Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Δεν φαντάζεστε ποιό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στο σφουγγάρισμα: Δεν πάει το μυαλό μας!

Για το πιο πετυχημένο σφουγγάρισμα

1 Δεκεμβρίου 2022 11:07
Δεν φαντάζεστε ποιό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στο σφουγγάρισμα: Δεν πάει το μυαλό μας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρ' όλο που το σφουγγάρισμα θεωρείται πιο εύκολη διαδικασία από το σκούπισμα συνήθως το δεύτερο είναι πιο αγαπητό στις προτιμήσεις μιας νοικοκυράς. Παρόλο που μπορείς να καθαρίσεις ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού με μία σκούπα, το σφουγγάρισμα είναι απαραίτητο για να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει σαν καινούριο! Αλλά εσύ το ήξερες ότι σφουγγαρίζεις λάθος τόσο καιρό;

Μάθετε επίσης ποιο υλικό θα προσθέσετε στο σφουγγάρισμα για να μοσχομυρίζει το σπίτι

Μικρόβια και σφουγγάρισμα

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η τουαλέτα ή η βούρτσα τουαλέτας είναι η μεγαλύτερη πηγή βακτηρίων σε ένα σπίτι, αλλά αυτό αποδείχθηκε πως δεν είναι αλήθεια. Ο ολλανδικός ιστότοπος Helpling.nl αποκάλυψε ότι τα περισσότερα βακτήρια βρίσκονται στις σφουγγαρίστρες. Δεν είναι τόσο περίεργο όταν το σκέφτεσαι. Με τη σφουγγαρίστρα, καθαρίζεις ένα πάτωμα γεμάτο σκόνη, τρίχες και υπολείμματα τροφών. Αν, λοιπόν, δεν καθαρίζεις την σφουγγαρίστρα σου, τότε τα βακτήρια σε αυτήν θα πολλαπλασιαστούν με γρήγορο ρυθμό.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να πετάξεις τη σφουγγαρίστρα ή το σφουγγάρι σου μετά από κάθε χρήση.

Σωστός τρόπος σφουγγαρίσματος

Πλήση

Εάν η σφουγγαρίστρα σου έχει αποσπώμενο μαξιλαράκι, μπορείς να το καθαρίσεις πλένοντάς το στους 60 °C.

Έχεις σφουγγαρίστρα που δεν πλένεται;

  • Τότε θα πρέπει να την αλλάζεις τουλάχιστον κάθε δύο μήνες.

Αυτές είναι όλες οι συμβουλές για να διατηρείς τη σφουγγαρίστρα σου καθαρή, αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι το πάτωμά σου είναι πραγματικά καθαρό;

Προφανώς, πολλοί άνθρωποι το κάνουν λάθος όλα αυτά τα χρόνια, αλλά είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

Νερό

Το λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να σφουγγαρίζουν το πάτωμα με ζεστό νερό.

Το πιθανότερο είναι ότι το κάνεις κι εσύ αυτό, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το σπίτι σου. Η Anoesjka Imambaks, ιδιοκτήτρια της υπηρεσίας καθαρισμού Maid at Home εξηγεί γιατί:

«Όταν το νερό είναι ζεστό, θα εξατμιστεί πιο γρήγορα και αυτό σημαίνει ότι τα υπολείμματα σαπουνιού από το καθαριστικό μένουν στο πάτωμα.

Αυτό το υπόλειμμα θα προκαλέσει ραβδώσεις και επίσης θα κάνει το δάπεδο να κολλάει. Είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείς κρύο νερό με λίγο καθαριστικό για όλες τις χρήσεις». Ποιος θα το φανταζόταν; Κάθε φορά το κάναμε λάθος!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share