Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Tips για να κάνετε με το σωστό τρόπο μπάνιο το σκύλο σας

Δώστε βάση!

30 Νοεμβρίου 2022 12:10
Tips για να κάνετε με το σωστό τρόπο μπάνιο το σκύλο σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μερικά σκυλιά, όπως ξέρουμε, δεν βρίσκουν το μπάνιο ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Αν και το δικό σας είναι ένα από αυτά, πρέπει να βρείτε τρόπους για να του διώξετε το άγχος. Υπάρχουν τρόποι; Ναι. Αρκεί να τους εφαρμόσετε. Με την ευκαιρία, δείτε ποιος είναι ο «ύποπτος» που κρύβεται στο μπάνιο σας.

-Βούρτσισε πρώτα το τρίχωμά του και ξεμπέρδεψέ το.

-Δοκίμασε το νερό στο χέρι σου και φρόντισε ώστε να είναι σίγουρα χλιαρό. Στα ζώα δεν αρέσει ούτε το κρύο ούτε το καυτό νερό.

-Επιπλέον, μη χρησιμοποιείς πολλή πίεση. Να έχεις το τηλέφωνο του ντους σε μέτρια θέση.

-Πάρε το κατάλληλο σαμπουάν για σκύλους και κατάλληλο για τον τύπο τριχώματός του.

-Αραίωσε ένα καπάκι σαμπουάν σε περίπου ένα λίτρο νερό. Μη βάζεις κατευθείαν το σαμπουάν στο δέρμα του σκύλου και μη χρησιμοποιείς το δικό σου σαμπουάν.

-Τρίψε με σαπουνάδα τη ράχη του, τα πόδια και την κοιλιά του, ενώ φρόντισε να αποφύγεις το κεφάλι, τα αυτιά και τα μάτια του.

-Επίσης να τον ξεπλένεις αργά και σχολαστικά.

-Αφού τον ξεπλύνεις, άφησέ τον να τιναχτεί στην μπανιέρα.

-Στη συνέχεια, τύλιξέ τον σε μια στεγνή πετσέτα.

Πώς να κάνετε με το σωστό τρόπο μπάνιο το σκύλο σας

Τip: Μετά το μπάνιο, το βούρτσισμα βοηθά στο πιο γρήγορο στέγνωμα. Μια τελειωτική αγκαλιά θα κάνει την εμπειρία καλύτερη και για τους δυο σας!

Βρώμα στο μπάνιο; 5 πιθανοί λόγοι και πώς να τους αντιμετωπίσεις

Κάνεις ότι δε συμβαίνει τίποτα καιρό τώρα. Δεν μπορείς όμως να το παραβλέπεις πια, όσο και αν δεν μπορείς να εστιάσεις στο... κακό! Η άσχημη μυρωδιά που έρχεται από "κάπου". Εντόπισέ τη με τη δική μας βοήθεια και αν δεν τα καταφέρεις, ας φωνάξεις τον υδραυλικό γιατί μόνος "ένοχος" πρέπει να είναι το σιφώνι του μπάνιου που ενδεχομένως να θέλει ξεβούλωμα. Μέχρι να τον καλέσεις όμως, τσέκαρε τις παρακάτω πιθανές εστίες της άσχημης μυρωδιάς.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σε χρόνο ντε τε: Το μυστικό για να ξεβουλώσετε πανεύκολα την μπανιέρα σας με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό

Άσχημη μυρωδιά στο μπάνιο - Τρόποι αντιμετώπισης

Ντουλάπι μπάνιου

Αν έχεις εντοπίσει την "κλεισούρα" στα ντουλάπια κάτω από τον νιπτήρα ως τη μυρωδιά που σε ενοχλεί και δεν θέλεις να "αφεθείς" στα προϊόντα που μπορείς να βρεις στο εμπόριο που λειτουργούν ως συλλέκτες οσμών, δοκίμασε το παλιό κόλπο της γιαγιάς: Κόψε ένα κρεμμύδι στα 4, πάρε ένα κομμάτι του σε πιατάκι και άφησέ το για ένα βράδυ μέσα στο ντουλάπι. Την άλλη μέρα, άφησε το ντουλάπι ανοιχτό. Μόλις η πρώτη (άσχημη) μυρωδιά του κρεμμυδιού φύγει, δεν θα μυρίζει καθόλου.

Πλακάκια

Όσο καλά και αν καθαρίζεις το μπάνιο σου, δεν αποκλείεται να μην έχεις δώσει την απαραίτητη προσοχή στα πλακάκια και αυτά να... αντιδρούν! Δοκίμασε να τα "περάσεις" όλα -και πάτωμα και τοίχο- με ένα σφουγγάρι που έχει βουτήξει σε διάλειμμα από ξίδι και νερό.Επανέλαβε ξανάκαι ξανά και εναλλακτικά δοκίμασε έναν συνδυασμό με κάποιο αιθέριο έλαιο.

Πετσέτες

Η υγρασία τους έχει αφήσει μια δυσάρεστη οσμή; Σε ένα ψεκαστήρι βάλε λίγη λευκή βότκα (!) και κρεμάστε τες έξω, στον αέρα. Οι μυρωδιές θα κάνουν φτερά.

Πλυντήριο ρούχων

Μυρίζει η συσκευή και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Δοκίμασε να πλύνεις με άδειο κάδο έναν πλήρη κύκλο στους 90 βαθμούς. Στη θέση του απορρυπαντικού βάλε 100ml λευκό ξίδι. Αν η μυρωδιά επιμένει, κάνε το ίδιο χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα αυτήν τη φορά. Αν το λάστιχο του πλυντηρίου έχει πιάσει μούχλα, τρίψε το με ξίδι. Προσοχή όμως.. Ό,τι και αν κάνεις μείνε μακριά από τη χλωρίνη. Όσο και να την ξεπλύνεις, δεν θα φύγει 100%. Τουλάχιστον όχι χωρίς να έχει καταστρέψει κάποια από τα ρούχα σου που θα βάλεις στον κάδο για πλύσιμο!

Κουρτίνα μπάνιου

Η έντονη υγρασία του μπάνιου μπορεί να την κάνει να μυρίζει. Ξεκρέμασέ την και πλύνε τη σε πολύ ζεστό νερό μαζί με λευκό ξίδι. Ξέβγαλέ τη με ένα μείγμα νερού και 3-4 σταγόνων ελαίου βανίλιας. (Αν το υλικό της το επιτρέπει, βάλε την κουρτίνα συχνά πυκνά στο πλυντήριο στο πρόγραμμα που ενδείκνυται από τον κατασκευαστή)

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share