Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο καναπές έβγαζε δυσάρεστες οσμές - Πασπάλισε μαγειρική σόδα και λίγο αργότερα...

Απίθανο αποτέλεσμα!

29 Νοεμβρίου 2022 10:05
Ο καναπές έβγαζε δυσάρεστες οσμές - Πασπάλισε μαγειρική σόδα και λίγο αργότερα...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα μπορεί να μας βοηθήσει σε αρκετές δουλειές του σπιτιού, παίζοντας το δικό της καθοριστικό ρόλο, απομακρύνοντας λεκέδες, δυσάρεστες οσμές και αρκετές ακόμη ακαθαρσίες, που σε κανέναν δεν αρέσουν.

Οι οσμές, βέβαια, είναι ίσως το χειρότερο για μερικούς, ειδικά στα σημεία που καθόμαστε διαρκώς. Ένα από αυτά, ασφαλώς, είναι και ο καναπές, τον οποίο θα θέλαμε να έχουμε καθαρό διαρκώς, αλλά μπορεί να γίνει εστία μικροβίων, όπως φυσικά και η μπανιέρα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις, λοιπόν, μαγειρική σόδα για να καθαρίσεις τον καναπέ σου. Εάν απλά έχει δυσάρεστη οσμή, τότε πασπάλισε πάνω λίγη σόδα για 20 λεπτά προκειμένου να απορροφήσει τη μυρωδιά.

Εάν, όμως, υπάρχει λεκές, τότε ανάμειξε 1 κουταλιά σόδας, 1 κουταλιά υγρό απορρυπαντικό, 4-5 κουταλιές λευκό ξύδι και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Ψέκασε με αυτό το μείγμα το λεκέ και μετά από μερικά δευτερόλεπτα αφαίρεσέ το με ένα υγρό μαντηλάκι. Ενώ εάν πρόκειται για δυσκολότερο λεκέ, όπως από κρασί, τότε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό είναι αρκετή για να εξαλειφθεί ο λεκές.

μαγειρικη-σοδα-καναπεσ-29-11

Λεκές από καφέ: Τρομερό κολπάκι με μαγειρική σόδα για να τον εξαφανίσετε στο λεπτό

Ο καφές είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λεκέδες και αυτό γιατί πρόκειται για ένα ρόφημα που πίνουν οι περισσότεροι καθημερινά. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σε χρόνο ντε τε: Το μυστικό για να ξεβουλώσετε πανεύκολα την μπανιέρα σας με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό. Ωστόσο, αν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να καταφέρετε να γλιτώσετε το σημάδι που αφήνει..

Δείτε παρακάτω τρεις τρόπους…

1. Μαγειρική σόδα

Ποτίστε ένα υγρό πανί σε μαγειρική σόδα ώστε να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Στη συνέχεια, τρίβοντας απαλά, προσπαθήστε να αφαιρέσετε τον λεκέ. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με ένα καθαρό πανί.

2. Αλάτι

Ρίξτε αλάτι με λίγο νερό στο λεκέ και τρίψτε απαλά με ένα σφουγγάρι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αν δε βγει αμέσως ο καφές, αναμίξτε λευκό ξύδι με αλάτι σε ίσες αναλογίες και τρίψτε με το σφουγγάρι.

3. Μωρομάντηλα

Καθαρίστε με ένα μωρομάντηλο την περιοχή που λερώθηκε το χαλί σας για παράδειγμα. Τα μωρομάντηλα θα απορροφήσουν και το υγρό και τον λεκέ. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε στα ρούχα σας και στα καλύμματα των επίπλων σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share