Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Extra θέρμανση στο καλοριφέρ: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να βελτιώσετε την απόδοσή του

Θα σας λύσει τα χέρια!

1 Δεκεμβρίου 2022 10:02
Extra θέρμανση στο καλοριφέρ: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να βελτιώσετε την απόδοσή του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Καλοριφέρ είναι, δεν χρειάζεται καθάρισμα». Αυτό το μεγάλο λάθος το κάνουν αρκετοί, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η σχολαστική καθαριότητα των σωμάτων θέρμανσης επηρεάζει ακόμα και τη σωστή λειτουργία τους. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να καθαρίσετε τα καμένα λίπη με αλουμινόχαρτο.

Η θερμότητα που διαχέεται στον χώρο μπορεί να απελευθερώνει δυσάρεστες οσμές στον χώρο.

Δείτε πως μπορείτε να τα καθαρίσετε:

α) Η ιδανική ώρα για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας είναι πριν ανάψουν. Αν έχουν ήδη ανάψει εξασφαλίστε πως είναι κλειστά και τελείως κρύα.

β) Καθαρίστε την επιφάνεια. Απομακρύνετε την πολλή σκόνη με ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια περάστε όλη την επιφάνεια με ένα νωπό σφουγγάρι. Αφήστε το να στεγνώσει πριν προχωρήσετε.

γ) Αν υπάρχει κάλυμμα ξεβιδώστε το και βγάλτε το. Χρησιμοποιήστε αέρα υπό πίεση (όπως αυτόν που προορίζεται για το καθάρισμα του πληκτρολογίου) για να απομακρύνετε την σκόνη. Αν το καλοριφέρ δεν έχει κάλυμμα, χρησιμοποιήστε τον αέρα για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία και τα σημεία των σωληνώσεων.

Κόλπο για να ζεσταίνει το καλοριφέρ σας διπλά

Μήπως το καλοριφέρ σου δεν ζεσταίνει αρκετά το σπίτι; Με αυτό το κολπάκι θα έχετε ζέστη μέσα στο σπίτι σας και θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα

Τι πρέπει να κάνετε; Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον τοίχο πίσω του. Το αλουμινόχαρτο θα στείλει τη ζέστη μέσα στο δωμάτιο και δεν θα αφήσει να την απορροφήσει ο τοίχος.

Extra θέρμανση στο καλοριφέρ: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να βελτιώσετε την απόδοσή του

Για να μην γκρεμιστεί κανένας φούρνος: Το μυστικό για να μην κολλάει το ψητό ψάρι στο αλουμινόχαρτο

Όσες φορές έχεις δοκιμάσει να ψήσεις ψάρι στο αλουμινόχαρτο, έχεις καταλήξει με μαγειρική καταστροφή. Και μπορεί η γεύση να μην επηρεάζεται, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με την εμφάνιση του πιάτου...

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κολλημένα λίπη: Το αλάνθαστο κόλπο με αλουμινοχαρτο για να τα εξαφανίσετε από πιάτα και άλλα μαγειρική σκέυη

Το μυστικό είναι απλό:

Αλουμινόχαρτο - Χρήσεις - Ψητό ψάρι

Για να διατηρήσεις άψογη την εμφάνιση και τη γεύση του ψαριού όταν το ψήνεις ολόκληρο μέσα σε αλουμινόχαρτο, πρέπει να λαδώνεις καλά και το ψάρι και το αλουμινόχαρτο.

Αν δεν το κάνεις, τότε το αλουμινόχαρτο θα κολλήσει πάνω στο ψάρι και θα πρέπει να αφαιρέσεις μαζί με αυτό και την πέτσα του ψαριού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share