Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Τσιγάρισμα κρέατος: 2 + 1 μυστικά για σωστό και νόστιμο αποτέλεσμα

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και δεν θα χάσετε

1 Δεκεμβρίου 2022 10:53
Τσιγάρισμα κρέατος: 2 + 1 μυστικά για σωστό και νόστιμο αποτέλεσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για να είναι νόστιμο και ζουμερό το κρέας μας σε μια συνταγή, χρειάζεται πρώτα να το τσιγαρίσουμε στο τηγάνι, ώστε να ροδίσει σωστά. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για το φιλέτο του φτωχού.

Μπορείτε να βρείτε παρακάτω 3 συμβουλές για να κάνετε το κρέας να ροδίσει αποτελεσματικά:

Βεβαιωθείτε ότι το σκεύος σας δεν είναι σε πολύ δυνατή φωτιά, καθώς έτσι δεν θα ροδίσει το κρέας αλλά θα καεί!

Αν θέλετε να τσιγαρίσετε πολλά κομμάτια κρέας, μην υπερφορτώνετε το σκεύος σας για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Πρέπει να υπάρχει μια απόσταση κάποιων εκατοστών ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος που θα τοποθετήσετε στο τηγάνι σας. Καλό είναι το τσιγάρισμα να γίνει σταδιακά, ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τσιγάρισμα κρέατος: 2 + 1 μυστικά για σωστό και νόστιμο αποτέλεσμα

Αφήστε το κρέας σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο τηγάνι χωρίς να το γυρίσετε μέχρι να σχηματίσει μια κρούστα. Το τσεκάρετε ανά διαστήματα χωρίς ωστόσο να το ανακατεύετε πολύ καθώς θα επιβραδύνετε τη διαδικασία. Μόλις σχηματίσει κρούστα στη μια πλευρά, το γυρίζετε και επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.

Αφού το κρέας ροδίσει, μπορείτε να συνεχίσετε τη συνταγή σας και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει καθώς το κρέας σας θα έχει το σωστό χρώμα και μια πιο γεμάτη γεύση.

Συντήρηση κρέατος: Το μπαχαρικό που βοηθά στην διατήρηση του και δεν το περίμενε κανείς

Η κανέλα είναι ένα από τα αρχαιότερα μπαχαρικά στον κόσμο και είναι ξακουστή για την γλυκιά της μυρωδιά. Αυτό όμως που πολλοί αγνοούν, είναι η ιδιότητά της σαν φυσικό συντηρητικό.

Η κανέλα έχει τη δυνατότητα να σταματά την ανάπτυξη των μικροβίων και να σκοτώνει βακτήρια και μύκητες στα τρόφιμα, όπως η σαλμονέλα. Με την ευκαιρία, δείτε 4 πανεύκολες συνταγές για να εκμεταλλευτείτε τον κιμά.

Συντήρηση κρέατος: Το μπαχαρικό που βοηθά στην διατήρηση του και δεν το περίμενε κανείς
Ανά τους αιώνες, η κανέλα ήταν ένα αγαπητό μπαχαρικό σε πολλούς λαούς και γι' αυτό η τιμή της ήταν πάντα υψηλή.

Οι αρχαίοι την χρησιμοποιούσαν για να διατηρήσουν κομμάτια κρέατος για περισσότερο καιρό, αλλά και για να μεταδώσουν στο κρέας το δυνατό άρωμα της.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share