Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Σφουγγάρισμα express: Ανακατέψτε λεμόνι με 1 ακόμα υλικό και κάντε το σπίτι σας να μοσχοβολάει

Θα σας απαλλάξει από την δυσωδία

28 Νοεμβρίου 2022 11:14
Σφουγγάρισμα express: Ανακατέψτε λεμόνι με 1 ακόμα υλικό και κάντε το σπίτι σας να μοσχοβολάει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άσχημο πράγμα να σφουγγαρίζετε το σπίτι και μετά να μυρίζει άσχημα. Έτσι δεν είναι; Γι'αυτό και εμείς σας έχουμε την τέλεια λύση!

Πριν ξεκινήσετε πλύντε καλά τη σφουγγαρίστρα σας (κατά πάσα πιθανότητα αυτό φταίει που μυρίζει άσχημα το πάτωμα) και κάντε το ίδιο με τον κουβά σας. Για πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνεται σωστή και καλή δουλειά. Για να είναι, όμως, καθαρή η σφουγγαρίστρα σας πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα βουτήξτε την σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι. Με την ευκαιρία, δείτε 5 σπιτικές χρήσεις της φλούδας λεμονιού που δεν φαντάζεστε.

Σφουγγάρισμα express: Ανακατέψτε λεμόνι με 1 ακόμα υλικό και κάντε το σπίτι σας να μοσχοβολάει

Στο μεταξύ φτιάξτε το παρακάτω μείγμα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και αρκετό ζεστό νερό.

Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό καθώς το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει.

Το ξίδι σκοτώνει τα μικρόβια και απολυμαίνει, το σαπούνι πιάτων καθαρίζει ενώ το αιθέριο έλαιο κάνει τον χώρο να μοσχοβολάει. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό λίγο λεμόνι. Και πάλι το σπίτι σας θα αποκτήσει μια όμορφη μυρωδιά λεμονιού και καθαριότητας.

Προσοχή! Πλύντε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση. Βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε την καλά και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

Σκουριά στα πλακάκια: Τα 2 υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και την εξαφανίζουν!

Τα πλακάκια είναι ένα σημείο του σπιτιού με μεγάλες ανάγκες για καθαρισμό. Αν το καλοσκεφτείς, η καταπόνηση που δέχονται τα δάπεδα είναι καθημερινή. Πάμε τώρα στο κρίσιμο ερώτημα: “ πώς να καθαρίσω τα πλακάκια χωρίς να τα φθείρω παραπάνω, αλλά με τη σιγουριά ότι θα λάμψουν; Με την ευκαιρία, δείτε πως θα καθαρίσετε μέσα σε 5' το βουλωμένο σιφόνι μπανιέρας.

Υπάρχουν εύκολες συνταγές για τον καθαρισμό πλακιδίων, αλλά συχνά απαιτούνται επαναλήψεις και αρκετή υπομονή για να έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα. Όσο πιο δύσκολοι είναι οι λεκέδες στα πλακάκια, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να καθαριστούν εντελώς.

Καθαρισμός ενάντια στη σκουριά με σόδα

πλακάκια καθάρισμα

Η μαγειρική σόδα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος απέναντι σε δύσκολους λεκέδες. Είναι φιλική απέναντι στις περισσότερες επιφάνειες, ακόμα και στις μαρμάρινες. Αν αντιμετωπίζεις λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια του μπαλκονιού σου, η σόδα είναι κατάλληλη επιλογή. Ιδιαίτερα αν τη συνδυάσεις με λευκό ξύδι, η δράση της θα είναι ακόμα πιο σίγουρη. Άλλο ένα πλεονέκτημα του καθαρισμού με σόδα, είναι πως δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να δράσει.

Άπλωσε μια στρώση μαγειρικής σόδας πάνω στα πλακάκια και άφησε τη να δράσει για μερικά λεπτά. Έπειτα, φτιάξε ένα μείγμα από χλιαρό νερό και λευκό ξύδι, βρέξε με αυτό ένα λεπτό σύρμα, ή μια βούρτσα και τρίψε τα πλακάκια. Τέλος, ξέβγαλε με καθαρό νερό. Αν η διαδικασία δεν πετύχει με την πρώτη προσπάθεια, μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις, ή να δοκιμάσεις τον τοπικό καθαρισμό με λεμόνι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share