλύπτει τα αυγά καθώς μαγειρεύονται - Το κόλπο για τέλειο μαγείρεμα

Συμβουλές για επιτυχημένα αυγά μάτια

1 Δεκεμβρίου 2022 16:44
Παίρνει ένα καπάκι για τηγάνι και καλύπτει τα αυγά καθώς μαγειρεύονται - Το κόλπο για τέλειο μαγείρεμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αυγά μάτια είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο για πρωινό ή ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή για βραδινό. Πόσο εύκολο είναι να τα φτιάξουμε έτσι ακριβώς όπως μας αρέσουν; Πολύ εάν ακολουθήσουμε απλά βήματα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Παίρνει τα αυγά, τα σπάει και τα ρίχνει μέσα σε μία παγοθήκη - Το πανέξυπνο κόλπο που πρέπει να δοκιμάσετε

Συμβουλές για επιτυχημένα αυγά μάτια

Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι

  • Δεν τηγανίζουμε ποτέ πάνω από δύο αυγά ταυτόχρονα για να μπορούμε να τα ελέγχουμε.
  • Αφήνουμε χώρο μεταξύ των αυγών για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Το λάδι δεν πρέπει να καίει πολύ για να μην μας καεί και μαυρίσει το ασπράδι.
  • Τα τηγανίζουμε για περίπου 2΄ και κατόπιν ανασηκώνουμε λίγο το τηγάνι και με ένα κουτάλι περιχύνουμε από επάνω κυρίως το ασπράδι.
  • Eάν πάλι θέλουμε να αποφύγουμε την διαδικασία, καλύπτουμε τα τηγανητά αυγά με ένα καπάκι καθώς μαγειρεύονται. Έτσι μαγειρεύεται καλά το ασπράδι και οι κρόκοι παραμένουν ρευστοί.

Το καπάκι, παγιδεύει τον ατμό και βοηθάει στο να μαγειρευτεί το πάνω μέρος του αυγού χωρίς να χρειάζεται να το γυρίσουμε. Είναι ο ιδανικός τρόπος για όσους θέλουν να διατηρούν τα αυγά τους τρυφερά, χωρίς να μαυρίσουν.

Εάν θέλουμε και τον κρόκο αρκετά ψημένο, ή περιχύνουμε με το ζεστό λάδι έως ότου πιάσει μια λευκή κρούστα, ή τα αναποδογυρίζουμε (over easy).

Πριν επιχειρήσουμε να γυρίσουμε το αβγό μας πρέπει πρώτα να βεβαιωθούμε ότι δεν κολλάει.

Κατόπιν ζεσταίνουμε μέσα στο καυτό λάδι μια μεταλλική σπάτουλα.

Αυτό θα βοηθήσει στο να μην κολλήσουν τα αυγά στο γύρισμα λόγω της ζεστής επιφάνειας.

Καλύπτουμε τα τηγανητά αυγά με καπάκι καθώς μαγειρεύονται. Έτσι μαγειρεύεται καλά το ασπράδι και οι κρόκοι παραμένουν ρευστοί. Το καπάκι, παγιδεύει τον ατμό και βοηθάει στο να μαγειρευτεί το πάνω μέρος του αυγού χωρίς να χρειάζεται να το γυρίσουμε . Είναι ο ιδανικός τρόπος για όσους θέλουν να διατηρούν τα αυγά τους τρυφερά, χωρίς να μαυρίσουν.

Συμβουλές για επιτυχημένα αυγά μάτια

Σερβίρισμα

Ζεσταίνουμε τα πιάτα πριν το σερβίρισμα, γιατί το κρύο κεραμικό μπορεί να απορροφήσει τη θερμότητα αμέσως.
Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα αβγά μάτια θα παραμείνουν ζεστά, απαλά και νόστιμα.

Αν μας αρέσουν τα αβγά μάτια στο τηγάνι δοκιμάζουμε και την υπέροχη συνταγή μας σπανάκι με αβγά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share