Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μυρωδιά καμένου στην κουζίνα: Απαλλαγείτε γρήγορα και εύκολα ακολουθώντας 8 βήματα

Θα δείτε τη διαφορά

1 Δεκεμβρίου 2022 12:55
Μυρωδιά καμένου στην κουζίνα: Απαλλαγείτε γρήγορα και εύκολα ακολουθώντας 8 βήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν αφήσατε το μάτι ανοιχτό, ενώ ήσασταν σίγουροι ότι το κλείσατε και καταλήξατε να κάψετε ό,τι βρισκόταν μέσα στο τηγάνι σας, τότε ξέρετε πολύ καλά πόσο άσχημα μπορεί να καταλήξει μια τέτοια απροσεξία. Αν το να ανοίξετε απλώς το παράθυρο δεν έκανε δουλειά, ακολουθούν 8 συμβουλές για να βγάλετε τις μυρωδιές καμένου φαγητού από την κουζίνα σας. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με τα αυγά στην παγοθήκη.

  • Πετάξτε το καμένο φαγητό

Για αρχή, ξεφορτωθείτε το καμένο φαγητό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το να το βάλετε σε πλαστική σακούλα, να τη δέσετε σφιχτά και να αδειάσετε τα σκουπίδια στον εξωτερικό σας κάδο απορριμμάτων απομακρύνει την πηγή της μυρωδιάς από το σπίτι και βοηθά πολύ στην εξάλειψη των οσμών σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

  • Καθαρίστε τα μαγειρικά σκεύη το συντομότερο δυνατό

Φροντίστε να αφήσετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας να κρυώσουν πριν τα πλύνετε, ώστε να μην κινδυνέψουν να παραμορφωθούν. Μόλις κρυώσουν καθαρίστε τα το συντομότερο δυνατό για να απομακρύνετε τις οσμές καμένου φαγητού από την πηγή τους.

  • Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα απορροφά φυσικά τις οσμές, που έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Αν σας έχουν μείνει υπολείμματα, πασπαλίστε το σκεύος με λίγη μαγειρική σόδα. Για έντονες οσμές, που διαρκούν μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε μπολ με μαγειρική σόδα κοντά στο επίμαχο σημείο του καψίματος.

  • Δοκιμάστε καφέ

Εκτός από τη σόδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατακάθι ή ακόμα και κόκκους καφέ σε μπολ για να απορροφήσουν τις οσμές των καμένων τροφίμων. Αυτό που βοηθά στην εξάλειψη των οσμών είναι το άζωτο που βρίσκεται στον καφέ.

Μυρωδιά καμένου στην κουζίνα: Απαλλαγείτε γρήγορα και εύκολα ακολουθώντας 8 βήματα

  • Σιγοβράστε λευκό ξίδι

Το λευκό ξύδι κάνει εξαιρετική δουλειά στην εξουδετέρωση των οσμών, αλλά μπορεί να έχει μια έντονη μυρωδιά από μόνο του, οπότε δοκιμάστε το για επίμονες μυρωδιές.

  • Ρίξτε αλάτι στα καμένα του φούρνου

Αν κάτι χυθεί στον φούρνο και μετά καεί, μπορείτε να του ρίξετε αλάτι όσο είναι ακόμη ζεστός ο φούρνος και μέχρι να κρυώσει.

  • Φτιάξτε μια αρωματική κατσαρόλα

Για μια ακόμα πιο ευχάριστη οσμή στον χώρο, γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και βάλτε μέσα κομμένα εσπεριδοειδή, μερικά αρωματικά βότανα όπως δεντρολίβανο και μερικά ξυλάκια κανέλας να σιγοβράσουν στην εστία σας.

  • Χρησιμοποιήστε «βαμβάκι βανίλιας»

Αυτή είναι άλλη μία λύση με πράγματα που έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Πιάστε με μερικές μπάλες από βαμβάκι, μουλιάστε τις μέσα σε υγρή βανίλια και τοποθετήστε τις σε μπολ γύρω από την περιοχή που έχει το πρόβλημα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share