Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Το αλάνθαστο σπιτικό κόλπο για να το επαναφέρετε

Δοκιμασμένο!

1 Δεκεμβρίου 2022 13:52
Έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Το αλάνθαστο σπιτικό κόλπο για να το επαναφέρετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πολύ αλάτι στο μαγείρεμα μπορεί να συμβεί και στα καλύτερα σπίτια, πόσο μάλιστα αν μαγειρεύουμε συχνά από χόμπι, ή για να περιορίσουμε τα έξοδα μας. Είτε πρόκειται για φαγητό που θα το μοιραστούμε με καλεσμένους, είτε το κάναμε για να το απολαύσουμε μόνοι μας, δεν χρειάζεται να το πετάξουμε, ούτε να μας πάρει από κάτω, καθώς υπάρχουν τρόποι να διορθώσουμε την απροσεξία μας με μερικές εύκολες ενέργειες.

Όταν πρόκειται για πολύ αλμυρές σούπες, ή φαγητά με υπερβολικά πολύ αλάτι στο όριο της "λύσσας", τα οποία μαγειρεύονται ήδη, αλλά έχουν πολλά υγρά που θα μειωθούν έτσι και αλλιώς στην διαδικασία του βρασίματος, μπορούμε εύκολα να απομακρύνουμε την αλμυρότητα τους, χύνοντας απλά όλο το ζουμί.

Έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Το αλάνθαστο σπιτικό κόλπο για να το επαναφέρετε

Πάμε δηλαδή για λίγο πίσω στην αρχή, και τα αντικαθιστούμε με νέα υγρά, προσθέτοντας όμως μερικά καρυκεύματα ακόμη, μαζί με 2-3 πατάτες για να αποκαταστήσουμε τις τυχόν απουσίες στη γεύση που προέκυψαν από την αφαίρεση των υγρών. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για πατάτες baby πασπαλισμένες με άνηθο και σκόρδο.

Ενώ είναι βέβαιο ότι μέρος του υπερβολικού αλατιού θα έχει απορροφηθεί από το κρέας και τα τυχόν λαχανικά που προϋπήρχαν στο φαγητό, ωστόσο, μεγάλο μέρος του αλατιού θα έχει απομακρυνθεί μαζί με το υγρό.

Μη «σπάτε» τα δόντια σας: Κανονική καταστροφή για τη μπριζόλα - Το τεράστιο φάουλ με το αλάτι

Η διαδικασία του μαγειρέματος της μπριζόλας είναι απλή. Είτε την προορίζεις για φούρνο, είτε για τηγάνι. Αφού αφαιρέσεις τα παχάκια, την αλατοπιπερώνεις, βάζεις το λάδι σου και την ετοιμάζεις για μαγείρεμα. Βρες το φάουλ.

Παράλληλα, δείτε ποια είναι απόλυτη μαρινάδα για ζουμερές μπριζόλες.

Σύμφωνα με το Gourmet Meat Club μία από τις πιο διάσημες αλυσίδες στην εμπορία κρέατος στην Μεγάλη Βρετανία, αν ρίξεις αλάτι και πιπέρι στη μπριζόλα σου μάλλον δεν θα σου βγει σε καλό. «Αν ρίξεις αλάτι στο κρέας επηρεάζεις τα υγρά που εκκρίνει. Το κρέας σκληραίνει την ώρα που μαγειρεύεται ακόμη και αν το αφήσεις στο τηγάνι για 5 λεπτά» ισχυρίζονται οι «γκουρού» του κρέατος.

Συμβουλεύουν να βάζεις μόνο το λάδι και να δοκιμάζεις πόσο αλάτι θες στην μπριζόλα, αφού έχει σερβιριστεί στο πιάτο. Μην τρελαίνεσαι. Δοκίμασε και πες μας.

Μαγειρεμα μπριζολας

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share