Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Ξεχάστε ψωμιά και μπαχαρικά - Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας για πεντανόστιμο κιμά

Είναι μείζονος σημασίας να κάνετε αυτή τη κίνηση

28 Νοεμβρίου 2022 11:38
Ξεχάστε ψωμιά και μπαχαρικά - Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας για πεντανόστιμο κιμά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος είναι ο κατάλληλος κιμάς για μπιφτέκια και κεφτεδάκια; Να είναι ψιλοκομμένος ή χοντροκομμένος; Ποια υλικά αγαπούν στο ζύμωμα; Σας έχουμε το απόλυτο μυστικό για κεφτεδάκια ή μπιφτέκια νόστιμα και αφράτα, Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της γιαγιάς για τα πιο συναρπαστικά μπιφτέκια που φάγατε ποτέ.

Ο κιμάς θέλει ξεκούραση! Αφήνουμε το μίγμα του κιμά για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ένα μπολ, σκεπασμένο στο ψυγείο, για να αναδειχθούν οι γεύσεις των υλικών. Και μην ξεχνάμε πως η κρύα ζύμη του κιμά πλάθεται πολύ εύκολα, χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Ξεχάστε ψωμιά και μπαχαρικά - Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας για πεντανόστιμο κιμά

Πώς θα γίνεις «μαέστρος» στο ζύμωμα - Το κόλπο με τον κιμά για αφράτα, ζουμερά και νόστιμα μπιφτέκια

Ένα από τα πιο κλασικά φαγητά είναι τα αγαπημένα σ’ όλους μπιφτέκια. Όμως με την προσθήκη τρίμμενης πατάτας στην συνταγή, τα μπιφτέκια απογειώνονται και γίνονται σαν λουκούμι. Αυτή η εναλλακτική συνταγή θα σαν κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλα σας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ανοίγει ρολό πατάτας και απλώνει πάνω κιμά: Λίγα λεπτά μετά ζει το απόλυτο όνειρο

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, ξεφλουδισμένη και τριμμένη στο χοντρό τμήμα του τρίφτη
  • 1 ντοματάκι από κονσέρβα, πολτοποιημένο
  • 1/2 κουτ. σούπας φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή γλυκιά πάπρικα (ή η ίδια ποσότητα κάρι ή μείγμα των δύο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή 2 κουτ. γλυκού φρέσκια, ψιλοκομμένη)
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η συνταγή για τα μπιφτέκια για μερακλήδες

Πώς θα γίνεις «μαέστρος» στο ζύμωμα - Το κόλπο με τον κιμά για αφράτα, ζουμερά και νόστιμα μπιφτέκια

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε ελαφρά.

Σπάμε μέσα στο μείγμα το αυγό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την πατάτα, το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε το μείγμα του κιμά καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 – 220° C. Κατόπιν λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, πλάθουμε μπιφτέκια (περίπου 10 – 12 τεμάχια μέτριου μεγέθους), τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ψητές πίτες και ντοματίνια, κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, περιχυμένα με ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε επίσης με γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και για τα παιδιά μια τηγανιά πατάτες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share