Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Είναι απορίας άξιο: Τελικά, υπάρχει καλή και ανάποδη μεριά στο αλουμινόχαρτο;

Ευτυχώς για εσάς, εμείς σας έχουμε την απάντηση!

30 Νοεμβρίου 2022 10:21
Είναι απορίας άξιο: Τελικά, υπάρχει καλή και ανάποδη μεριά στο αλουμινόχαρτο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι μερικά μεγάλα ερωτήματα της ζωής που ακόμα περιμένουμε να απαντηθούν.

Ένα από αυτά είναι το αν το αλουμινόχαρτο έχει καλή και ανάποδη μεριά, αν δηλαδή κάποια συγκεκριμένη πλευρά μπαίνει κάτω και κάποια στο πάνω μέρος, δεδομένου ότι η μία πλευρά στο αλουμινόχαρτο είναι πιο γυαλιστερή και η άλλη θαμπή.

Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να μην κολλάει το ψητό ψάρι στο αλουμινόχαρτο.

Ευτυχώς για εσάς, εμείς σας έχουμε την απάντηση!

Η καλή και η ανάποδη μεριά του αλουμινόχαρτου

«Το αλουμινόχαρτο περνάει μέσα από “πρέσα” σε στρώσεις κατά την διάρκεια της παραγωγής. Είναι μία διαδικασία όπου ασκείται ζέστη και ένταση προκειμένου να αποκτήσει το αλουμινόχαρτο το επιθυμητό πάχος. Πιέζουμε δύο στρώσεις που έρχονται σε επαφή την ίδια στιγμή, προκειμένου να μην σπάσει το αλουμινόχαρτο κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Εκεί που το αλουμινόχαρτο έρχεται σε επαφή με μία άλλη στρώση, εκεί δημιουργείται η πιο θαμπή επιφάνεια. Η γυαλιστερή επιφάνεια είναι εκείνη που περνάει από την πρέσα, χωρίς να έρθει σε επαφή με άλλη στρώση. Η απόδοση του αλουμινόχαρτου είναι ίδια, όποια πλευρά και να χρησιμοποιήσεις.»

Κολλημένα λίπη: Το αλάνθαστο κόλπο με αλουμινοχαρτο για να τα εξαφανίσετε από πιάτα και άλλα μαγειρική σκέυη

Το αλουμινόχαρτο είναι σύμμαχος μας στο ψήσιμο και στην αποθήκευση τροφίμων. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να το χρησιμοποιήσουμε στην κουζίνα, που δεν έχουν καμία σχέση με το μαγείρεμα. Ήξερες, για παράδειγμα, ότι μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο στο καθάρισμα; Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο καλοριφέρ.

Αντίο λίπη σε πιάτα, κατσαρόλες και τηγάνια

Να απομακρύνεις ξεραμένα υπολείμματα από μαγειρικά σκεύη, όπως πιάτα, κατσαρόλες και τηγάνια.
Τυλίγεις το αλουμινόχαρτο σε μπάλα και έχεις το τέλειο “σφουγγάρι” για να απομακρύνεις από μαγειρικά σκεύη τα καμμένα η κολλημένα υπολείμματα φαγητού. Πολύ καλή λύση όταν δεν έχεις ανοξείδωτο συρματάκι κουζίνας.

Κολλημένα λίπη: Το αλάνθαστο κόλπο με αλουμινοχαρτο για να τα εξαφανίσετε από πιάτα και άλλα μαγειρική σκέυη

Το πανέξυπνο κόλπο για να μην χάνεται η ζέστη στο σπίτι - Έβαλε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον τοίχο πίσω από το καλοριφέρ

«Καλοριφέρ είναι, δεν χρειάζεται καθάρισμα». Αυτό το μεγάλο λάθος το κάνουν αρκετοί, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η σχολαστική καθαριότητα των σωμάτων θέρμανσης επηρεάζει ακόμα και τη σωστή λειτουργία τους.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το κόλπο που ουδείς γνώριζε: Ο μοναδικός τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση του καλοριφέρ σας!

Η θερμότητα που διαχέεται στον χώρο μπορεί να απελευθερώνει δυσάρεστες οσμές στον χώρο.

Δείτε πως μπορείτε να τα καθαρίσετε:

α) Η ιδανική ώρα για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας είναι πριν ανάψουν. Αν έχουν ήδη ανάψει εξασφαλίστε πως είναι κλειστά και τελείως κρύα.

β) Καθαρίστε την επιφάνεια. Απομακρύνετε την πολλή σκόνη με ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια περάστε όλη την επιφάνεια με ένα νωπό σφουγγάρι. Αφήστε το να στεγνώσει πριν προχωρήσετε.

γ) Αν υπάρχει κάλυμμα ξεβιδώστε το και βγάλτε το. Χρησιμοποιήστε αέρα υπό πίεση (όπως αυτόν που προορίζεται για το καθάρισμα του πληκτρολογίου) για να απομακρύνετε την σκόνη. Αν το καλοριφέρ δεν έχει κάλυμμα, χρησιμοποιήστε τον αέρα για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία και τα σημεία των σωληνώσεων.

Καλοριφέρ: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο

Κόλπο για να ζεσταίνει το καλοριφέρ σας διπλά

Μήπως το καλοριφέρ σου δεν ζεσταίνει αρκετά το σπίτι; Με αυτό το κολπάκι θα έχετε ζέστη μέσα στο σπίτι σας και θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα

Τι πρέπει να κάνετε; Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον τοίχο πίσω του. Το αλουμινόχαρτο θα στείλει τη ζέστη μέσα στο δωμάτιο και δεν θα αφήσει να την απορροφήσει ο τοίχος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share